#202

April/Maj 2020

 

NYHETSMAGASINET EXKLUSIVT FÖR MEDLEMMAR I
GOLDEN CIRCLES NETWORK

 

Förord

Konsten är vad vi gör av det. Allt som händer oss. Hur vi väljer att gå vidare. Vad du och jag gör precis just nu, avgör hur det kommer att bli. Effekten av det vi just nu utsätts för, avgörs i slutändan av din och min handlingskraft. Det vi fokuserar på nu, får vi mer av.
Uppfinningsrikedomen som skapas mitt i allt, är värd att inspireras och ta del av. Fler och fler exempel på kreativa nya tjänster uppstår och erbjuds som ett sätt att försöka överleva den svåra situation som uppstår, när efterfrågan uteblir. När människor inte längre får eller vågar gå ut i rädsla att möta varandra.

Även om många av oss just nu varken vet ut eller in, hur man ska klara sig, ha råd. Att nu tvingas bort från vardagen, så som den alltid brukar vara. Nu kan man sakna det som man ibland kände sig trött på, rent av färdig med. Man inser att livets vardag har sin poäng, mitt i allt, och i livet. Jag vet inte om det kan bli som förut? Det är möjligt, men det här som vi just nu utsätts för, gör något med oss alla.

Den oro som de flesta av oss känner, oron över många olika saker. Och känslan av otillräcklighet, och att inte veta hur lång tid. Tiden går och med den försvinner stora värden. Samhället bygger på en konsumtion av oss alla i vardagen. Den lilla koppen kaffe varje morgon i kvarteret bredvid, har en stor betydelse. Många koppar varje dag kan försörja en familj.

Den här krisen ger oss en större förståelse, och en påminnelse om livets sårbarhet. De som är våra hjältar är de som vi tidigare tog för givet. De som räddar liv och tar hand om oss, och om våra barn varje dag inom barnomsorg och skola. Dem värdesätter vi idag på ett nytt sätt. Det är så det alltid borde vara. För vad är egentligen värdefullt i livet? Det blir så klart nu.

I det här numret kan du läsa artiklar med reflektioner och insikter om vad vi alla går igenom just nu. Tre av artiklarna är skrivna av CC, som är en vän till mig. Och i hennes krönika: ’Mitt uppe i livet’ skriver hon om vikten av att skapa nya visioner och mål, eller att förverkliga sina gamla drömmar. För det är aldrig för sent.

Låt dig inspireras!

/Maria


Maria Mattsson

Grundare GC Network

En ny tid

Av Maria Mattsson

I dessa tider, då hela världen enas bakom samma fråga. En värld som gör så gott den kan. Var och en av oss likaså. För vi reagerar alla olika. Vi är alla unika, bär på våra livs historier och kulturer som format oss till dem vi är. Var och ens erfarenheter förklarar olikheterna, som människor. Var och ens val, i varje stund bygger på just det. Och vad gör kultur och historia med oss? Såklart ger det en skillnad, oss emellan. Precis så som det ska vara. Men vi har mycket gemensamt, alla vi människor och vi är som sagt många, alla länder med sin speciella historia, kultur och folkslag. Vart och ett med sina unika traditioner, som ger olika förutsättningar. Så vi bär alla vår historia, var och en av oss. Det vi ibland kan känna som samma i Norden, även vi som bor nära, är att vi ändå väljer att agera olika.

Och jag tror att vi alla behöver påminna oss om det här, där vi just nu befinner oss. En hel värld som försöker att göra sitt bästa. De flesta av oss gör också sitt bästa. Och mer än 99% av oss är ’friska’, det är också värt att fokusera på. För det vi fokuserar på får vi mer av. Balansen är viktig. Det är det några som behöver påminna sig om. Kanske vi alla. För det är en konst att balansera i dessa tider. När det huvudsakligen fokuseras på en enda fråga. Och vem är det som har rätt och fel, vem dömer vem, var finns svaren? Vi har en tendens att dela upp oss; i ”vi och dem”, ”för och emot” och i de som har rätt och de som har fel? Och även i de som tar ansvar eller de som inte gör sitt bästa? Vad händer med oss när vi försöker döma varandra? När vi grupperar oss, så som människan lätt gör, och så som vi gjort i nästan alla tider. Men det är kanske dags nu att vi enas istället. Väljer att fokusera på allt det som ändå är bra. För när livet utmanar som aldrig förr, så behöver vi alla hjälpas åt att lyfta upp diskussionen och blicken från ’marken’.

Att titta upp mot solen och ljuset. Lyssna på vad naturen just nu fokuserar på, och säger till oss. Våren är på väg, och med den en ny energi och värme, som vi kan ta del av, när vi vill. Lyft blicken upp mot ’trädtopparna’, om så bara för en liten stund; stanna upp och lyssna, också på fåglarna. Titta ut över träden och kanske vattnet. Se hur livet får fart igen, det som sovit en stund, klarat sig genom ännu en vinter och börjar spricka upp och försiktigt blomma igen.
Så fint att vi har allt det här omkring oss, just nu. Hela våren och sommaren framför oss. Vi behöver den nog mer än någonsin. Och vi kan i vår del av världen, i vårt land, fortfarande gå ut. Fånga en liten stund, ’bara vara’ för sig själv. Det är tillåtet att mitt i allt känna en liten stund av lycka. Till allt det som ändå ’är’. Som fortfarande finns kvar. För det finns alltid någonting, för var och en av oss, just nu.
Den här tiden, de senaste veckorna, i all oro har det hänt något väldigt fint med oss. För när vi saktar ner tempot, tillbringar mer tid med oss själva, och med det börjar reflektera mer över livet. Så väcks en omtanke och kärlek, för nära och kära. De som vi annars så lätt tar för givet. Den känslan finns nu med oss på ett nytt sätt. Visst känns det så när vi möter varandra därute? Det är en ny, mer innerlig ton mellan oss.
Så fint ändå. Effekten av allt det här, får en ny, långt större och viktigare effekt. Som kommer att ge nya ringar på vattnet, för var och en av oss. Det kan ge nya möjligheter. För dig och för mig, om vi vill. För vi har alla ett val. Hur vi väljer att förhålla oss till allt det här. Fint, eller hur!

För vad har det här givit oss egentligen? Mitt i allting, i ett land, i en hel värld som har vänts upp och ned. Där mycket har pausats och fått stanna upp och ställts in. Där många av oss inte längre kan ses som vi brukar, inte kan arbeta som vanligt. Där vissa arbeten inte längre finns kvar, i alla fall inte just nu. Vi kan inte ens mötas spontant för en kopp kaffe och krama om varandra. Människor vågar knappt titta upp när vi närmar oss varandra. Försöker hålla avstånd fast det egentligen inte går, där mitt i en gång i mataffären. Det är tystare och dovare på något sätt. Och vad händer med oss när vi nu mer eller mindre tvingas att stanna upp och tillbringa mer tid i våra hem? Vissa av oss bor och lever själva, andra med sina familjer, någon annan med en vän, eller släktning, eller …
Vissa av oss vill vara tillsammans med de vi har nära, andra längtar ut. Relationer av alla de slag påverkas i dessa tider. För när vi gör andra saker, lugnar ner tempot, får mer tid, också till oss själva. När man inte är van att arbeta hemifrån eller att inte längre ha ett arbete att gå till, eller just nu är utan uppdrag. Den här tiden … För vad gör den med oss?

Jag har reflekterat över vad det har gjort med mig, mitt liv. Bara så här långt. För även om jag normalt arbetar från mitt hemmakontor, sedan många år, det är för mig en vana, så är det ändå en skillnad. Tystnaden är en skillnad för det har blivit en annan i energi, det känns annorlunda. Den där pulsen som vi har och kan känna i vardagen är inte där längre. Den som jag inte har tänkt så mycket på förut, men som finns där. Tempot omkring mig, har avstannat, och energin ute på gator och i butiker finns inte där på samma sätt. Den positiva känslan, leendet har liksom avstannat. Men den finns på promenaden på Djurgården, när man går längs vattnet och möter varandra, här finns en energi och en genuin värme. En ny omtanke och känsla av att bry sig om. Hur mår du? Hur har du det? Hur mår din familj? Den omtanken finns nu på ett nytt sätt. Det där extra samtalet till nära och kära. Samtalen som numera, när man inte kan eller till och med inte får mötas under helgerna. Möten som ibland har varit svårt att få in i kalendern, ’ovanpå allt’, då man ibland helst bara velat vara för sig själv. Nu när man inte kan ses, så infinner sig en ny känsla av saknad. Och kärlek för varandra.

Det gör något fint med oss, att vi får känna såhär. Det är i saknad, oro och rädsla, i otillräckligheten som vi kan känna. Då öppnar vi upp en ny liten dörr inom oss. Och den släpper in en ny känsla inom många av oss. Om vi tillåter den. Det känns så för mig. Det nya perspektivet som det ger, känns fint, mitt i allt.

 För det är en konst att balansera livet just nu, och att hantera all information. Alla nyheter som fokuserar och rapporterar om hur många som är sjuka och hur många som har dött. Vi har väl aldrig tidigare vid någon influensa haft ett sådant mediafokus? Det är mycket för oss alla att hantera. När vi alla försöker att göra rätt, rätta in oss i allt det nya, som det för med sig. Vi gör nog alla så gott vi kan. Stressen och pressen också över vår ekonomi, både privat och i våra företag. Vi har byggt upp en ekonomi i världen, i varje land, och varje människa har rättat in sig efter ett visst system, en viss konsumtion och ett leverne baserat på beteenden sedan lång tid tillbaka.

Vårt samhälle har byggts upp utifrån en ’kedjeeffekt’ av händelser, det blir så påtagligt nu. Nu ser vi hur vi alla hänger samman, hur allt hänger ihop. Vi behöver alla varandra.

Butikerna, restaurangerna och caféerna på gatan bredvid behöver dig och mig för att kunna överleva. Alla de företag som levererar varor och tjänster till dessa likaså, allt det där, som vi kanske tar för givet i vanliga fall. Och till alla andra företag som behöver kunder behöver dig och mig som konsumenter … Ja, det är en enda lång ’näringskedja’. Varje liten del behövs för att helheten ska kunna fungera, för att hjulen ska kunna snurra, likt hjulet som snurrar. Varje eker behövs för att hjulet ska vara runt och kunna snurra. Och varje bit behövs i pusslet, för att det ska bli komplett.

 Så en av mina reflektioner den senaste tiden är just att vi alla får smaka på, och verkligen se och få en förståelse för, hur ett samhälle och en värld är uppbyggd. Hur vi alla verkligen behövs, att vi alla är brickor i spelet. Spelet livet. För jag tycker att det känns så. Och det som känns fint mitt i allt, är att de som behövs mest just nu är de som tar hand om oss, de som hjälper många av oss och håller oss vid liv. Och de som tar hand om våra barn, i omsorg och i skola. De är våra hjältar, och de ’står fram’ och arbetar som aldrig förr. De riskerar sina egna liv för att hjälpa och finnas till för andra, de som just nu mest behöver. Det blir så påtagligt att se vad som händer i en värld när fler och fler slås ut på grund av att ’systemet’ inte längre får energi. När kedjan av händelser, de som behöver hända, inte längre händer. Vårt konsumtionssamhälle bygger på en efterfrågan som nu inte finns. För vi kan inte, får inte …

Kreativiteten hos många har börjat slå ut i en ny blomning, på ett nytt sätt. Vi ser många fina exempel. Det kommer något gott ur det här, jag vill tro det.

När vi nu återhämtar oss från alla svårigheter som det innebär för många, när vi har kommit upp på banan igen. Så kommer det nog aldrig bli riktigt som förut. Med alla de nya insikterna och med den här nya erfarenheten. I all rädsla och oro, om hur allt ska bli. Hur ska vi klara oss, ha råd, hur ska det bli? Ur allt det här föds någonting nytt, också inom oss. Som vi kan bygga vidare på, om vi vill. Så snart man kan ta sig upp, och vidare. Välja att se möjligheter mitt i allt, desto snabbare kan man komma in i någonting nytt. Nya möjligheter för dig och för mig, kan öppna upp för en ny tid. Och tack vare den här erfarenheter som till mångt och mycket är negativ, föds en kraft inom oss som kan skapa nya beteenden, nya arbeten, nya relationer, och nya …
Det finns en mening med det mesta som händer. Jag tror det. Men det är först när man tittar bakom ’kulisserna’, när man lyfter på ’locket’ till livet, försöker höja sig själv över allt, som man kan se dem, känna dem. De träder fram när vi väljer. För det är både ditt och mitt val att välja förhållningssätt till livet, och till allt som sker omkring oss.
Jag väljer att se möjligheter och försöker att se det goda och fina som träder fram. Effekten som allt det här får, på hela mänskligheten, är långt mycket starkare än vad många förstår och tänker på just nu. Och det känns så fint. Kärleken inom oss alla visar sig på ett nytt sätt. Omtanken för medmänniskor ger en ny känsla. Det gör oss gott. Som ger ringar på vattnet in i vår nya tid, tillsammans. För vi kommer in i något nytt och fint. Jag känner så. Och det här är några av mina reflektioner den senaste tiden. Vad tänker och känner du?

Man måste spela med i ’spelet’

Av Maria Mattsson

Det är så det fungerar, varje gång. Man kan inte göra två drag för tidigt. Precis som i schack. Man tänker ut, ser och förstår vad man behöver göra. Utifrån att du gör ditt drag nu, flyttar hästen två steg åt sidan och ett framåt. Beroende på vad du väljer att göra, därefter tar jag beslut om mitt nästa drag. För du skulle lika gärna kunnat flytta drottningen ett steg åt vänster. Det hade givit mig ett annat läge. Varje steg ger mig en ny riktning, ett nytt möjligt spår vidare.

Jag såg precis en film, som påminde mig om livets sårbarhet och om att ingenting har någon som helst betydelse om man inte är helt frisk. Att mitt i all sjukdom så blir livet så påtagligt. Det enkla och självklara träder fram, det som betyder mest. Stunden här och nu, gör sig på något sätt påmind. Det är vi många som ser och förstår på ett nytt sätt nu.

Orkar inte mer. Har ingen som helst lust. Livet ska levas fullt ut! Annars har det ingen poäng. Den korta tid som vi tillbringar här, känns ibland som en evighet, men det är väl det som är meningen. I ett större perspektiv är det några få minuter, av en evighet. Att då inte gå ”all-in”, och göra allt fullt ut är slöseri. Om man vill spela spelet fullt ut. Genom att vara i händelsernas centrum, vara här och nu, där spelet utspelar sig. Att vara kvar i det som var, eller att springa vidare till nästa steg för snabbt, ger ingen lycka nu.

Hur man än lever livet, och väljer att ta sig vidare från varje erfarenhet som livet ger, så går det inte att springa ifrån stunden.

Och det spelar nog ingen roll hur många gånger vi läser det här, för att påminna oss, eller låta oss inspireras av någon annan person, som tror sig sitta på andra människors svar. Någon som siar om vad som är rätt och fel. Eller försöka att vara en ”klok gumma” och spå någon annan människas väg, i förväg. Den där känslan att få veta före, den är ju alltid kittlande skön. Men sen då? Vad gör det med mig och dig? När man fått svaret på sin fråga, av någon som ser in i ens liv innan man själv egentligen ska veta svaret. Och vad gör det med till exempel mig, hur hanterar jag min nya kunskap om mig själv. Den jag får. Innan jag skulle ha svaret. Det är en konst, att klara av, känslomässigt och verkligen förstå. Ibland kan det vara rätt tidpunkt för mig att veta, före. Men vi måste ju ändå leva igenom alla andetag själva. Det är det som är poängen med livet. Vi måste tillåtas att göra våra egna val och begå våra egna misstag, för att lära oss. Oavsett om jag vet eller inte så är det, det här som är meningen med resan. Varje enskilt ’drag’ som leder till en fortsättning. Det som är menat att ske. Även om vi ibland kan se åt vilket håll det barkar hän, vad som håller på att hända. Så ska det inte hända förrän tiden är inne. För om man framkallar ett ’mål’ innan det är dags, påverkas hela resan. Så ibland kan det vara bra med kloka ord från någon som ’siar’. Men kanske klarar vi oss bäst själva. För den bästa ’siaren’ är du själv. Om du tillåter dig själv att lyssna. Livets ton avgörs av vilken stämma jag väljer. Strängarna på gitarren bildar ett ackord, om jag vill. Men jag behöver förstå hur det går till, lära mig.

Spelet slutar när min tid är ute, och om jag sätter mig ned och resignerar. Ger upp innan det är dags. Men hur blir det då? Effekten av alla livets delar som jag har samlat på mig, alla livets delar som givit mig mina insikter, har gjort mig till den jag är. På något sätt ger det ett eko som kommer tillbaka som en ton, för mig att fånga. Ja, vad vet jag? Det känns minst sagt som en saga utan slut. Och sagan har ofta mitt i, en liten ”twist”, som gör att spänningen och pulsen ökar en stund. Även i en disneyfilm, de onda framstår, och visar sig. Det goda förstärks till slut, och de vinner varandras hjärtan.

Att lägga sig ner eller att sitta i soffan, kan vara väl behövligt för att hämta andan och få tillbaka energin igen. Att vila en stund. Men där händer inte mycket. Utan för att få saker att sedan hända behöver man resa sig upp. Ta tag i saken och göra någonting åt det. Det är erfarenheten som ger dig insikt, om du vill. Av insikten kommer det nya draget. Drottningen vann över kungen, i det spelet. Vem vinner i ditt?


 

Man tappar bort sig en stund


Man tappar lätt bort sig en stund. Det är min känsla och erfarenhet. Det är så lätt att dras med i allting i vår vardag. Allt som man behöver göra, för att hålla livet igång. Och alla de saker som man gör för att man känner att det ska vara på ett visst sätt, i vårt samhälle. Vi har byggt upp våra liv på så många yttre förväntningar, hur det ska vara, vad som är bra och fint. Ibland tror jag vi lever och bygger upp så mycket så att vi knappt hinner med att ’leva’, för alla måsten och krav. Vi hinner helt enkelt inte med, oss själva. Det här har blivit än mer påtagligt nu i dessa tider. När hela världen är påverkad av samma sak. När vi har ett helt annat beteende i vår vardag. För vad är det vi egentligen behöver?

Jag tycker om att vända och vrida på saker och ting. Försöka att se med nya perspektiv, hitta det fina och positiva som livet bär med sig. Så i allting som händer just nu, finns det ändå ljusglimtar, och inte minst: Vad händer med oss? Inom oss alla. Hur kommer det att bli efteråt? Vad ger det mig och dig? Hur kommer vi ut på andra sidan?

Det är spännande frågor, och med den här tiden, i alla rädslor och all oro, så finns det en morgondag. För precis just nu, så är konsten att försöka hålla balansen. Att inte dras med i allt som det rapporteras om. För de flesta av oss kommer att fortsätta att vara friska, oavsett vad alla nu säger. Idag är det fortfarande 99% av världens befolkning som är ”friska” (i alla fall från det som en hel värld just nu pratar om). Det behöver vi också fokusera på. För vad gör rädslan med oss? Jag tycker att media också har ett ansvar att finna en balans i sin rapportering.

Varje litet steg

Av Maria Mattsson

Mitt i allt så finns det ofta en mening i ett vidare perspektiv, eller ett högre perspektiv. Kalla det för vad du vill, men det känns så. Ofta när man tänker tillbaka på livet och det som skett, eller det som inte skett, fast man skulle vilja … Så kan man ofta se ett samband. Om det ena ska kunna hända, så kan inte det andra hända innan. Och om jag nu har en dröm och önskan om att något speciellt ska ske i mitt liv, så är det kanske en rad andra händelser som behöver ske före, för att det jag drömmer om ska kunna hända sedan. Det känns som en kedjeeffekt av händelser: När det ena händer, eller har hänt, så kan nästa möjlighet visa sig. Varje gång gäller det att förstå och tyda vad man ska fokusera på. Ska man gå med eller avstå: Ska man tacka ja, eller säga nej tack? Och det vet vi bara själva. Den där känslan som vi har inom oss, du och jag. Den där känslan som vi lätt kan tappa bort när livet prövar och när det ibland känns omöjligt. För hur ska allt bli? Hur ska jag göra? Vad är rätt för mig, just nu? Och det är ju ofta det här som är lätt att tappa bort. När vi i all iver om att själva förstå och känna efter: Vad vill jag? Egentligen? Då det är så lätt att lyfta luren och ringa en vän, eller någon klok person som siar om framtiden och som man litar på. Men hur blir det då? Den personen kan ju omöjligt veta vad som är rätt steg för dig och för mig, precis just nu. För i livets pussel, i livets kedjeeffekt av händelser, så är ju varje litet steg viktigt. Även det självklara, det som inte känns som ett avgörande beslut, eller det som inte känns så viktigt. Har en påverkan och kan vara en avgörande händelse inför nästa steg.

Poängen är att din unika livsresa bara kan ledas av dig själv. Att vi finns för varandra, handlar ju inte alltid om att vi ska ge varandra svar. För jag kan inte tala om för dig vad du ska göra, säga, tycka eller tänka. Det är inte mitt ’jobb’. Ditt och mitt ’jobb’ är att finnas för varandra. Att ge varandra konkreta råd, kan vara ’livsfarligt’. När man är som mest känslig, och kanske varken vet ut eller in, så vill man ju gärna gå den enkla och snabba vägen. Man vill så snabbt som möjligt komma vidare, sluta känna som man kanske just nu känner och upplever det. Man får kanske ingen energi längre. Känner sig fullständigt dränerad och vet varken ut eller in. Att då ringa någon som ska hjälpa mig för att jag vill komma ur den här känslan. Nu, helst idag! Men hur blir det då? Det kan innebära att det blir en lång omväg, en väg som man egentligen inte alls ska vandra. Eller om man just nu befinner sig på en sådan väg, då man egentligen behöver ta sig tillbaka på rätt spår. Vända om och styra in på rätt spår igen. En energi där man kommer till sin rätt. Där man känner att allting flödar, och att man ger och får tillbaka sin balans. Om man egentligen känner så här, men inte vågar ta tag i livet, situationen, så kan det bli obalans. Och om man i det läget lyssnar på någon som i all välmening, förhoppningsvis, talar om för dig vad du ska göra. Och om det rådet, där och då, till exempel innebär att du bör vara kvar där du är, fortsätta att kämpa: ”- För du tar dig igenom det här. Man får inte ge upp! Spotta i nävarna och kämpa vidare! Du kan inte ….”.
Men vad händer då, om man är färdig för länge sedan. Och befinner sig där man egentligen inte ens ska vara?

Det råd man får kan ju vara baserat på vad den personen, du har framför dig, tycker är rätt för dig, eller rätt för sig själv. ”- För inte kan väl hon, om jag själv inte …” Baserat på sin egen erfarenhet och liv. Och även om man träffar någon som har förmåga att se ditt liv med perspektiv, som är intuitiv och kanske medial, så innebär det ju inte att den personen ska tala om för dig exakt vad du ska göra, just nu. Det kan ju förstöra hela erfarenheten och innebära att man behöver göra om samma sak igen. För att vi verkligen ska förstå. Lära oss för att sedan kunna gå vidare. Krisen var startskottet för det nya. Att då låta sig övertalas till ett annat val, som inte ens är ett ditt eget beslut. Hur blir det då? Ja, det vet vi alla svaret på.

Jag har skrivit om det här förut, men det tål att upprepas. Den här gången skrivet från ett annat perspektiv, med allt som händer just nu i vår värld. Är vi många som nu mer eller mindre tvingas stanna upp. Till och med tvingas att isolera oss, och med det får vi tid att fundera över oss själva, livet och om framtiden. Det är inte så enkelt för oss alla just nu. Vi behöver egentligen varandra mer än någonsin, samtidigt som vi separerar oss från varandra. Många bor och lever ensamma, och ensamheten blir nu på ett nytt sätt. En del lever och bor tillsammans med människor, kanske till och med nära och kära, men där man är färdig, men ändå är kvar. I livets vardag, så som det brukar vara, när man springer på och jobbar, lever och försöker att räcka till, så hinner man inte att tänka. Man bara kämpar på. Och lever så gott man kan. Och med en viss uppsatt struktur för sin vardag, och sitt liv. Nu har det blivit en enormt stor skillnad. Det innebär ju inte att det är nytt, det man känner. Det är bara det att det träder fram med en ny ton. En energi som man inte klarar av längre. Nu när man har tid så blir det tydligt. Det gäller att vi är snälla mot varandra. Ger varandra plats och utrymme, även för vårt eget växande. Mitt i alltihopa och i dessa tider. Det här är lite känsligt att skriva om. Men gör det som du behöver göra för att ’blomma’. Det är tid att stå fram för den du är. Det finns inga rätt och fel. Bara rätt och fel för dig. Så gå din väg, gör det du behöver göra. Men gör det med kärlek. Det är en stor skillnad. Omfamna det som varit, det som har gjort dig till den du är. Det är ju bara så att tiden är ute för vissa ’saker’, och inne för andra nya ’saker’. Det är varken fel på dig eller någon annan. Vi formas bara efter energin. Det innebär alltid nytt, men kanske inte alltid ’bra saker’. Om du inte gör det för din egen skull, så gör det för er båda. Det finns så mycket vackert i vår värld. Möjligheter kan träda fram och komma till dig långt snabbare än vad vår mänskliga hjärna kan förstå. Men det gäller att vi fångar dem, möjligheterna. Ibland innebär det att vi först behöver säga nej, och sen ett stort Ja till dig själv. För det är ditt liv. Och du är ett original, inte en kopia.

Snart är det vår!

 Av CC

Ja, snart är det vår och återigen kommer knopparna att svälla och brista ut i nya blad och blommor. Våren är så vacker och möjligheterna så stora för livet självt. Ibland gror små frön och letar sig med sina små späda blad upp ur sprickor i asfalten eller ur betongen. Livet, livskraften och viljan att växa och nå upp i solen är stark. Trots allt, så växer sig plantan stark och vacker, och kanske blommar den till och med.
Efter virustider och alla dess eftersläpande problem, för människor här i Sverige och på jorden, kommer nu en ny tid. En vår där vi alla kan välja att leta oss upp ur sorger, problem och bedrövelser. Precis som det lilla fröet, som valde att gro upp ur asfalten, så kan vi gro och växa ur det som många ser som ett elände. Vi kan nå ljuset, den andliga insikten om ljus och kärlek, och att allt kommer bli bra till slut. Detta är inte slutet, bara slutet på vintern och början på våren. En vår av möjligheter för dig att bli stark och få blomma.
I andlighetens namn kan man ibland förstå saker som sker i vår värld, på ett annat sätt, än vad forskarnas logik kan ge oss som svar. Man kan se vad meningen är, se och förstå det större perspektivet. Det gör inte mindre ont att se människor lida, men om man förstår och vet, blir man lugn och trygg. Jag har försökt att sända ut detta lugn till mina medmänniskor.
För visst blev väl alla skärrade, rädda och lite väl nojiga i virusets tider.
Men snart är det vår och möjligheterna blommar för dig och mig, och alla. Så ta dig tid och lugna ner dig med en liten meditation.
Sätt dig ned och blunda. Öppna din tanke för solens ljus. Låt solljuset strömma ner över dig, men även skölja igenom dig, som en mild vårvind. Tänk att du öppnar ditt hjärta och släpper in ljuset och kärlekens helande kraft i ditt inre. Så du får öppna dig och blomma.
Om du suttit inne, så gå ut och möt solen. Se grönskan spira och känn dig lycklig och fri. Sprid sedan ut din nyvunna lycka till andra. Var positiv!

Vi!

Av CC

Låt oss hjälpa varandra som en enda enhet, mänskligheten. Vi kan klara oss, tillsammans, genom vad som helst. Denna tid, har varit en tid då många har blivit tvungna att stanna upp och börja tänka. Många har tvingats att isolera sig, eller att arbeta hemifrån. Och där, i tystnaden och isoleringen har många börjat inse att det finns saker som är värda mycket mer, än pengar och prylar. Att vara frisk, att ha tak över huvudet och lite mat på bordet, är värt mer än pengar och en massa onödiga saker. Vi klarar oss med mindre. Det har vi märkt när matbutikens hyllor gapar tomma. Vi slösar mindre, och äter upp den mat vi får tag på och tar kanske lite mindre av toalettpappret. Ja, kort sagt slösar vi inte på samma sätt. Men, i tider av brist ska vi inte lida, utan att istället njuta av varje ögonblick av vår ömtåliga välfärd.

Tillsammans klarar vi det här! Visst kan det bli tufft, kanske svårt eller nära på olidligt. Men ge inte upp! Se möjligheterna istället för eländet. Gå ut i naturen, andas och se din omvärld som sakta vaknar till liv i en ny vår. Se knopparna slå ut och grönskan prunka i nya löv och blommor. Hör fåglarna sjunga, de bryr sig varken om pengar eller prylar, bara kärleken. Kanske är det din tur i år att uppgradera en bestående kärleksrelation, eller att hitta en ny partner. Allt är möjligt!

Ur allt föds något gott

Av Maria Mattsson

 

Ur allt kommer visheten. Förståelsen om livet. Allt påverkar oss, och får en påverkan på oss alla. Varje del spelar egentligen lika stor roll. Så vi behöver varandra. Delar av mitt liv, i början av min karriär till exempel, så förstod jag inte det, eller snarare tänkte inte så. Jag hade ett annat perspektiv på livet, och reflekterade inte så mycket. Det fanns då ingen i mitt liv som gav mig perspektiv som liksom hjälpte mig att höja blicken, och lärde mig att se på livet ’utifrån’, på något sätt.
Det känns idag så fantastiskt mycket skönare att leva. Ålder är givetvis en faktor, med en större livserfarenhet, men inte nödvändigtvis. Å andra sidan, om jag då vetat vad jag idag förstår, så hade jag inte fått alla mina erfarenheter längs vägen. Jag hade nog gjort andra val, om jag hade haft ’dagens glasögon’ på mig. Och då hade jag missat ’poängerna’, som jag nu får ta del av. När man tänker så, så känns det skönt. Man kan nästan le åt sig själv.

Hade ett samtal häromdagen med en fin vän om andlighet. Hon läste några rader för mig, som hon skrivit. Egentligen bara några få ord, men de gav mig en ny insikt. Jag hade helt enkelt inte tidigare tänkt så, haft det perspektivet på hur en viss sak, i det här fallet, egentligen fungerar. Jag vill med det här bara förmedla att oavsett vad det handlar om för ämne, fråga, situation … Så var det här också en påminnelse om hur viktigt det är med samtal. Att mötas och dela med sig av våra respektive perspektiv på livet, och med dem ingående delar. Är verkligen utvecklande för mig. För det räcker ju att man vid ett, till synes litet samtal, om ett ämne eller en fråga av livets alla frågor, får nya insikter eller nya förståelser. Ofta handlar det inte om att någon talar om exakt hur det fungerar eller är. Utan med ett litet nyckelord så får jag, med alla andra kunskaper och min egen erfarenhet, ytterligare en pusselbit, som för mig kan bli avgörande för min fortsättning. Det här är ju ingen nyhet direkt, men jag fascineras ändå av att det fungerar så här. Egentligen enkelt. Vad känner du? Vad hade du senast för händelse som fick en stor påverkan på dig, och gav dig en ny insikt och ett nytt perspektiv? Och varför tror du att det skedde just där och då?
För sånt här har en tendens att komma till oss, när vi som mest behöver. Även de gånger då resultatet, alltså effekten av det jag med insikten lärde mig, kanske blir lite jobbig till en början. För man förstår helt plötsligt någonting som man inte tidigare förstått. För man har helt enkelt inte tänkt så förut. Nästan varit lite ’blind’ inför situationen.
För visst känns det så ibland? Ofta efteråt. När man med perspektiv förstår, det som varit. Min erfarenhet är att det nästan blir som ett litet ’uppvaknande’. Om hur det har varit. Den insikten, gör att pusselbiten faller på plats och ger en ny bild, en mer ’perfekt’ helhet, än man tidigare haft.
Efteråt när man ser mer klart på situationen eller vad det nu gäller, så måste man justera och ändra; säga ja eller nej, eller under en period försöka ta sig tid att förstå. För ibland känner man sig förvirrad, nästan lurad. För hur kunde man vara så dum/blind? Ibland har omgivningen redan sett och förstått. De hade kanske ett ’utanför perspektiv’. Själv däremot är jag mitt inne i alltihopa, och nu plötsligt har jag fått den nya kunskapen och infallsvinkeln som hjälpte mig att ’zooma ut’.
Det kan ju förresten vara så att jag behöver få lite tid med mig själv, för att inse. Vila, resa iväg, semester –  skapa fler stunder av lugn och stillhet. Ja, det finns ju massor av sätt. Känslan för mig i alla fall, har varit: ”– Men att jag inte fattade det här tidigare? Och varför sa ingen någonting?”

Man kan ju fortsätta att förklara och skriva om det här. För vi känner ju alla så här ibland. Varje gång vi får små ’uppvaknanden’ i livet. Varje gång behöver vi någon att prata med. För att inte fastna i självömkan eller ilska … Dela glädje, sorg, smärta … Här behöver vi vara en stund, det är en del av processen. Men sedan behöver man resa sig upp igen. Ta kommandot över sitt liv, och med den nya förståelsen och insikten gå vidare. Och till slut kan man omfamna det som varit. För utan den erfarenheten hade man inte varit den man är, och nu kunna göra det man ska.
Men det är en konst varje gång. Och det gör livet så spännande, mitt i alltihopa. Det blir liksom lättare att förhålla sig till allt. Jag känner så. Och det blir så uppenbart att jag är ansvarig för mitt eget liv. För jag har alltid ett val, även om jag ibland känt mig fastlåst. Detsamma gäller för dig.

Det är gåvan det handlar om


Av Maria Mattsson

Det är gåvan det handlar om. Gåvan jag har fått, att finna nyckeln till min egen skattkista. Som någon nyligen uttryckte det, så fint.
Det finns ingen begränsning. Den finns bara inom mig. Möjligheter, kommer till mig när jag ser min egen potential, min väg öppnas för mig när jag ger den möjlighet. Tänk att det här är det svåraste i livet. Att komma vidare när livet liksom stannar upp. I prövningen kommer styrkan framåt, om jag vill. Men det är mitt val, att förstå vad jag behöver göra för att resa mig igen. Den här gången till en ’högre nivå’, än senast. Om jag inte gör samma val igen förstås. Så att jag behöver göra om samma sak igen. Tills jag förstår. Det är jag oändligt trött på. Livets upprepning. När jag liksom går i ’fällan’, om och om igen. Det som är en vis metod för lärande, och förlåtande. För om jag väljer att göra om samma sak igen. Väljer att möta samma typ av människor, ha samma typ av jobb, arbetsrelation, arbetsuppgift … Fast jag egentligen är färdig. Men om jag av rädsla eller av osäkerhet, om mig själv ändå gör om samma val igen, så är det väl egentligen inget fel. För det drabbar bara mig själv. Men nästa gång, den här gången, kanske jag inte behöver stanna så länge. För ganska snabbt inser jag att det är fel. För mig. Det som tidigare var rätt, behöver ju inte vara rätt nu och för evigt.
Ett nej tack! Till där jag är, betyder alltid, ja till fortsättningen. För att ta mig vidare. Men nu med en större erfarenhet, och klarhet om vad jag vill. I alla fall vad jag inte vill. Det är ju alltid en början. På fortsättningen. För att stanna kvar där man inte kommer till sin rätt. Där man är färdig. Med varandra, med arbetsuppgiften, med företaget … Innebär ju inte alltid att man vet exakt vad man ska göra härnäst. Om man hela tiden måste veta exakt vad nästa steg ska vara, att liksom vänta tills man vet. Då kan det hålla dig/oss tillbaka. För där får du/vi inte energi till att kunna förstå nästa steg. Ibland behöver vi stänga dörren utan att veta vad som finns på andra sidan.

Det är ändå finurligt, livet. Så som det kan te sig. Spelet livet kan bara spelas med mina egna spelbrickor. Huvuddragen, dvs spelreglerna är desamma för oss alla. Men jag behöver själv förstå hur jag tar mig fram, tar mig vidare, hur jag ska spela spelet. Vi har alla en grundtalang, den talangen och gåvan ska vi förstå. För det är ’nyckeln’. När vi förstår, känns livets flöde. Det blir så mycket enklare att leva, när skattkistan öppnas, med din egen nyckel. En annan lätthet, och liksom en klarhet. Blir påmind, varje gång jag inte lyssnar på mig själv. Varje gång jag halkar lite åt sidan, av min väg.

Det är så ofantligt skönt att hitta tillbaka, till sitt huvudspår igen. Sin väg där man mår som allra bäst. I flödet, som är vårt eget, finns sanningen. Det är den vi vill vara i. Att förstå den, gör vår resa så mycket skönare. För inom oss väcks en känsla av lycka och meningsfullhet. En förståelse om hur allt hänger samman. Även om vi tappar bort oss ibland, så kommer vi nu snabbare till insikt och tillbaka. Det är en stor skillnad.

Mitt uppe i livet

Av CC

 

Så står man där mitt uppe i livet. Plötsligt frågar man sig själv, vart tog livet egentligen vägen. Har man hunnit med allt det där som var så viktigt, som man ansåg och förväntade sig att göra, efter skolan, efter 20, 30, 40, 50 år… ”Men först skall jag bara…” just den frasen hann man i alla fall med att tänka många gånger. Och istället för att leva, så existerade man bara. Drömmar och visioner kom oftast sist på listan av måsten.
Nu inser man att vägen framåt är kortare, än den man redan har gått. Man inser ens egen ömtåliga, och något famlande livsskörhet. Livet är inte evigt… Den viktiga, men ack så korta tiden man fått på Jorden, börjar gå mot sitt slut. En del börjar mäta och räkna sin egen tid, och sitt kvarvarande liv, genom andra människors liv. Barnen och senare även barnbarnens utveckling, framfart och lyckande i livet, blir till en måttstock. Det är även nu som man börjar känna igen namnen i tidningarnas dödsannonser, släkt och vänner man haft, börjar långsamt försvinna. Man känner av livets korta vingslag. ”Tid vad är tid? Kanske någon frid, för den som inte har någon tid kvar.”

Men just i detta Nu, står vi här och vi är kvar. Vi får inte glömma det! Vi står här i mitten av våra liv, med eller utan drömmar och visioner. Mitt uppe i det underverk som livet självt är. Varje dag och andetag är unikt. Och vare sig våra liv hittills varit bra eller dåliga, så har de varit våra egna och helt unika liv. För bara du kunde leva just ditt liv som du gjorde. Du gjorde inga fel, för det finns inga rätt eller fel. Ditt liv byggde helt och hållet på dina val och möjligheter, just då. Och mitt liv på mina val och möjligheter. Nu skall vi inse det och vara nöjda över allt vi åstadkommit hittills. Vi skall inte ångra något, och vi kan inte heller förändra något. Vi kunde helt enkelt inte ha gjort något annorlunda, än vad vi gjorde, just då. Nu, skall vi bara ta lärdom av våra eventuella misstag och inse att från och med nu, och framåt i tiden, kan vi göra helt nya val och få oändligt många nya möjligheter.

Ja, just nu står jag själv här, femtio plus och undrar vad som egentligen hände. Livet går så fort fram. Hur viktiga var egentligen alla mina drömmar och visioner. Och med handen på hjärtat, vilket värde har de idag? Gäller kanske detsamma för dig?

Det är absolut inte för sent att förverkliga sina gamla drömmar, eller att skapa nya visioner och mål. Alla kan öppna sin tanke och sitt eget hjärta till det nya, det osedda, som framtiden är. När man är mitt uppe i livet, skall man börja leva det, och göra nya spännande saker och även göra oväntade val. Som man säger på engelska: ”Don’t play it safe.” Våga leva lite, smaka på nya maträtter, res till och besök nya platser, skaffa nya vänner, kanske en helt ny hobby… Livet skall levas, inte begränsas. Så, slösa lite och unna dig. Lev med lite mer finess. Kort sagt, provsmaka livets nya goda krydda.

Mitt uppe i livet, inser man ibland att livet är så mycket mer, än man förut trott. Och även om man arbetar i ett inspirerande företag, så är det inte ens innersta tankar som man tar upp med chefen på kafferasten. Nej, man stannar upp och tystnar till. För man inser att ens innersta tankar, numera är av en helt annan karaktär, än förr. Ens livserfarenheter har gjort en klokare, och kanske har andligheten knackat på dörren. Genom åren som gått har sinnena utvecklats och påverkats. Något nytt, eller kanske urgammalt, har väckts upp inom oss.

Har du outtalade drömmar kvar att förverkliga? Oanade mål att nå? Fråga dig själv: Vad kan livet erbjuda mig mer?
Sätt dig ner i lugn och ro. Börja tänka efter. Lär dig, träna dig själv att se dina nya möjligheter. Hitta nya mål att nå. Sluta upp med att bara se begränsningar och hinder på vägen dit. Alla former av hinder är bara nya, men absolut inte oöverkomliga, utan snarare spännande utmaningar. Tänk på hur nöjd du kommer att bli, ute och på andra sidan om hindret. Anta utmaningen! Segra!

 

När jag var liten

 

Av Maria Mattsson 

När jag var liten bodde vi på landet om somrarna. I ett litet rött hus med vita knutar. Det fanns åkrar och ängar, skog och en liten grusväg. Det var en stor gräsmatta framför huset och ett rött staket runt tomten. Man öppnade en vit grind för att komma ut på en liten äng, precis invid skogen. Ängen gick längs med ett gärde där det odlades havre, och där porlade en liten bäck. Man fick liksom balansera på grästuvorna för att inte bli blöt om fötterna. Här plockade jag gullvivor om vårarna. Solen värmde alltid lite extra just här, och jag kommer ihåg den känslan. Tänker ofta tillbaka på den här platsen, som var speciell för mig.

Genom livet har jag funnit nya fina platser. Speciella platser att besöka, för att bara vara, med mig själv, en stund. De finns nu inte bara här hemma, utan också där ute i världen. Alla ’mina’ ställen i naturen, som jag behöver för att komma till ro. Älskar våren, att få vara med när naturen väcks till liv; träden, blommorna och fågellivet. Det är så mycket förväntan. Känslan av att ha allt framför sig. Samtidigt som man bara kan få vara en liten stund, mitt i allt det vackra. Bara sitta ner och liksom hälsa på. Få vara gäst och betrakta detta skådespel av liv en stund. Få vara mitt i den känslan, precis just Nu. Gör mig fri och levande. Naturen ger, villkorslöst. Och när vi ger tillbaka, av respekt och kärlek, får vi ännu mer tillbaka. Det känns så. Vi behöver den mer än någonsin nu, våren. Med den, en ny tid som kan slå ut i blom. Jag vill tro det.

GC FORUM KONCEPTET 

 

Det finns möjlighet att delta i en eller flera GC Forum, att i mindre grupp mötas för inspiration, erfarenhetsutbyte och diskussion.
Varje GC Forum Grupp har maximalt 7 deltagare, för att få den lilla gruppens styrka i samtalen. Varje grupp följs åt under ett medlemsår och träffas vid 8 tillfällen. Samtalen sker i förtroende och under sekretess.

GC Forum Konceptet är kärnan i Nätverket. Förutom de stora Eventen så möts de som vill i mindre grupper, sk GC Forum. Oavsett hur stora vi blir, kommer vi alltid att gruppera oss. Varje grupp följs åt under ett medlemsår, och varje medlem utvecklas i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. I mitten av året möts alla grupper för erfarenhetsutbyte under en halvdag, en sk GC Forum Dag. Här delar grupperna med sig till varandra av det som givit insikter, perspektiv och växande. Därmed får alla grupperna ny energi, med nya perspektiv att ta med i sin fortsättning, resten av medlemsåret. 

Det finns nu två olika Forumgrupper inom Konceptet, den ena ‘GC Forum Freedom’, som bygger på det Fria samtalet, den andra heter ‘GC Forum Spiritual’ och är samtal med Andliga Teman.

GC FORUM FREEDOM

Grundidén är att dialogen är öppen. Man pratar om det som är aktuellt, och har samtal utifrån den specifika individen och dess behov. Därmed vet man aldrig vad varje möte har i sin linda. Det är ju det som är det fina och kraftfulla. För det handlar om var och ens personliga utveckling, som är avgörande för var och ens fortsättning. Genom att dela med dig av just dina erfarenheter och insikter, och samtidigt vara lyhörd för andras, skapas ett samtal och en vid, öppen diskussion. Samtalet är fritt och kan beröra alla områden inom det personliga området.

GC FORUM SPIRITUAL

Inför varje möte så väljer Gruppledaren Andliga teman för mötet. Dessa teman leder in till djupa och unika samtal. Det är varje individ och gruppen tillsammans som skapar samtalet och det är det som är poängen. Men till skillnad från Freedom grupperna så presenteras teman, likt ett smörgåsbord inom det andliga området. Vissa gånger kan det vara ett område som du vid första anblick inte tror att du är intresserad av, men som kan visa sig ge dig ett nytt perspektiv och ny information som du kan använda på nytt sätt, i ditt liv och arbete.

Det som är gemensamt för både ’Freedom’ och ’Spiritual’ Grupperna, är att du plockar upp det du vill och det du behöver. Du behöver inte tro, tycka och känna som någon annan. Det är ju ändå inte det som är poängen. Men genom att ta in och inspireras av någon annans historia, erfarenhet och kunskap kan det leda in på ett nytt spår, ett nytt område, och ge utveckling där du just nu befinner dig. Det kan ge en fin stund till eftertanke och reflektion. Med nytt perspektiv in i ett område, som du kanske redan vet mycket om, rent av är expert inom, kan ge utveckling, för vi är aldrig färdiga.

Tack för all fin feedback och för ert intresse, det här känns så spännande. Att leda grupper är bland det bästa jag vet, har lett grupper i många år nu. Så här till en början leder jag själv grupperna, samtidigt som jag nu utbildar Gruppledare i GC Forum Konceptet, som kommer att leda nya grupper framöver.

Så varmt välkomna ni som känner att det vore spännande att vara med i en Grupp. Och eftersom det nu är så fint intresse, så är det redan nu fler dagar än de redan inbokade i kalendern, då varje grupp anpassar sina egna tider.

Inbjudan till nästa grupp som startas upp den 12 Augusti nedan.

Anmäl ditt intresse direkt om du vill vara med – Kontakta Maria: maria@gcnetwork.se

INBJUDAN

Sommar Eventet den 8 juni

 

Rosendals Wärdshus på Djurgården

kl 17.30 – 21.00

 

 Vi välkomnar kvällens Gästföreläsare

The Nordic Couple Charlotte och Jörgen Ringman & Inger ”Pling” Olsson


Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

 

MER INFO, PROGRAM & ANMÄLAN – KLICKA HÄR

 

Kvällens Gästföreläsare

CHARLOTTE & JÖRGEN RINGMAN
’The Nordic Couple’
Rubrik: Naturligtvis!

Charlotte och Jörgen Ringman är entreprenörsparet som berättar om hur de uppnådde samhällets yttre framgång för att snart inse att lyckan fanns på ett helt annat ställe. I Naturligtvis följer du med på ett äventyr över hela jorden som landar i ett recept på inre lycka baserat på naturens egen visdom.

Charlotte Ringman: En humanitär i hjärtat och en naturlig storyteller med passion för att brygga kulturer genom att förespråka holistisk hälsa. Använder naturen som medel för att bidra till en medveten förändring på jorden. Charlottes uppväxt i två vitt skilda kulturer och i en entreprenörsfamilj ledde till ett nomadiskt liv för att upptäcka världen. Charlotte har en 10-årig erfarenhet inom marknad och kommunikation inom mode- och lifestyle världen. Läkandet av hennes autoimmuna sjukdom i Argentina väckte hennes intresse för mat vilket ledde till att hon medgrundade en snabbväxande matkedja i Sydamerika. Aktuellt just nu: holistisk hälsocoach och yogainstruktör med visionen att bli en N.M.D- Naturopathic Medical Doctor.

Jörgen Ringman: Med en akademisk karriär från Kungliga Tekniska Högskolan, Karolinska Institutet samt Handelshögskolan i Stockholm lades en grund för en praktisk erfarenhet som entreprenör och företagsledare.
Jörgen startade sitt första företag vid 20 års ålder och efter en specialistroll inom ögonkirurgi grundade Jörgen Memira Ögonkirurgi som snart blev en av Sveriges mest växande företag och marknadsledande i Norden. Som ledare och inspiratör i Memira väcktes Jörgens intresse för att hitta sanningen bakom personlig framgång som människa. Efter resor till världens alla hörn och kulturer i kombination med kurser och metoder inom personlig utveckling hittade Jörgen sitt recept på personlig framgång som idag tillämpas i Jörgens filantropiska engagemang. Aktuell just nu: föreläsare, företagscoach och författare med syftet att medvetandegöra vår inre naturliga visdom.

 

 

Inger ’PLING’ Olsson
Konstnär, Medium och Inspirationsföreläsare
Rubrik: The Seven Signs Of Origin 

 

 Ingrid Pling Olsson är konstnär i grunden. Hon är utbildad på Konstfack i Stockholm till skulptör och har arbetat som attributmakare, där hon har varit med och byggt upp många teaterscener, bibliotek och museum. Hennes verk har sedan länge kunnat upplevas på Junibacken på Djurgården. Under samma period började även hennes mediala disciplin att utvecklas och den mediala öppenhet och kunskap som hon föddes med, fick utlopp i det Arketypssystem som hon började att kanalisera ned år 1996 och som hon fortfarande arbetar med.

The Seven Signs Of Origin är ett oerhört komplext system som hela Universum är uppbyggt utifrån. Under hennes 30 år som inspirationsföreläsare och medium har hon tagit ut tusentals människors arketyper. Hennes personliga läsningar kan användas som en slags karaktärsanalys, där hon med hjälp av sina guider läser fram de olika arketyper som vi föddes med.
Innan vi valde att gå ner i den fysiska kroppen valde vi de arketyper vi ville ha med oss ner, som ett stöd till att förverkliga de intentioner vi hade med vårt liv. Ingrid Pling Olsson hjälper oss att förstå, både vilka vi är på ett själsligt plan men också vilka intentioner vi hade. Hon hjälper oss att minnas det som vi har glömt.
Det är en spännande tid vi lever i nu med det skifte som nyligen har skett. Ingrid tar oss med på en inspirerande resa, där hon beskriver skiftet och var jorden och vi människor, växter och djur som lever på jorden, befinner oss.

 

 

INBJUDAN

 

 Ge dig själv ett inspirerande år!

Ny GC Forum Grupp startar den 12 Augusti!

Det finns möjlighet att delta i en eller flera GC Forum, att i mindre grupp mötas för inspiration, erfarenhetsutbyte
och diskussion. Varje GC Forum Grupp har maximalt 7 deltagare, för att få den lilla 
gruppens styrka i samtalen.
Detta sker i förtroende och under sekretess. 
Genom att dela med dig av just dina erfarenheter och insikter,
och samtidigt vara lyhörd för andras, skapas ett samtal och en vid, öppen diskussion.
Varje GC Forum Grupp leds av en Gruppledare som är utbildad i GC Forum Koncepet och som har den
erfarenhet som krävs att leda en grupp. 
Konceptet erbjuder nu två olika Grupper:

 

GC FORUM FREEDOM – Bygger på det Fria samtalet

GC FORUM SPIRITUAL – Samtal med Andliga Teman

 

MER INFORMATION & ANMÄLAN

ANMÄLAN PÅGÅR – Hör av dig om du vill vara med i gruppen som startar den 12 augusti!

Maila Maria: maria@gcnetwork.se
Du finner mer information om GC Forum Konceptet i artikeln ovan.

VARMT VÄLKOMMEN!

 VÄLKOMMEN SOM MEDLEM


Ett nätverk med fokus på personlig utveckling

Det här är nätverket för din personliga utveckling. För det är ett stort behov av att vi möts kring livets stora frågor nu. Ett forum att mötas i för att lära känna sig själv på ett djupare plan. På en mer avancerad nivå handlar personlig utveckling bland annat om vår andliga utveckling. Den andliga utvecklingen och att förstå livets stora frågor är avgörande för din fortsättning. 

Nätverket ger sina medlemmar möjlighet till personligt och andligt växande. Genom att tillhandahålla en bredd av inspiration och kunskap, utvecklas medlemmarna i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. Golden Circles Network är en mötesplats, ett medlemsnätverk med inriktning på just dessa frågor.

Det här sammanhanget kan ge dig ringar på vattnet in i ditt liv på många sätt. Ibland behöver man prova något nytt, för att nya dörrar ska kunna öppnas. För du kommer att möta många fina och härliga människor. Som du annars kanske inte skulle mött.

Just nu ett Specialerbjudande! Läs mer nedan.

Varmt välkommen!

 Maria Mattsson
Grundare
Golden Circles Network

 

 

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

Om du blir medlem nu, så ingår Sommar Eventet i medlemsavgiften, och du får bjuda med en Gäst.
Hör gärna av dig om du har frågor och vill höra mer. Maila direkt till Maria Mattsson: maria@gcnetwork.se

AUGUSTI – DECEMBER 2020 – 3.800 kr – Specialpris! 
(ord pris 1 år: 9.400 kr)

 • GC SOMMAR EVENT den 8 Juni
 • NY GC FORUM GRUPP  startar den 12 Augusti
 • GC FORUM DAG – 17 Augusti
 • GC AUGUSTI EVENT  – 31 augusti
 • GC JUL MÖTE – 7 December, 10.30-16.30
 • GC JUL EVENT – 7 December, 17.30-20.30
 • 6 Resterande GC FORUM Gruppmöten under året
 • Premiumgrupper introduceras i juni månad
 • Samt årets 8 nummer av GC MAGAZINE

Se även specifikationen nedan: ”I Medlemskapet ingår”.

I MEDLEMSKAPET INGÅR 

 • ALLA EVENT
  Med Nätverkande & Inspiration från inbjudna Gästföreläsare
 • GC FORUM MÖTEN
  Möjlighet att deltaga i en eller flera GC Forum Grupper
 • GC FORUM DAG
  Alla GC Forum grupper möts för erfarenhetsutbyte
 • GC MAGAZINE*
  Nyhetsbrevet som ges ut 8 ggr/år. Fortsättningsvis exklusivt för bara 
  medlemmar*
 • GCNETWORK.SE
  Varje medlem erhåller ett personligt inlogg till Nätverkets speciella Medlemssidor. Här finns en Medlemsblogg samt all gruppinformation rörande GC Forum Konceptet samt en speciell sida för Premium Grupperna (från Augusti månad 2020)
 • PREMIUM MEDLEMSKAP
  Premium medlemskap med extra förmåner, samt möjlighet att ingå i en Premiumgrupp introduceras i juni månad 2020.

 

Detta erbjudande gäller till och med den 15 juni 2020

(Priserna är angivna inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag.)

Jag vill bli medlem!

Klicka här och fyll i formuläret

BILD med citat av vår Bildkrönikör Susanne Båvner 

KALENDER 2020

2020


15 JANUARI

GC FORUM

Ny Grupp startar!

STOCKHOLM

2020


20 JANUARI

GC FORUM DAG

Alla Forum Grupper samlas för erfarenhetsutbyte

KL 12.30 – 17.00

STOCKHOLM

2020

30 MARS

VÅRENS EVENT – Flyttat till 8/6

VI FIRAR 1 ÅR!

KL 17.30 – 21.00
ROSENDALS WÄRDHUS  DJURGÅRDEN STOCKHOLM

2020

JANUARI –

MAJ

GC FORUM GRUPPMÖTEN

Alla Forum Grupper bestämmer sina egna dagar. 4 möten per grupp under våren.

Ny Grupp startar 15/4!

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

2020

JUNI

PREMIUM

Premium Medlemskap
&
Premium Grupper

Introduceras

 

 

STOCKHOLM

2020

8 JUNI

SOMMAR EVENT –
Vi firar 1 år!

med Gästföreläsare

Boka din plats! Se inbjudan ovan

KL 17.30 – 21.00

ROSENDALS WÄRDSHUS

DJURGÅRDEN
STOCKHOLM

2020

17 AUGUSTI


GC FORUM DAG

Alla Forum Grupper samlas för erfarenhetsutbyte

KL 10.30 – 16.30
STOCKHOLM

2020

31 AUGUSTI

AUGUSTI EVENT

KL 17.30 – 20.30
STOCKHOLM

2020

AUGUSTI –

DECEMBER

GC FORUM

GRUPPMÖTEN

Alla Forum Grupper bestämmer sina egna dagar, 4 möten per grupp under hösten

NY GRUPP STARTAR
12 AUGUSTI
Anmälan pågår!

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

2020

7 DECEMBER

Nyhet!

Inspirerande

JULMÖTE

med program

KL 10.30-16.00
STOCKHOLM

2020

7 DECEMBER

JUL EVENT

med

Gästföreläsare

KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

KALENDER FRÅN 2019

2019


8 APRIL 

VÅRENS EVENT

KL 18.00 – 20.00
STRANDVÄGEN 7A
STOCKHOM

2019


11 NOVEMBER

GC FORUM
Ny Grupp startar

STOCKHOM

2019

10 JUNI 

GC SOMMAR EVENT

KL 18.00 – 20.30
ROSENDALS WÄRDSHUS
STOCKHOM

2019


9 DECEMBER

GC JULEVENT

ROSENDALS WÄRDSHUS

DJURGÅRDEN
KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

2019


26 AUGUSTI

GC AUGUSTI EVENT

KL 17.45 – 20.00
PIPERSKA MUREN
STOCKHOM

2019


17 SEPTEMBER

GC FORUM MÖTEN

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

 

 

KALENDER VÅREN 2020

JANUARI

15 januari
Ny GC FORUM Grupp startar

20 januari
GC FORUM DAG

Januari
GC FORUM GRUPP MÖTEN
Alla grupper bestämmer sina egna tider

MARS

30 mars
VÅRENS EVENT – Vi firar 1 år! Flyttat till 8/6
Rosendals Wärdshus
Djurgården
Stockholm

Mars
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna dagar.

APRIL
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna tider

MAJ

Maj
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna tider.

JUNI

8 juni
SOMMAR EVENT – Boka din plats!
Rosendals Wärdshus
Djurgården, Stockholm

Juni
Premium Medlemskap och
Premium Grupper introduceras

AUGUSTI

12 Augusti
Ny GC Forum Grupp startas upp
– Anmälan pågår!

17 Augusti
GC FORUM DAG
Alla Grupper samlas för erfarenhetsutbyte
kl 10.30-16.30
Stockholm

31 Augusti
’GC AUGUSTI EVENT’
Kl 17.30-20.30
Stockholm

UTGIVNING 2020

 

8 NUMMER

Februari/Mars – #201

April/Maj – #202

Juni/Juli – #203

Augusti – #204

September – #205

Oktober – #206

November – #206

December/Januari – #207