Juli 2021

 

 

Förord

Den här sommaren har för en tid givit oss mycket värme och sol. Jag hoppas att ni alla njutit och fått lite lugn och ro i vardagen. Nu är det dags igen och här kommer det senaste Nyhets- och Tema Magasinet. Hoppas som vanligt att kunna inspirera er och kanske läser ni det på er semester.

Maria Mattsson

Maria Mattsson

Den här sommaren har för en tid givit oss mycket värme och sol. Jag hoppas att ni alla njutit och fått lite lugn och ro i vardagen. Nu är det dags igen och här kommer det senaste Nyhets- och Tema Magasinet. Hoppas som vanligt att kunna inspirera er och kanske läser ni det på er semester.

Tack för ett härligt inspirerande Sommar Event. Varmt tack till kvällens Gästföreläsare Benny Rosenqvist och Caroline Giertz för att ni bjöd på er själva och delade era visdomar.  I mitt samtal med Caroline så fick vi lyssna till ett personligt porträtt om livet, andligheten och vägen till att vilja göra TV-programmet ‘Det okända’ i 16 år. Läs nedan hennes Gästkrönika med rubriken: Livets små pusselbitar. Benny gav i sin föreläsning oss perspektiv på tiden vi är inne i och beskrev vad som händer i världen just nu och vad gott det kommer ut av det. Vi utvecklas alla på ett högre plan. I sin Gästkrönika bjuder Benny på en kanalisering som inleder: “Naturen ger oss kraft!”

Inför den stundande tiden. Tid att bara få vara. Tid till lugn och stillhet. Tid tillsammans med nära och kära. Tid för skratt och kanske lek. Lust att få tid för nya saker, som kan ge nya erfarenheter och upplevelser. Låt din tid få ta plats. För inom oss alla finns nog en ny längtan till något mer och större av livskvalitet. Så låt livet få leda dig till din nya plats för reflektion och eftertanke. En plats att bara få vara med dig själv en stund.
Undrar vad livet nu har i sin linda för mig, och för dig. Den tiden ser jag fram emot. Så vad kan väl nu vara viktigare än just detta, om så inte förr så nu. Vad känner du?

Att läsa “Gör det bästa av tiden”, den inledande krönikan av CC, gav mig en skön start på mitt sommarlov, för nu börjar det.

Ha en underbar sommar!

Maria Mattsson
Grundare Golden Circles Network

Gör det Bästa av Tiden

Gör det bästa av tiden du har, hur märklig världen än ter sig just nu. Vi måste alla försöka att se det bästa och det goda i vardagen och verkligen leva, njuta och uppleva, trots restriktioner och regler.
Att ta någon i handen eller stå nära är näst intill förbjudet, att krama eller kyssa någon är nära på otänkbart för många. Hur kommer det att gå för den sanna vänskapen och den villkorslösa kärleken? Tillåts vi att älska? Att komma så nära varandra att passionen släpps fri och kärleken tillåts blomma. Eller backar vi, rädda för varandra?
Jag säger: Tillåt livet och kärleken att blomma helst utan visir, munskydd och plasthandskar. Naturligtvis skall vi vara rädda om varandra, inte träffas när vi känner oss sjuka, samt hålla en god handhygien. Ett och annat munskydd då och då, eller att hitta tider och handla när det är lugnt är väl också bra.
Släpp stress, press och oro. Var inte rädd för dina medmänniskor, vänner, familj, barn och släkt. Dra dig inte undan eller göm dig bakom rädsla för smitta. Låt istället skratt och kärlek smitta av sig, sådan smitta är god. Och om du ändå känner dig rädd för att umgås öppet med andra, så fatta pennan och skriv ett brev, helst för hand. Eller lyft telefonen och ring någon du känner. Visa att du bryr dig och finns där för andra. Prata inte om pandemin och problem, utan om trevliga, vackra och roliga saker som du sett, eller som har hänt dig. Kanske kan du och den du pratar med, återuppliva roliga gamla minnen som ni haft. Låt glädjen få utrymme i ditt och andras liv.

Kram CC

 

Gästkrönikor

Meditation

Tänk dig att du står under ett verandatak. Utanför faller ett stilla regn. Du sträcker ut en hand och fem droppar av regn hamnar i din hand. Rena klara vattendroppar.
Tänk att du ger en droppe till alla hav på Jorden. Låt havet bli stärkt och renare.
Tänk: Jag ger en droppe till alla sjöar, på Jorden. Låt sjöarna stärkas och renas. Tänk jag ger en droppe till allt grundvatten på Jorden. Låt grundvattnet flöda friskt rent och starkt. Ge en droppe till regnmoln och luftens fruktighet. Tänk att luften stärks och renas. Ge en droppe till allt levande som innehåller vatten. Varje människa och växt, allt som lever. Låt alla få kraft och rening från din sista droppe.

Av CC

Nyheter

Bli Fri Medlem och få utskick om Event med förtur att boka! Läs mer här!

Boka in Höstens Event, Online den 11/10! En inspirerande kväll med Channie som berättar Om Healing, och den forskning som har gjorts i Sverige. Bjud med en vän och dela gärna inbjudan. Läs mer och anmäl dig!