Vårnumret 2022

 

Förord

Nu börjar våren! Det är den 2 mars och solen skiner från en klarblå himmel och det känns lättare nu. Det är tre år sedan starten av Golden Circles Network, och det här fjärde året kommer att bli speciellt för många av oss. Har du läst om ditt astrologiska år? I mitt eget börjar mitt år just idag, och jag ser med spänning fram emot det. Jag är jätteglad att få välkomma och lära mig mer av Jeremy R. Werner, “The American Akashic Astrologer and Healer” som gästar oss på Vårens Event den 30 mars. Varmt välkommen och låt dig inspireras!

Maria Mattsson

Maria Mattsson

Jag lyssnade på en amerikansk tjej, hon är 9 år och gitarrist, och hon började spela bas (elgitarr) för ett år sedan, och hennes pappa, en erkänd gitarrist är hennes lärare. En amerikansk vän till mig la ut ett klipp i sociala medier när hon spelade låten ”September”, och det var omöjligt att inte ryckas med;) Det som fångade mitt intresse var hennes glädje och känsla när hon spelade. I ett annat klipp fick vi vara med när hon fick vägledande ord av en erkänd Gitarrist. I samtalet sa han bland annat:

”Make people feel something! We don’t have limits, but we think we do. You need breaks, you have to stop playing for a while, so you can come back and enjoy it again. Sometimes you need to do what’s necessary, life needs you to do something else. Songs are about life. Learn to play from the ground up, you need to learn the base part. Keep doing what you are doing, keep it fun! What you are doing working.”

Det var fint att se hur han släppte henne fri. Att samtalet handlade om att man också behöver stanna upp och göra andra saker, Leva livet! För att sedan komma tillbaka och spela igen. Det som inspirerade mig var egentligen inte vad hon gjorde, utan hur hon fick mig att känna. Hur glädje och kärlek för det hon gjorde smittade av sig. Älskar hur barn är fria! Fria i sitt sätt att utöva och leka, det finns ingen begränsning. Ingen begränsning om vad som är möjligt, rätt och fel, eller hur man ska lyckas att nå dit. Man bara börjar och gör som man tror, och sen kan det fortsätta. Glädjen och lyckan hos barn är befriande skön! Barn påminner oss vuxna om vad livet går ut på! ”Keep it fun! Make people feel something”

Ja, ”leva livet och göra andra saker”, det är vad jag har gjort sedan Juleventet. Jag behövde en paus och bara släppa allt en stund. Få känna mig fri, utan krav och måsten. För även om jag idag gör det jag tycker om, och det som känns meningsfullt. Lägger ner i princip all min tid på det här Nätverket. Så behövde jag återfå balansen igen, få ny energi och låta glädjen och lusten få komma tillbaka. Och det fungerade även den här gången:)
Under den här perioden har jag fortsatt att utbilda mig och lära mig nya saker, som jag ska berätta mer om. Men även fått tid med nära och kära; familj och vänner, och att bara få vara med mig själv. I kontakten med oss själva, vårt innersta, får vi svaren vi söker.

Idag börjar våren! Det är den 2 mars och solen skiner från en klarblå himmel och det känns lättare nu. Det är fyra år sedan starten av Golden Circles Network. Det här fjärde året kommer att bli speciellt, för många av oss. Har du läst om ditt astrologiska år? Mitt eget år börjar just idag, och jag ser med spänning fram emot det. Och att få lyssna och lära mig mer av Jeremy R. Werner, den amerikanska Astrologen som gästar oss på Vårens Event den 30 mars!
Välkommen till ett nummer fyllt av inspiration med Gästkrönikor från Hälsoinspiratören Eva-Lotta Ryd och Författarna till Boken “Money Honey – Din ekonomiska och juridiska guide genom livet”. Vidare två meditationer, den första en vårmeditation och den andra en meditation för världen. För att ge ljus, kärlek, tröst och hopp i denna ofattbara tid. Channie skriver i sin text om Våren: “Livet börjar och ingenting kan stoppa det, för våren är här. Hoppet om en ny tid är kommen, låt det bli en bra och lycklig tid.”

Låt dig inspireras och njut av våren!

 

Maria  Mattsson
Grundare Golden Circles Network

 

Våren

Vårens alla lockrop ekar i skogen. Snö och kyla är snart ett minne blott. Våren är verkligen på väg, med ett nytt hopp om livet. En sann våryra råder i den nyfunna värmen. Kalla och lite stängda hjärtan öppnar sig till kärleken. Sommaren väntar ännu runt hörnet, på att få göra sin entré och få allt att praktfullt blomma. Men än så länge är det vårens tur att låta knoppar brista. Överallt vill små blyga, men tåliga blommor leta sig upp mot det nya vårljuset, även de som står i lite kvarglömd snö. Livet börjar och ingenting kan stoppa det, för våren är här. Hoppet om en ny tid är kommen, låt det bli en bra och lycklig tid.

/Channie

 

 

Gästkrönikor

Eva-Lotta Ryd
Gästkrönika
Eva-Lotta Ryd

Framtidens hälsa

MoneyHoney
Gästkrönika av Författarna
Boken “Money Honey”

När ska vi kvinnor bli mer intresserade av att äga?

“Björn ‘Natthiko’ Lindeblad” <3

Lyssnade på en intervju med Björn Natthiko Lindeblad. Jag slog på Go’kväll på SVT och kom rakt in i en repris, en intervju med Björn som berättade om hur han under alla år som Munk i Thailand en kväll i veckan skulle sitta upp hela natten och meditera. Leende berättade han hur han hade svårt att hålla sig vaken, att det var en plåga. En kväll när hans lärare, en engelsk munk, kom in mitt i natten för att hålla sin predikan började han med att säga: ”Ikväll ska ni få ett magiskt mantra. Nästa gång som livet knyter sig, när en konflikt seglar upp för din inre horisont, repetera det här mantrat tre gånger, så ska du se att dina bekymmer lyfter som daggen en sommarmorgon, och så sa han: Är ni med? Jag kan ha fel. Jag kan ha fel. Jag kan ha fel.”
Tänk hur världen skulle se ut om världen använde det lite oftare, fortsatte Björn. Och hur mycket roligare det är att prata med någon som kan ha fel, som inte är helt fokuserad på att befästa sin position, utan är beredd att ta in ”din” version av verkligheten, kanske få syn på något nytt.” Så sant!

Jag träffade Björn på ett frukostseminarium för några år sedan. Vi satt alla samlade med frukostkoppen i handen, vi var ungefär 25 personer i rummet, tiden var slagen och Björn hade fortfarande inte kommit. Några minuter senare kommer han med ett leende, sätter sig i stolen på den lilla scenen alldeles lugn. Han börjar sin stund i tystnad, ser på oss, tar in rummet och säger sedan: Jag ber om ursäkt att jag är försenad, jag var vid Slussen och bestämde mig för att ta en promenad hit. Men på vägen insåg jag att jag inte skulle hinna i tid, och jag funderade på hur jag kunde behålla lugnet och inte stressa samtidigt som jag ökade på takten. Han fortsatte vidare: Nu ska det bli spännande att se vad jag ska prata om. Det blev en fin stund tillsammans med dig som jag alltid kommer att minnas.
Tack Björn för Allt, och för din fantastiska närvaro – RIP<3

/Maria

 

 

Vårmeditation

I den här meditationen delar naturen med sig av sin nya friska energi.
Sätt dig så bekvämt du kan där du är. Notera din andning, ta ett djupt andetag, andas ut långsamt och kom till ro. Blunda.

Ta ner ett vitt ljus ovanifrån till ditt kronchakra, ljuset skimrar i vårgröna toner, och ger dig en lugn och fri känsla.

Känn vårsolen värma ditt ansikte. Du sitter i en ljus bokskog. Solen letar sig ner genom de höga, glesa trädkronorna. Ner till dig där du sitter på marken lutad mot ett träd. Naturen håller på att vakna upp efter vintern. På marken bredvid dig ligger det höstlöv kvar och vårblommor börjar leta sig upp och slå ut i blom. Det är ett hav av vitsippor precis intill.
Lite längre bort växer ett litet träd. Här sitter en fågel på en gren och sjunger för dig. Vad är det som den försöker säga dig? Gå in i känslan.
Naturen delar med sig av sin nya friska energi. En förväntan som ger en känsla av hopp och lycka.
Nu börjar en ny tid för dig. Du väcks upp till nya insikter, som kan leda dig vidare om du vill. Känn lugnet och stillheten och låt den fylla dig med liv!

Kom sakta tillbaka, rör lite på kroppen och notera din andning, öppna ögonen.
Ta en liten stund och skriv ner det du fick till dig.

 

Av Maria

 

Var med och meditera!
Under våren håller Maria Guidade Meditationer online.

VÅRENS TIDER: Den 15/3, 26/4 och 16/5. Mer info och anmälan: info@gcnetwork.se.

Meditation för världen

I den här meditationen ska vi ge ljus och kärlek till världen, till alla människor som behöver extra ljus, kärlek, tröst och hopp i denna tid. Men du ska även ge dig själv den kraft och energi som Du som mest behöver.

Börja med att ta ner ett skimrande ljus ovanifrån till ditt kronchakra. Låt ljuset fortsätta ner till ditt hjärtchakra, och fyll hela din kropp med ljus.
Se ner på dig själv ovanifrån, där du sitter just nu.
Fortsätt nu ut och upp, och du är nu ovan molnen. Njut en stund av solen och ljuset, och låt solens energi fylla dig.
Ta dig nu vidare upp och ut i universum. Du ser nu Moder Jord snett under dig på din vänstra sida. Det skimrande klotet, vår kära Moder Jord. Var kvar här och känn hur du får ett gyllene ljus, ovanifrån till ditt kronchakra. Du är en kanal av ljus och kan nu ge vidare av den här gyllene energin. Du kan välja vad du vill fokusera på: På Moder Jord, till djur, natur, till världens hav, sjöar, till grundvattnet. Eller till mänskligheten, till alla de som behöver hjälp, tröst, ljus och kärlek just nu. Låt dig bli guidad och ge vidare av den här gyllene energin till det som ligger Dig varmt om hjärtat.

Av Maria

Nyheter

Bli Fri Medlem och få utskick om Event med förtur att boka! Läs mer här!

 

Boka Vårens Event 30/3, Om Astrologi with The American Astrologer and Healer Jeremy R. Werner. Eventet är online, och föreläsningen är på engelska. Dela gärna inbjudan, bjud med en vän! Läs mer och anmäl dig till Vårens Event

 

Var med och Meditera 15/3 kl 19.00 – Maria leder Guidade Meditationer online under Våren. För mer Info och Anmälan skicka ett Mail till info@gcnetwork.se. Vi möts online via Zoom under Våren, den 15/3, 26/4, 16/5, klockan 19.00-20.00.

 

Ny Grupp startas upp inom GC Forum Konceptet. Vill du vara med! Första möte den 27/4 kl 17.00. GC Forumgruppen möts 8 tillfällen under ett medlemsår och leds av en Gruppledare. Vill du vara med, bli Premium Medlem nu, Läs vidare på hemsidan: www.gcnetwork.se Kontakta Maria direkt för mer info genom att maila till: info@gcnetwork.se

 

Ny kurs i Universell Vit Tids Healing den 13-15 maj. Läs mer och boka din plats – Klicka här!