Meditation 2

Berget

 

Du kan välja att sitta upp eller ligga ner för din meditation. Om du vill tänd ett ljus. Ha gärna block och penna redo att efteråt skriva ner eventuella upplevelser. Det är viktigt att slappna av inför din meditation. Börja med att koppla bort din vardagsstress och dina tankar. Sträck lite på dig, låt axlarna falla ner, om du sitter upp, andas först djupt några gånger. Blunda och andas sedan lugnt och avslappnat.

Det är en ljummen sommarkväll. Du går upp för ett berg, och det börjar skymma.
Du går först igenom en liten skog i början av berget. Skogen är ljus med höga vackra träd. När du tittar upp ser du den klara kvällshimlen med sitt rosa skimmer som letar sig ned genom trädkronorna till dig där du går.
Gå vidare på stigen som slingrar sig uppåt. Andas in den friska bergsluften och fortsätt högre upp. Du är nu ovanför trädgränsen. Du har nu nått upp på bergstoppen.
Mörkret har lagt sig och du ser nu den stjärnklara himlen som känns nära, nästan som att du kan ta på den.
En speciell stjärna lyser klarare än alla de andra, lyft upp handen och vidrör stjärnan med ett finger.
Håll kvar en liten stund och känn in det strålande, skimrande vita ljuset av diamant och kristall med inslag av guldskimmer.
För ner armen till ditt hjärta och låt fingrets ljus stråla in till ditt hjärta och hjärtchakra. Låt nu ljuset sprida sig i hela din kropp.
Med den här speciella energin kan du nu leda dig själv med en större klarhet och känsla i ditt liv. En ny känsla av frihet.

Notera din andning, känn din kropp här och nu och öppna långsamt ögonen.
Ta några minuter och skriv ner din upplevelse om du vill.

Med den här speciella energin kan du leda dig själv med en större klarhet och känsla.