Meditation 1

Rodd båten

“Du kan välja att sitta upp eller ligga ner för din meditation. Om du vill tänd ett ljus. Ha gärna block och penna redo att efteråt skriva ner eventuella upplevelser. Det är viktigt att slappna av inför din meditation. Börja med att koppla bort din vardagsstress och dina tankar. Sträck lite på dig, låt axlarna falla ner, om du sitter upp, andas först djupt några gånger. Blunda och andas sedan lugnt och avslappnat.”

1. Tänd ett ljus och om du har, lägg en blå Aqvamarin-sten intill ljuset.
2. Ta ett djupt andetag, andas lugnt och kom till ro. Titta in i ljuslågan. Blunda.
3. Du står på en Brygga, och ser vass vid sidan och invid stranden. Kliv i roddbåten som ligger precis bredvid. Ta bort förtöjningen och skjut ifrån båten från bryggan, och börja långsamt ro.
4. Det är alldeles stilla, med lätta årtag tar du dig ut på viken. Havet glittrar. Det är en varm sommardag med en lätt bris, som smeker dina bara armar och ben. Himmelen är klarblå med bara några få stackmoln.
5. Fortsätt att ro ut på viken, och känn den klara havsluften fylla dina lungor. Lägg nu ifrån dig årorna.
6. Lägg dig bekvämt ned i båten. Du hör vågorna klucka mot träskrovets utsida, och hör sjöfåglar lite på håll. Solen värmer ditt ansikte och hela din kropp känns avslappnad.
7. Ta nu ner en Gyllene stråle av ljus ovanifrån till ditt Hjärta (Hjärtchakra).
Ljuset känns läkande och sprider sig i hela din kropp, den energi du som mest behöver. Lugnet och stillheten ger en känsla av lycka och tacksamhet.
8. Res dig upp igen, se ut över havet och de öar som finns i närheten. Ro nu långsamt tillbaka in mot bryggan. Gör fast ekan och sätt dig på bryggan och dingla med benen. Du kan stoppa ner fötterna i vattnet om du vill. Vattnet känns speciellt, det känns mjukt och lent. Du är nu ett med naturen.

9. Kom tillbaka, andas lugnt och känn din kropp här och nu. Öppna långsamt ögonen.

“Lugnet och stillheten ger en känsla av lycka och tacksamhet”

Ta några minuter och skriv ner eventuella upplevelser.

Den här känslan, som du precis givit dig själv med denna stund, ger dig en ny styrka och en känsla av lycka och meningsfullhet.