#204

Augusti 2020

 

NYHETSMAGASINET EXKLUSIVT FÖR MEDLEMMAR I
GOLDEN CIRCLES NETWORK

 

Förord

 

Tack mina vänner för en fantastiskt fin kväll, så härligt att äntligen få träffas igen. Den 31 augusti firade Golden Circles Network 1 år. Vid vackra Rosendals Wärdshus på Djurgården i Stockholm möttes vi medlemmar och gäster. Känner mig så glad och tacksam över att ha fått fira den här kvällen tillsammans med er alla, det betyder mer än ni anar.

Varmt tack till kvällens fina Gästföreläsare: Konstnären, Inspiratören och Mediet Ingrid ’Pling’ Olson och till Entreprenörsparet ”The Nordic Couple” Charlotte & Jörgen Ringman. De inspirerade utifrån sina olika livsresor. Vi fick höra om hur naturens läkande kraft har gjort en avgörande skillnad, i föreläsningen ”Naturligtvis!”, här delade Charlotte och Jörgen sina olika livsresor och hur det fått en påverkan, och gjort att de nu inte bara omfamnar livet på ett nytt sätt, utan även varandra;)
Pling berättade om, och gav sitt perspektiv på hur allt hänger samman i Universum. Om ”Seven Signs of Origin”, de arketyper som hon för 30 år sedan kanaliserade ner, i syfte att kunna hjälpa människor att förstå sitt ursprung, för att kunna leva livet fullt ut. Läs Plings inspirerande Gästkrönika nedan med rubriken: ”Reflektioner kring den nya tiden utifrån The Seven Signs of Origin”. I bildgalleriet nedan finner ni bilderna från Augusti Eventet. Stort tack till vår fotograf Viktoria Davidsson för alla härliga bilder.

Under hösten fortsätter GC Forum grupperna sina möten. Efter flera digitala ”Zoom-månader” får vi träffas igen. Nedan en inbjudan till en ”Inspirerande informationskväll” den 3 november i Stockholm, som vi kallar ”Nyheter & Gäst”. Här presenteras Nyheter inom Nätverket och kvällen bjuder även på en hemlig gäst som kommer att presentera sig under kvällen. Nu efter ett år ser vi hur stort behovet är, och vi vill därmed fördjupa och utveckla GC Forum Konceptet. Och boka redan nu in Julmötet den 7 december, mer information presenteras på hemsidan inom kort.

Nu ser vi fram emot fortsättningen, i den Nya tiden vi är inne i. Perspektivet på livet och på allt som händer omkring oss kan vi nu se med nya ögon, eller hur;) Det kan ni också läsa om i flera av krönikorna i den här utgåvan. Inte minst i ”Vår nya värld”, skriven av CC, som är en vän till mig. En text som är skön att läsa och som ger en lugnande känsla, som hjälper oss att lyfta blicken igen. Hon ger oss även affirmationer och en meditation. Precis i rätt tid, för oss alla.

Ha en fin fortsättning på hösten, tills vi ses igen<3

/Maria


Maria Mattsson

Grundare GC Network

TACK FÖR SENAST

 

Den nya tiden

Maria’s inledning vid Augusti Eventet. Publiceras här på begäran.

Varmt välkomna mina vänner! Jag vill inleda den här kvällen med att förmedla något viktigt. Läsa en text, som jag har fått till mig.

Vi är inne i en speciell tid. Så speciell att vi nu får mötas igen. Äntligen kan vi ta sats och se framåt. Det som nu den här senaste tiden har givit oss är långt mycket mer än vad de flesta människor just nu tänker på. Och det är tid som vi har fått.

Tiden som den här tiden har givit oss, är kanske den största gåva som givits på länge. För tiden är den avgörande faktorn för att hela världen nu på något sätt ’enas’ i en fråga. Men det handlar såklart inte om just den frågan. Utan i det större perspektivet så har tiden givit var och en av oss insikter. På olika sätt så har vi givit oss själva tid till reflektion och eftertanke. Om inte annat, tid, som man inte tidigare haft, i vår stressade vardag. Så vad har den gjort med oss, tiden? Med dig och med mig? Det är det som är det intressanta, och det som nu kan leda oss vidare, på ett nytt sätt.

Det finns en sanning bakom allt. Det vet vi. Och vi har en sanning som är vår egen. Och det är den som på något sätt fått möjlighet att växa. Inom oss alla. För oavsett vad vi har för situation, var vi lever, hur vi lever, vem vi är, så är vi alla lika. Och vi har alla ett högre syfte i livet här. Den delen som lätt kommer i skymundan i vår vardag när livet leder oss på ett sätt. När en hel värld liksom stannar upp, när en hel värld håller andan i väntan på… Att allt ska återgå och bli som vanligt igen. Men det som inte riktigt kan bli som vanligt igen.
För det är redan annorlunda. Och är kanske din och min största gåva. Att få tid. Att förstå. För det är en ny tid nu.

Vi är många som förstår att det handlar om vad tiden gör med oss. Hela livet går ut på att vi alla, var och en, ska förstå det som vi inte tidigare förstått. Livet behöver levas fullt ut, för att det ska få en effekt, så som det är menat. Men ibland behöver vi ruskas om, för att på något sätt väckas upp från vår ’vardags sömn’, den vardag som vi skapat en stund. Baserat på våra val. Livets val, och hur vi leder oss själva är avgörande för det liv vi kan skapa. Det är så självklart när man skriver ner det, men det är vår största utmaning. Och prövningarna som det ger.

Som alltid så handlar det om effekten det ger, och som den här tiden givit oss. Och med det perspektivet, att liksom zooma ut, och lite ovanför jorden titta ner, och se ”spelet” som pågår. Kan ge oss nya insikter som vi alla behöver. För det som den gamla tiden gjorde med oss, är vår största gåva in i det nya. Den nya tiden vi nu är inne i.

För det är ju när vi minst anar som det händer. Livet kan vändas och leda in oss på nya spår. Snabbare än vad vår mänskliga hjärna kan förstå. Det är ett skönt förhållningssätt. Och det här är Mitt sätt att se på livet och världen just nu.

Vad är Ditt? För vi kan ju bara inspirera varandra. Vi kan aldrig tala om för någon annan människa vad som är rätt och fel. Eller hur?

Det är härligt att vi nu möts igen. Det här är en kväll som vi alla kommer att minnas. Så släpp dig själv fri. Precis just nu är allt precis som det ska vara. Låt den här kvällen ge dig … Ja, vadå?

 

Gästkrönika

 

Reflektioner kring den nya tiden utifrån

The Seven Signs of Origin

Av Ingrid ’Pling’ Olson

 

Vi lever just nu i en tid som inte liknar något, som varken Jorden eller vi Människor, tidigare varit med om. Det är sannerligen en spännande och samtidigt utmanande tid för nu fungerar inte gamla synsätt och strukturer längre, som vi byggt upp och lutat oss mot. Nu är tiden här då vi ska vakna upp, både ett inre och yttre uppvaknande sker och som leder till förståelse för vilka vi är. Det finns inte längre någon att skylla eller luta sig mot. Nu är det dags att stå fullt ut i sin egen kraft och med det följer också att ta ansvar hela vägen och förstå att det vi tänker nu är viktigare än någonsin.

Jorden

På samma sätt som alla andra levande väsen, är Jorden också en Medvetenhet, och från och med dess skapelse gick den direkt in i sitt egna reinkarnationssystem, med specifika Arketyper och läxor.

Allt levande består och är uppbyggt av de olika sju Arketyperna som är kopplat till The Seven Signs of Origin, i olika konstellationer, så även då förstås Jorden.

Jordens Arketyper

  1. Jordens Huvudtecken är Budbäraren. Detta tecken är det mest inkännande av alla Arketyper och karaktäriseras av att ha en aura utan skydd, vilket alla de övriga tecknen har i mycket större utsträckning. Jordens enda skydd är det tunna ozonlagret. Budbäraren står för liv och växande och vilket annat tecken skulle vara mer lämpligt för vår kärleksfulla Moder Jord.
  2. Jordens Magtecken/uppfostran, dvs det tecken som är ett påverkanstecken är Krigaren. Här har Jorden fått den starkaste, mest grundade och mest uthålliga av alla Arketyper. Detta tecken står för jord och metall. Krigarenergin är starkt kopplad till jordens mittpunkt som är av järnkristall. Utan denna potential av kraft hade jorden inte orkat bära allt den gjort.

Läxorna

Läxa 1. I den första perioden i Jordens existens fick Jorden Krigaren i läxa. Så i detta tidiga skede i Jordens historia är hon Krigaren i sin handling/agerande och samtidigt är det en kunskap/utmaning att erfara för henne. Med denna handlingskraftiga energi har Jorden kunnat bygga upp materia från den 1:a till den 3:e dimensionen. Krigarenergin var helt enkelt en förutsättning att kunna skapa en solid grund.

Läxa 2. År 3115 f.kr. gick Jorden in i sin 2:a läxa som var Läraren. I och med detta startar också reinkarantionssystemet för människan och därmed en successiv medvetandehöjning för Jorden. Arketypen Läraren är ett kunskapstecken och samtidigt andligt i sin karaktär. Innebörden/betydelse av andlighet är; ett kärleksfullt sätt att betrakta utan att gå in emotionellt. I den här läxan är Jorden ända fram till 21/12-2011, som är tidpunkten för det stora Skiftet.

Läxa 3. I samband med Skiftet byter Jorden samtidigt läxa och går in i sin allra sista läxa, vilket är Healern. Denna tidpunkt och datum är ett ytterst viktigt datum därför att både Jordens och Människans flera tusen år gamla reinkarnationscykel avslutas.
Jorden som Healer vibrerar nu i 4:e dimensionen och Healern som Arketyp innebär att ha vaknat andligt och i hög i frekvens. Jorden befinner sig just nu i ett fotonbälte i ett ständigt uppåtstigande mot allt högre dimensioner.

Upp till det högsta medvetandet i 3:e dimensionen så är förtätningen av materia i sin mest kompakta form. Från och med 4:e dimensionen börjar vi nu släppa materia så sakteligen för att slutligen återgå till ett varande i ljus utan materia.

Ljuset har vunnit

Jorden är nu som sagt i 4:e dimensionen, och detta är ett fantastisk och omvälvande faktum. Högkulturer har tidigare försökt men misslyckats och har då gått under fem gånger, då de inte klarat skiftet. Denna bedrift vi nu alla gått igenom tillsammans har inneburit en kamp mellan ljus och mörker och pågår fortfarande. MEN! ljuset har segrat! Trots att mörkret/den 3:e dimensionen är medveten om detta så vägrar det ge upp och släppa taget.

Det har varit ca 26.000 år mellan varje av dessa tidigare 5 försök till skifte. Anledningen till att Jorden nu till slut klarade detta är tack vare en enorm uppslutning av höga medvetna själar som valt att gå ned i fysisk form i denna ytterst viktiga tid, för att hjälpa till. Människans höga medvetande har hjälpt Jorden och gjort detta möjligt.

Nu, i denna tid, är det både lättare och mer angeläget än någonsin att vakna upp i sin andliga utveckling för att kunna följa med Jorden fullt ut in i den 4:e dimensionen.

Vad innebär det att vara Människa i 4:e dimensionen  

I reinkarantionscykeln för oss människor i 3:e dimensionen ingår ett stort antal läxor, och vi reinakanerar upp mot ca 1000 gånger. Vi lever alltså ett stort antal liv med läxor i samma Arketyper som blir uppgraderade allteftersom vi utvecklas.
I systemet The Seven Signs of Origin ingår också Himmelska och Universella läxor och dessa påbörjas från och med 4:e dimensionen och kan utföras på andra platser än Jorden i vårt Universum.

Dessa tre utvecklingsprogram, dvs de Jordiska, de Himmelska och de Universella läxorna, är ett räddningsprogram för den genuina människans existens.

I och med att reinkarnationssystemet nu är avslutat och att Jorden befinner sig i 4:e dimensionen gör att Jorden nu bara kommer kunna ta emot Stjärnbarn. Detta är själar som har gjort klart alla sina läxor och frivilligt kommer ned till jorden i specifika uppdrag i syfte att fortsätta höja energierna.

Det är i den 3:e dimension som vi alltid har existerat i. Våra kroppar har med andra ord vuxit upp i den, men samtidigt har våra hjärnor alltid befunnit sig i den 4:e, genom att vi kan tänka dåtid, nutid och framtid samtidigt. Nu ska våra kroppar också med in i uppstigningen. Våra kroppar ska bli andliga och genomgår nu en transformation, genom att vi börjar släppa ifrån oss av förtätningen. Detta kan vi känna av på olika sätt, genom tex enorm trötthet, värk och att vi kanske inte längre kan äta samma kost vi tidigare gjort. Vi behöver ta väl hand om oss själva på bästa sätt genom att tex äta renare mat som inte belastar kropp och själ, sova, ta tid till återhämtning, yoga meditation och inte minst viktigt nu är att bli mer medveten om våra tankar och vara sanna i oss själva. Det är viktigare nu

än någonsin att tänka positivt och se lösningar och ljust på framtiden, eftersom tankar är kraftfulla och skapande så hjälper vi på detta sätt till med att höja energierna.
Människan är den enda i Universum med fri vilja. Den 3:e dimensionen som vi nu länge levt i har styrts och härskats av patriarkerna, mammon och religionerna. Det är läror/ kunskap som nu gjort sitt högsta bästa och kan inte följa med in i den nya tiden. Men så klart protesterar mörkret/ 3:e dimensionen och vill inte känna sig besegrad. Det mest effektiva sättet att hålla oss kvar i lägre frekvens är att sprida ut oro och härskarteknik. Oro finns inte i ljuset. Det är en destruktiv energi som inte kan existera i de högre dimensionerna. Utmaningen nu är att inte dras med då oro är en kraft som är långt ifrån oskyldig och den drar ned oss och hindrar oss från att fullt ut vara i vår kraft. Oro är nämligen fröet till ilska, hat ock krig och alltifrån oskyldigt.

Vad är Ljus och vad är Mörker

Ljuset är en spridd energi utan något centrum. Mörkret har heller inget centrum utan är också en spridd energi. Vi människor har dock ett centrum och vi tar och ger från den spridda energin utifrån den fria viljan.

Ljuset och mörkret finns i all existens från mikrokosmos till makrokosmos. Vårt universum består av ett ljusuniversum och ett mörkuniversum. Hela vårt universum existerar och befinner sig i mörkuniversumet då det endast är här materia kan existera. Ljuset och mörkret samexisterar men i ljuset förekommer ingen materia utan endast tanke och på så vis existerar vi samtidigt i båda.

Ljuset och mörkret är två förenade krafter i de högre dimensionerna och där är dessa krafter likvärdiga och neutrala. Det är en växelverkan mellan dessa två som upprätthåller hela universum och i den finns den villkorslösa kärleken och där har vi själar kommit till. När vi går ner i fysisk form på jorden innehåller vårt centrum lika mycket ljus som mörker = Ying och Yang. Vårt centrum tar och ger från den spridda energin. Utifrån den fria viljan kan vi välja och det vi göder blir det som växer.

Just nu pågår en kamp mellan ljus och mörker och det sker mitt framför ögonen på oss, tydligare än någonsin. Anledningen till att vi ser det så tydligt är att Jorden nu gör sig av med allt mörker för att kunna stiga till allt högre nivåer. Mörkret har tidigare varit mer dolt, men i och med Jordens höga vibrationer har detta blottlagts. Jorden rensar och kan inte ta med sig detta in i det nya. Mörkret har egentligen ingen egen energi och när det blir synligt kommer ljuset omedelbart att transformera bort det.

Ljuset och mörkret betyder tanke respektive kraft och båda är likvärdiga. När kraften/ mörkret har kommit ner på jorden i den 1:a-3:e dimensionen kan den användas destruktivt då den är en skapande och materiell kraft. Den tredje dimensionen har utnyttjat och gjort denna kraft till negativt mörker i egensyfte. Oftast är mörkret tydligt men kan ibland ligga dolt och uppfattas som ljus, och ljuset kan på samma sätt vara dolt och uppfattas som mörker.

Nu bör vi ha ögonen öppna och lita på vår magkänsla, för nu pågår det en ordentlig utrensning/rening. I den här tiden är det ett stort och invecklat skådespel som pågår och vi bör låta vår intuition leda oss till ljuset och sanningen. Tiden är här då vi verkligen behöver lyssna inåt och reflektera över allt vi hör och läser. Ljuset har vunnit och vågar och kan vi stå i den energin fullt ut SÅ ÄR NU ALLTING MÖJLIGT!

(Författare: Ingrid ”Pling” Olson och Ulrika Rosander)

 

Inger ’PLING’ Olson, Konstnär, Medium och Inspirationsföreläsare

Rubrik: The Seven Signs Of Origin 
Ingrid Pling Olsson är konstnär i grunden. Hon är utbildad på Konstfack i Stockholm till skulptör och har arbetat som attributmakare, där hon har varit med och byggt upp många teaterscener, bibliotek och museum. Hennes verk har sedan länge kunnat upplevas på Junibacken på Djurgården. Under samma period började även hennes mediala disciplin att utvecklas och den mediala öppenhet och kunskap som hon föddes med, fick utlopp i det Arketypssystem som hon började att kanalisera ned år 1996 och som hon fortfarande arbetar med.

The Seven Signs Of Origin är ett oerhört komplext system som hela Universum är uppbyggt utifrån. Under hennes 30 år som inspirationsföreläsare och medium har hon tagit ut tusentals människors arketyper. Hennes personliga läsningar kan användas som en slags karaktärsanalys, där hon med hjälp av sina guider läser fram de olika arketyper som vi föddes med.
Innan vi valde att gå ner i den fysiska kroppen valde vi de arketyper vi ville ha med oss ner, som ett stöd till att förverkliga de intentioner vi hade med vårt liv. Ingrid Pling Olsson hjälper oss att förstå, både vilka vi är på ett själsligt plan men också vilka intentioner vi hade. Hon hjälper oss att minnas det som vi har glömt.
Det är en spännande tid vi lever i nu med det skifte som nyligen har skett. Ingrid tar oss med på en inspirerande resa, där hon beskriver skiftet och var jorden och vi människor, växter och djur som lever på jorden, befinner oss.

 

 

 

Sommarkrönika

Maria Mattsson

 

Än en gång var känslan: ”Men varför gav jag mig inte hän, fullt ut?” För varje gång, vid varje resa, med mig själv, så finns det ändå kvar en liten, liten del i mig som inte riktigt tillåter mig att bara vara, fullt ut. Med mig själv, i stunden ta in, nu.

Det har gått många år nu. Många resor senare, och ett liv som nu ser annorlunda ut. Livet har liksom summerat upp till en ny tid. Det känns så. För hur ska jag annars kunna sätta ord på det. Var sak har ju också sin tid. Eller hur? Men det innebär ju inte att det är enkelt, när man ska, behöver, när det är tid att gå in i nästa del. Och tiden där emellan är också en speciell tid. En tid med mig själv. Få tid att hitta tillbaka till mig själv, återigen, stanna upp och reflektera, summera och bara vara en stund. Återfinna den där sköna känslan som man bara har själv. För sig själv. Och var gång så klättrar man vidare, på sin egen trappa. Livets utvecklingskurva, min egen trappa, kan bara levas fullt ut av mig. När jag tillåter mig, så sker de stora kliven. Ibland skulle man vilja hoppa över vissa kliv, när trappstegen känns för många, och man tycker att det tar för långt tid att nå dit man vill. Om jag inte är här och nu, och uppskattar livet självt, det trappsteg jag står på just nu. Så förlorar man känslan, och den tid som är. Just nu. Då är man inte heller redo för nästa stora kliv. Och slutmålet det finns inte. För man kan inte bli färdig med livets resa. I livets skola, och i livets underbara värld här skapas allt vad vi vill och behöver. När vi tillåter det. Men det är en konst. Även om vi förstår hur det fungerar, livet. Så är det verkligen en konst att tillåta sig själv att leva fullt ut. Att känna ett lugn, och vara i balans med sig själv, är helt avgörande för hur livet kan fortsätta. Från en minut till nästa, sker livet.

Så funderar nu på vad den här sommaren har givit mig. Lyckades få tre veckor helt utan arbete. Nu när jag tänker tillbaka, så blev det också tre delar. En vecka att varva ner. Fann en plats vid havet. För att återigen finna lugnet och stillheten. Den andra delen social, ihop med familj och vänner. Vuxna barn, flickvän och vänner samlades i ett litet hus på landet. Travar av skor vid ytterdörren, varenda rum fullt av väskor, och överallt liv. Jag njöt varje sekund av att få vara en del. Vi liksom levde bredvid varandra och tillsammans i en enda underbar röra. Spelade spel och umgicks och ändå hade vi tid var för sig. Huset på landet har fått en ny mening. Det är här de är uppvuxna, mina barn. Och här har jag tillbringat somrarna i över 35 år. Det finns så mycket fina minnen som nu träder fram på ett nytt sätt. Den tredje delen av semestern blev ett litet äventyr. Bestämde mig kvällen innan, bokade båtbiljett, packade väskan och åkte iväg på ett litet biläventyr. Det är en speciell känsla varje gång jag är på väg. Älskar att inte veta. Låta varje stund få avgöra vad nästa steg ska bli. Lyckas både bra och dåligt med det. När jag går med i flödet, är ett med stunden så faller allt på plats. Tillfällen dyker upp. Får sista hotellrummet, fast det egentligen inte finns något rum kvar … Det skedde två gånger. Och samma sak, fast tvärt om inträffade också. Missade precis ett rum, som jag ville ha. Det försvann mitt framför ögonen på mig. Och mitt i allt så visste jag inte alls vad jag skulle göra och ta vägen den kvällen. Det var tidig kväll och jag började tappa energin och viljan att finna min nya plats. Men så mitt i allt så trädde den fram. Ett pyttelitet rum, högt upp med en havsglimt över taken. Kanske det mysigaste rummet. Så det som inte blev, blev något helt annat än vad jag först tänkte och ville. Men det blev en plan B, som liksom blev bättre än plan A. Så vilsenheten som jag upplevde, var nödvändig för att leda in mig i något nytt och annorlunda. Eller hur man nu ska sätta ord på det? Som alltid så översätter vi livet in till en mall. En mall som egentligen är vår egen uppsatta mall för livet. För vad är det annars? Konsten är att släppa taget, om det som varit. Och låta det som är, få ta plats. Släppa alla röster inom dig, och alla röster runt dig som kan tycka och tänka. För det handlar ju sällan om dig, eller om mig. Det vet vi. Men det är ändå en konst att inte låta sig påverkas. Eller hur?

Så med en ny klar känsla inför allt som komma skall, känner jag mig stark och fri. En lyckokänsla jag inte tidigare känt. Det finns en mening med allt som sker. Och därmed allt som inte sker. Man var bara inte redo ännu. Att låta livet leda sig … En konst som kräver övning och träning. Mitt sätt att lära mig att förstå, har varit att resa. Ge mig iväg utan att veta och bestämma, före.

Vad är ditt sätt? Att finna din tid, för dig. För att förstå hur du fungerar, och vad du verkligen vill, innerst inne? Och inte minst, för att ge dig själv svaret på vem du är där under ytan, av livet självt, i det stora perspektivet. De som leder och guidar dig, med ’tysta ord’, och med den där kärleksfulla handen. För det finns många händer runt dig. Det gäller bara att lyssna och förstå.

 

Vår nya värld

Av CC

 

Idag är i stort sett hela världen upp och nedvänd, kaos och oro råder. Corona viruset har härjat över Jorden, och i dess spår finns inte bara de smittade eller sjuka, utan också en hel del död. I detta kaos finns mer än bara sorgen över de som man mist, för ovanpå alltihopa det kommer osäkerheten för framtiden in, med en känsla av hopplöshet, och arbetslöshet, samt för många en dålig ekonomi.
 Mer än någonsin gäller det att inte tappa fotfästet, utan att stå stadigt och vara stark, om inte annat för de som är svagare och mer utsatta än vad du själv är. De som har det värre.
 Hittills, före Corona viruset så har vi levt i en värld, där vi har haft ett behörigt avstånd till krig, fattigdom, svält och andra former av obehagliga och dödliga sjukdomar. Sedan, när pandemin landade mitt bland oss, alltför nära, blev allt med ens mer oroande. Hysteri och en form av oproportionerlig panik utbröt.
 I alla tider som människan funnits på Jorden så har vi drabbats av olika former av kaos, som naturkatastrofer, större olyckor, ekonomiska depressioner, massvandringar, krig med mera. Och alltid har vi, förr eller senare rest oss upp, tagit nya tag och fortsatt framåt. Vi har tagit lärdom och förstått av det som hänt med oss och vår värld.
 Denna gång kommer insikten att få oss att förstå att vi inte längre kan leva i ett slit och slängsamhälle, dels för vi inte råd med det och dels för att vi måste spara på Jordens resurser.
I alla tider har vi lyckats anpassa oss till nya situationer och de nya tider som kommer efter det att kaoset väl har lagt sig. Detta kommer även nu att ske, även om en del tänker tillbaka och sedan i sentimentala ordalag säger att ”Det var bättre förr”. En del kan också försöka att återskapa det som har varit och de liv de haft före. Men den här gången går det inte, vi måste istället inse att det aldrig blir som förr, för det blir bättre. Mycket, mycket bättre.
Jag tror att vi kommer att leva bättre och i harmoni med Jorden, men också djuren och vår natur. När slit och slängsamhället upphör mår miljön bättre och så även vi. Vår lärdom denna gång, efter kaoset är att vi inte får tömma ut Jordens resurser, utan istället sträva efter att upprätthålla den ömtåliga balans som Jorden behöver för att kunna existera. Att vi bör äta näringsriktigt och bra kost, istället för dyr och osund skräpmat.
 Så efter Corona får vår vackra värld en ny chans, genom våra nya val. Att bara ha överlevt och vara vid liv är för många underbart idag.
 Att känna glädje, lycka och kärlek blir något att söka efter och finna. All denna glädje, lycka och kärlek kan vara till en partner, ens barn, en vän, ett husdjur, ja vem och vad som helst, det spelar ingen roll. Det viktiga i Nuet är att känna, att leva, drömma och med öppna ögon se omvärlden. Se magin i naturen, solen som strålar, vattnet som glittrar, eller bara tänka sig allt det där fast man är inomhus, om man inte kan eller vill gå ut.
 Vi måste dock komma ut och våga vara ute, att umgås igen. Samla på nya vackra stunder med nära och kära. Man behöver inte vara så hysterisk, rädd och isolerad.
 Vi behöver leva, inte bara existera. Vi behöver drömma om sådant som vi tycker om och förverkliga små under och sköna stunder.
 När det här började sa jag att någonstans finns det någon som tjänar på det här. I samhället och i maktens korridorer vill man hålla mänskligheten i strama tyglar. Varför? Jo, för de som styr överallt känner på sig att vi, alla människor är på uppgång till något nytt och högre.
 Så vad är den ”högre meningen” med allt detta kaos? Jo, mitt i alltihopa så uppdaterar vi människor oss själva till en ny nivå, Människa 10.0. En människa som klarar mer och som har mer styrka och större pondus. En ny form av människa som vågar, och som kommer att sätta sig upp mot orättvisor.
Vi, Människa 10.0, har växt andligen till en ny fas för hela mänskligheten. Det blir aldrig som förr, för det blir så mycket bättre för alla. Detta är vår nya tid, i vår nya värld. En värld full av nya möjligheter och med massor av nya underbara äventyr. Vi har allt att vinna och inget att förlora. Vi står starka!

 

Affirmera

Man kan affirmera och hitta ord som stärker, ord som får oss att få hoppet och glädjen tillbaka i dessa tider. Välj en mening i taget och tänk dig in i hur de känns. Se dig själv i ordens fotspår och hitta deras mening i din framtid.

Jag vill hitta min nya framtidsanda.

Jag vill låta mig inspireras av för mig nya saker och idéer.

Jag vill hitta min nya hoppfullhet, trygghet och harmoni i livet.

Jag vi känna ny glädje i ett för mig gott livsflöde.

Jag vill hitta en ny form av beslutsamhet och styrka för att kunna göra rätt val inför min framtid.

Jag vill uppnå god hälsa och ge min kropp det den verkligen behöver.

 

Meditera

Tänd ett ljus, sätt dig ner och meditera en stund på någon av meningarna nedan. Blunda, slappna av och låt orden sjunka in.

Jag fyller hela mitt väsen med en ny hoppfullhet. Jag känner mig lycklig och hoppfull inför min framtid.

Jag vill ge ut en känsla av tacksamhet, till alltet, inför det liv jag har och allt det nya jag får.

Jag önskar och drömmer om…. och jag önskar att det hopp jag känner i denna nya tid, i mitt nya liv, skall uppfylla min önskan.

Låt magin över morgondagen fylla mig med glädje.

Fyll mitt liv med kärlek och ljus.

 

Tänd ett Ljus

Tänd ett ljus, sätt dig ner en stund och tänk på någon av meningarna nedan, medan du tittar på lågan. Blunda sedan och låt orden sjunka in.

Härmed manifesterar jag min nya styrka och mitt starkare och tryggare liv. Mitt helt nya och goda livsflöde.

Jag är i sanning stark och frisk. Och jag förblir så, för nu lägger jag ett beskydd runt mig.

Låt lyckan lysa på mig. Låt glädjen följa mig på min väg, genom det nya liv jag väljer att leva.

 

GC FORUM KONCEPTET 

Inbjudan till Inspirerande informationsmöte om hur vi utvecklar GC Forum Konceptet

och berättar mer om hur vi skapar fler möjligheter, skickas ut inom kort.

 

Det finns möjlighet att delta i en eller flera GC Forum, att i mindre grupp mötas för inspiration, erfarenhetsutbyte och diskussion.
Varje GC Forum Grupp har maximalt 7 deltagare, för att få den lilla gruppens styrka i samtalen. Varje grupp följs åt under ett medlemsår och träffas vid 8 tillfällen. Samtalen sker i förtroende och under sekretess.

GC Forum Konceptet är kärnan i Nätverket. Förutom de stora Eventen så möts de som vill i mindre grupper, sk GC Forum. Oavsett hur stora vi blir, kommer vi alltid att gruppera oss. Varje grupp följs åt under ett medlemsår, och varje medlem utvecklas i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. I mitten av året möts alla grupper för erfarenhetsutbyte under en halvdag, en sk GC Forum Dag. Här delar grupperna med sig till varandra av det som givit insikter, perspektiv och växande. Därmed får alla grupperna ny energi, med nya perspektiv att ta med i sin fortsättning, resten av medlemsåret. 

Det finns nu två olika Forumgrupper inom Konceptet, den ena ‘GC Forum Freedom’, som bygger på det Fria samtalet, den andra heter ‘GC Forum Spiritual’ och är samtal med Andliga Teman.

GC FORUM FREEDOM

Grundidén är att dialogen är öppen. Man pratar om det som är aktuellt, och har samtal utifrån den specifika individen och dess behov. Därmed vet man aldrig vad varje möte har i sin linda. Det är ju det som är det fina och kraftfulla. För det handlar om var och ens personliga utveckling, som är avgörande för var och ens fortsättning. Genom att dela med dig av just dina erfarenheter och insikter, och samtidigt vara lyhörd för andras, skapas ett samtal och en vid, öppen diskussion. Samtalet är fritt och kan beröra alla områden inom det personliga området.

GC FORUM SPIRITUAL

Inför varje möte så väljer Gruppledaren Andliga teman för mötet. Dessa teman leder in till djupa och unika samtal. Det är varje individ och gruppen tillsammans som skapar samtalet och det är det som är poängen. Men till skillnad från Freedom grupperna så presenteras teman, likt ett smörgåsbord inom det andliga området. Vissa gånger kan det vara ett område som du vid första anblick inte tror att du är intresserad av, men som kan visa sig ge dig ett nytt perspektiv och ny information som du kan använda på nytt sätt, i ditt liv och arbete.

Det som är gemensamt för både ’Freedom’ och ’Spiritual’ Grupperna, är att du plockar upp det du vill och det du behöver. Du behöver inte tro, tycka och känna som någon annan. Det är ju ändå inte det som är poängen. Men genom att ta in och inspireras av någon annans historia, erfarenhet och kunskap kan det leda in på ett nytt spår, ett nytt område, och ge utveckling där du just nu befinner dig. Det kan ge en fin stund till eftertanke och reflektion. Med nytt perspektiv in i ett område, som du kanske redan vet mycket om, rent av är expert inom, kan ge utveckling, för vi är aldrig färdiga.

Tack för all fin feedback och för ert intresse, det här känns så spännande. Att leda grupper är bland det bästa jag vet, har lett grupper i många år nu. Så här till en början leder jag själv grupperna, samtidigt som jag nu utbildar Gruppledare i GC Forum Konceptet, som kommer att leda nya grupper framöver.

Så varmt välkomna ni som känner att det vore spännande att vara med i en Grupp. Och eftersom det nu är så fint intresse, så är det redan nu fler dagar än de redan inbokade i kalendern, då varje grupp anpassar sina egna tider.

INBJUDAN 3/11

Inspirerande Möte

”Nyheter och Hemlig Gäst”

Det här är ett Specialmöte och öppet för ALLA – Boka in kvällen!

Den här kvällen bjuder på Inspiration och Nyheter inom Nätverket.
Nu efter ett år så utvecklar vi verksamheten och gör det mer tillgängligt, och med fler valmöjligheter.
Det kommer vi att berätta mer om.
Vi får även lyssna till en inspirerande Gäst som presenterar sig under kvällen.

Vi gör det enkelt:
Man behöver inte anmäla sig innan, det är bara att komma.
Inträde 250 kronor på plats. Vi följer rekommendationerna och blir max 50 personer totalt.

TILL EVENT SIDAN – KLICKA HÄR!

Vi är inne i en spännande tid och behovet är stort att mötas.
Bjud gärna med en vän och kom!


VARMT VÄLKOMMEN!

 

GC MAGAZINE – Första Året

                                                     

’GC Magazine – Första Året’ är nu tryckt i en liten exklusiv upplaga. Det är första årets sex digitala utgåvor av GC Magazine som nu är samlade i ett limbundet Magasin. Här finns alla artiklar, gästkrönikor och bilder från årets fyra event. Här kan man i lugn och ro läsa igen, och kanske träder någon ny krönika eller artikel fram lite extra. Fascineras av hur texter kan få en ny innebörd, när man läser igen, och vartefter livet ger och bjuder upp till dans. Och ofta när man som mest behöver.

Samlingsmagasinet finns att köpa till specialpriset 250 kronor (ordinarie pris 410 kr.) Maila till info@gcnetwork.se så skickar vi magasinet till dig.

 

 

 VÄLKOMMEN SOM MEDLEM


Ett nätverk med fokus på personlig utveckling

Det här är nätverket för din personliga utveckling. För det är ett stort behov av att vi möts kring livets stora frågor nu. Ett forum att mötas i för att lära känna sig själv på ett djupare plan. På en mer avancerad nivå handlar personlig utveckling bland annat om vår andliga utveckling. Den andliga utvecklingen och att förstå livets stora frågor är avgörande för din fortsättning. 

Nätverket ger sina medlemmar möjlighet till personligt och andligt växande. Genom att tillhandahålla en bredd av inspiration och kunskap, utvecklas medlemmarna i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. Golden Circles Network är en mötesplats, ett medlemsnätverk med inriktning på just dessa frågor.

Det här sammanhanget kan ge dig ringar på vattnet in i ditt liv på många sätt. Ibland behöver man prova något nytt, för att nya dörrar ska kunna öppnas. För du kommer att möta många fina och härliga människor. Som du annars kanske inte skulle mött.

Varmt välkommen!

 Maria Mattsson
Grundare
Golden Circles Network

LÄS MER OM GC NETWORK

 

 

Bildkrönikör Susanne Båvner 

KALENDER 2020

2020


15 JANUARI

GC FORUM

Ny Grupp startar!

STOCKHOLM

2020


20 JANUARI

GC FORUM DAG

Alla Forum Grupper samlas för erfarenhetsutbyte

KL 12.30 – 17.00

STOCKHOLM

2020

30 MARS

VÅRENS EVENT

KL 17.30 – 21.00
ROSENDALS WÄRDHUS  

DJURGÅRDEN 
STOCKHOLM

2020

JANUARI –

DECEMBER

GC FORUM GRUPPMÖTEN

Alla Forum Grupper bestämmer sina egna dagar. 4 möten per grupp under våren.

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

2020

AUGUSTI

PREMIUM

Premium Medlemskap
&
Premium Grupper

Introduceras

 

 

 

STOCKHOLM

2020

8 JUNI

SOMMAR EVENT

med Gästföreläsare

Eventet flyttat till 31/8

KL 17.30 – 21.00

ROSENDALS WÄRDSHUS

DJURGÅRDEN
STOCKHOLM

2020

16 AUGUSTI


GC FORUM DAG

Alla Forum Grupper samlas för erfarenhetsutbyte

KL 10.30 – 16.30
STOCKHOLM

2020

31 AUGUSTI

AUGUSTI EVENT

Med Gästföreläsare

Max 50 platser

KL 17.30 – 20.30

ROSENDALS WÄRDSHUS

DJURGÅRDEN
STOCKHOLM

2020

AUGUSTI –

DECEMBER

GC FORUM

GRUPPMÖTEN

Alla Forum Grupper bestämmer sina egna dagar, 4 möten per grupp under hösten

 

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

2020

NOVEMBER

Inspirerande Informations Möte

med hemlig gäst

KL 18.00-20.00
STOCKHOLM

2020

7 DECEMBER

Inspirerande
JULMÖTE

med

PROGRAM

KL 10.30 – 16.00
STOCKHOM

2020

7 DECEMBER

JUL EVENT

med

Gästföreläsare

KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

KALENDER FRÅN 2019

2019


8 APRIL 

VÅRENS EVENT

KL 18.00 – 20.00
STRANDVÄGEN 7A
STOCKHOM

2019


11 NOVEMBER

GC FORUM
Ny Grupp startar

STOCKHOM

2019

10 JUNI 

GC SOMMAR EVENT

KL 18.00 – 20.30
ROSENDALS WÄRDSHUS
STOCKHOM

2019


9 DECEMBER

GC JULEVENT

ROSENDALS WÄRDSHUS

DJURGÅRDEN
KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

2019


26 AUGUSTI

GC AUGUSTI EVENT

KL 17.45 – 20.00
PIPERSKA MUREN
STOCKHOM

2019


17 SEPTEMBER

GC FORUM MÖTEN

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

 

 

KALENDER 2020

JANUARI

15 januari
Ny GC FORUM Grupp startar

20 januari
GC FORUM DAG

Januari
GC FORUM GRUPP MÖTEN
Alla grupper bestämmer sina egna tider

MARS

30 mars
VÅRENS EVENT 
Rosendals Wärdshus
Djurgården
Stockholm

Mars
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna dagar.

APRIL
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna tider

MAJ

Maj
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna tider.

JUNI

8 juni
SOMMAR EVENT FLYTTAT TILL 31/8!
Rosendals Wärdshus
Djurgården, Stockholm

Juni
Premium Medlemskap och
Premium Grupper introduceras

AUGUSTI

12 Augusti
Ny GC Forum Grupp startas upp

16 Augusti
GC FORUM DAG
Alla Grupper samlas för erfarenhetsutbyte
kl 10.30-16.30
Stockholm

31 Augusti
’GC AUGUSTI EVENT’

Vi firar 1 ÅR!
Kl 17.30-20.30
Rosendals Wärdshus, Djurgården
Stockholm

NOVEMBER

Inspirerande
Informations
MÖTE
KL 18.00-20.00
Stockholm

DECEMBER

7 December
JULMÖTE
Stockholm

UTGIVNING 2020

 

8 NUMMER

Februari/Mars – #201

April/Maj – #202

Juni/Juli – #203

Augusti – #204

September – #205

Oktober – #206

November – #206

December/Januari – #207