#201

Februari/Mars

2020


 

NYHETSMAGASINET EXKLUSIVT FÖR MEDLEMMAR I
GOLDEN CIRCLES NETWORK

 

VÄLKOMMEN

 

Välkommen till det andra året, och den sjätte utgåvan av GC Magazine.
Nyhets- och Tema Magasinet inom Golden Circles Network.

Den 30 mars firar vi 1 år! Och det firar vi med Vårens Event vid Rosendals Wärdshus på Djurgården. Varmt välkommen till en härligt inspirerande kväll. Är så glad att kunna presentera kvällens fina Gästföreläsare Charlotte och Jörgen Ringman ”The Nordic Couple” och Inger ”Pling” Olsson. Läs mer om dem båda i din inbjudan nedan.

Kom ihåg att anmäla dig till kvällen, och som medlem får du alltid bjuda med en ny gäst, kostnadsfritt. Anmäl även din gäst.
Och till dig som läser det här, som inte är medlem, men vill gästa oss. Ange Kampanjkoden: GÄSTVIP som ger 50% rabatt. Det är begränsat antal platser i Glaspaviljongen, så ’först till kvarn’ innan den 15/3.

Vidare, läs mer om GC Forum Konceptet där det nu är flera grupper i gång. Varje grupp följs åt under ett medlemsår. En ny grupp startas upp den 15 april, anmäl dig direkt om du vill vara med. Läs mer nedan och hör gärna av dig så berättar jag mer.

I det här numret har jag skrivit fyra krönikor samt en meditation. Vidare kan vi läsa en artikel med rubriken: Tiderna förändras. Med reflektioner över alla förändringar som kom med 2010-talet, och med det även inom andligheten. Och i slutet, en artikel från det amerikanska magasinet ’Mindful Magazine’, som handlar om vikten av ”Purposeful Pause” – Vi får fem enkla tips på hur vi kan gå tillväga, utan att behöva boka in tid i kalendern. 

Låt dig inspireras!

/Maria


Maria Mattsson

Grundare GC Network

Bättre tillsammans

Av Maria Mattsson

 

Det är ju alltid så att vi alla, när vi läser och tar in vad någon annan förmedlar och skriver om, så bygger din upplevelse på dina egna tolkningar. Så vi får se vad du känner och upplever. Som alltid refererar du och tolkar utifrån dig själv, ditt eget liv när du läser och tar in vad någon annan skriver och förmedlar. Det är viktigt att vi alla inspirerar varandra. Så när du läser ett budskap eller något som påverkar dig, ge vidare till dina medmänniskor.

För lika många människor som det finns i världen, lika många tolkningar om hur allt fungerar och ser ut, finns det. Det ger ett spännande förhållningssätt och perspektiv på livet och det känns skönt att känna så. Alla får tänka och känna som de vill. Det finns verkligen inga rätt och fel, vi är bara olika. Så länge som det känns rätt för dig och så länge som det är gott och kärleksfullt, så är ju allting rätt. Själva poängen med livet är att vi alla är unika och att alla behövs.

Vi blir ju till och med bättre tillsammans, för vi kompletterar varandra. Ju fler som känner så, och som förstår att det fungerar just så, desto skönare värld får vi att leva i och desto, skönare är det att möta varandra. Vi kan klä av oss all form av konkurrens, dömande, missunnsamhet och direkt avundsjuka. För, i en värld av konkurrens och dömande kapslar till sist människor in sig och blir rädda att leva fullt ut. Man gör allt för att försöka passa in i de uppsatta strukturerna, modellerna och traditionerna. Man försöker förtvivlat vara och göra rätt, så som man tror att det ska förväntas. Så att allting ser ut och verkar vara fint och rätt. Ett liv som kanske inte är rätt för dig och mig. Om vi istället hjälper och kompletterar varandra i våra liv, så kan vi leva bortom all konkurrens, dömande, missunnsamhet och direkt avundsjuka. Istället ser vi varandra som vi är. De fina människor som vi i hjärtat är, när vi lagt bort alla åsikter, titlar och all ytlighet.

Tänk om alla barn och ungdomar fick undervisning i personlig utveckling under uppväxten. Tänk om vi under skoltiden fick lära oss att förstå oss själva, och att kärleksfullt värdera varandra. Inte efter IQ och färdigheter, utan efter vänlighet och förmågan att hjälpa, stödja och komplettera varandra.
Jag skulle vilja gå ut i skolorna och träffa elever för att prata om det här. För det vore spännande för dem att få uppleva att de kan förstå sig själva och sina kompisar, på ett nytt sätt. Få ett nytt perspektiv att utgå ifrån och att forma livet med. För att alla barn ska känna att de är perfekta precis som de är. Så att inte skolsystemet låter dem definiera sin egen framgång, sitt värde, i form av siffror och bokstäver på ett papper, eller enbart genom sina betyg. Att livet handlar om så mycket mer. Det är givetvis viktigt att lära sig så mycket som möjligt, för att kunna leva det här livet. Att lära sig, i tid. Men alla barn behöver förstå att alla människor lär sig på olika sätt, och att alla behöver hitta sitt eget sätt. Vi är alla unika och bra på olika saker. Det är ju dessutom det som är meningen. Barn ska inte formas att vara lika, utan verkligen tillåtas vara olika.
När jag själv var barn och gick i skolan, så hade jag velat träffa någon med uppgiften att lyfta fram livet, och livsfrågorna. Någon som kom på besök i min skola, som kom in i klassrummet där i första klass, för att verkligen berätta om livet. Någon som med jämna mellanrum kom tillbaka på besök, för att påminna oss om hur viktigt det är att förstå och uppskatta livet på rätt sätt. För att verkligen få ut så mycket som möjligt av livet, och att få oss att förstå och uppskatta oss själva, för precis dem vi är.
Att få oss att se lite av poängen med livet. Att vi alla är unika, det är ju det som är meningen. Vi är alla bra på olika saker. Och vi får göra så gott vi kan, hitta vårt eget sätt och lära oss att förstå vad man är bra på, och att förstärka det, så mycket som möjligt.
Jag har mött många lärare som idag är belastade med otroligt mycket administration och rapportering som tar alldeles för mycket tid från undervisning och tid med eleverna. Det gör att många lärare har svårt att balansera livet, också totalt sett. Denna stress för läraren, fungerar inte i längden, det leder till en känsla av otillräcklighet. Det som man brinner för som lärare, att få vara tillsammans med barnen i klassrummet och lära ut. Den viktiga uppgiften försvinner nästan på grund av allt annat som ska göras. Det viktigaste som ska lägga grunden för alla våra barn i livet, i denna otroligt viktiga tid av lärande, och hela den sociala biten, med relationer försvinner nästan, för att det inte står i läroplanen.
All personal och alla lärare behöver känna att de har tid att umgås, också för att ha trevligt tillsammans med eleverna. Har man en för hård arbetsbelastning, där man inte känner att man räcker till, känner stress och press, och har ett ’arbetspussel’ som inte har förutsättningar att gå ihop, hur blir det då? När man till slut inte orkar med sig själv, hur ska man då orka med att vara glad och positiv, och pedagogisk mot alla sina elever, både i och utanför klassrummet. Och att sen även orka hantera möten med alla barnens föräldrar, som också ingår i arbetsuppgiften.
Vi får inte bygga upp, och utveckla ett skolsystem som inte gynnar våra barn. Vi kan inte mäta och betygssätta på deras bekostnad. Då är man på fel väg.

Alla barn gör så gott de kan. Och alla barn behöver bli bekräftade och få ett erkännande för det som de åstadkommer i skolan, vare sig det gäller att skriva, räkna eller att rita. De behöver få uppmärksamhet och bli älskade för dem som de är, på den nivå som är acceptabel utifrån skolans perspektiv. Vi som föräldrar bör ge resten av kärlek hemma. Så att de alltid känner sig älskade.  

Den inre dolda kunskapen

Av Maria Mattsson

 

Det finns en inre dold kunskap, och den bär vi alla på. Konsten är att komma på den. Det spelar nog ingen roll hur vi lever eller vad vi väljer att göra i livet. Nu är det så att det är inte förrän man har knäckt koden till sin alldeles egna speciella kunskap och gåva som livet verkligen kan få fart, på riktigt.
Eller, hur ska man egentligen beskriva det … För det blir verkligen en världsomvälvande händelse när man förstår …
Jag väljer att både prata om och skriva om effekten av andligheten och hur just det kan bli, när man knäcker koden, och livseffekten av det. 
Har du knäckt din kod ännu? Vet du vad du har för speciell förmåga eller kunskap som du burit på? För kanske har du under många år, burit på en gåva som du inte har vetat om.

Det är det här som vi inspireras av och arbetar med i GC Forum Grupperna. Det är det här som vi får inspiration av när vi lyssnar till föreläsningar av våra gästföreläsare. Meningen är att GC Forum Grupperna och GC Magazine ska kunna väcka upp medlemmarnas andliga gåvor så att deras nyfikenhet väcks och de kan söka vidare själva. Man ska inte nöja sig med att leva livet som det alltid varit, utan fortsätta utveckla sig så länge man kan. För vi är aldrig färdiga.
Precis alla som är medlemmar, oavsett hur långt man har kommit i sitt sökande, i sin egen andlighet, så finns det alltid utrymme att fortsätta. Även i GC Forum grupperna så växer och utvecklas var och en i sin egen takt, utifrån sin egen nivå, och med sitt eget intresse kring de frågor som väcks upp. Och det i sin tur inspirerar vidare. Våra möten kan vara en inledning, en ny väg som öppnas upp, och som blir den väg man ska vandra en stund, för att sedan kanske slå in på en ny väg senare. Man behöver bara börja, för sedan fortsätter man nästan automatiskt vidare. Det blir en drift att söka och förstå mer. För vi är aldrig färdiga, eller hur?

Det här ligger mig varmt om hjärtat, jag har både skrivit och talat om hur jag ser på det här förut. För det tål att upprepas. Det är så lätt att vi tar saker för givet. Att fortsätta att tro att turen och slumpen leder livet vidare. Men livet är så mycket större, och har så mycket mer i sin linda, för oss alla. När vi väljer att vakna upp och fortsätta. Och som jag skrev i min bok, nästan som att vakna upp från en Törnrosa sömn. Fast långt mycket fler dimensioner och realiteter senare. Eller hur man nu väljer att benämna det. För vi sätter nog alla olika ord och både känner och tycker olika. För det är ju det som är meningen. Din och min tro, på livet och hur det kan levas och ledas vidare, det är en del av poängen i sökandet. Vi hjälper varandra genom att leva livet fullt ut, att ta ut svängarna och släppa oss fria. Ju mer fria vi är i tanke och känsla, desto mer vi kan göra upp med, och omfamna vårt förflutna. Livet blir skönare att leva. Så känner jag. Det är ju resan, som den har varit, som tagit mig hit, där jag är nu. Det är den som är min största gåva, den som ger mina nya förutsättningar, för en lyckad fortsättning. Möjligheten till ett produktivt och spännande andligt växande har varit möjlig genom min väg hittills. För utan den resan hade jag ju inte förstått, det jag nu förstår. Och det är det som är förutsättningen för min fortsättning.

 

 

Tiderna förändras

Av CC

Nu när ett nytt årtionde har kommit, kan man bara reflektera över alla förändringar som kom med 2010-talet. Tiderna har verkligen förändras och med det även andligheten, eller snarare vår syn på andligheten. Vad som är andlighet eller andligt, har verkligen ändrat sig genom årtiondena som jag själv hunnit uppleva. Som tonåring hörde jag om resor till platser som Findhorn, Stonehedge och Indien, sådana var viktigt. Man skulle helst följa en guru, men Hare Krishna var också okej. Och naturligtvis skulle man meditera. Gärna mycket och på konstiga tider.

Sedan började ett nytt årtionde och många började lite mer öppet att söka. Man gjorde det gärna via kurer i meditation, healing och allt möjligt annat, som man ansåg var andligt. Sedan kom en trend att tänka mer buddistiskt eller anmana den tron, eller helt nya och ibland lite märkliga trosuppfattningar. På avstånd såg jag andliga trender komma och gå, med ett litet leende. ”Vad hittar de nu på då” tänkte jag. Själv hade jag liksom redan hittat min väg och min nisch för livet. Min tro, mitt lugn och min harmoni.

Ja, människan har genom årtiondena utvecklas och vi kan idag till och med mäta att människor generellt och över lag har ett högre IQ än vi hade förr. Numera har det andliga sökandet blivit mer godkänt och sofistikerat. Nu analyserar man och forskar i andlighet. Man kan se vad som händer och sker i hjärnan när vi tänker olika former av tankar, goda och onda. Man kan analysera och utröna hur hjärnan reagerar, vid olika drömmar eller när vi försätter oss i olika tillstånd som meditation med mera. Vi lär oss att plocka isär andligheten, men givetvis utan att finna de nyckfulla svaren.

Ja, vart eller hur långt vi än reser och hur mycket vi än forskar, så finns där i slutänden bara den lilla människan med den stora drömmen. Förhoppningen om att förverkliga sig själv. Att växa andligen och förstå… ”Vem är jag” och ”Varför är jag här” och ”Vad är meningen med just mitt liv”.

Vart man än har åkt och hur man än har sökt, vilka kurser man än har gått, så är man som människa oftast bara kvar här och nu, och utan de svar man sökt. Kanske kommer det här årtiondet föra oss mycket längre bort, än vi trott varit möjligt. Kanske kommer det att ge nya och ännu mer fascinerande andliga kurser att gå på. Men själv jag tror ändå att svaren ligger mycket närmare än vad många tycks tro. I djupet av oss själva finns alla svar och alla former av andliga upplysnings-nivåer man kan önska sig. Man måste bara stanna upp, mitt i kaoset och vardagsstressen och bara tystna. Lyssna till sitt inre, och verkligen gå in på djupet i vad vi människor är och består av. Vi är unika, komplexa varelser med oanade möjligheter, om vi bara vill se och höra på vårt inre. Om vi vill tillåta oss själva att komma i kontakt med vår sanning och vårt ursprung.

Visst står andligheten att finna i tro, via meditationer, genom kurser, föredrag och i böcker med mera. Visst kan man lyssna på andra. Men i slutet av allt sökande förstår man oftast att, den största andligheten finns i den lilla människans outforskade inre. I det enorma djupet av det vi verkligen är. Det är inte andra, varken gurus eller forskande vetenskapsmän, som skall eller kan hitta vårt syfte. Andlighet kan inte förklaras via vår hjärnas eller vårt andliga jags respons genom forskningsförsök och experimenterande.  Det är först när vi tillåter oss själva att utforska oss själva, som vi finner oss själva.

Naturligtvis är andlighet även något mycket individuellt. Varje människa är unik och har sin egen nivå att hitta och uppnå, inom andligheten. En del når längre och högre än andra, men alla behövs. Det finns en högre mening med allt. Vi kan inte förvänta oss att vara eller bli som andra, när vi är helt okej som vi är. Du är du och du är perfekt som du är. Bara sök och hitta själv, vem du är, du perfekta människa på denna vår Jord.

 

MEDITATION

Av Maria Mattsson

 

Sitt ner i lugn och ro. Sätt dig så bekvämt du kan, var du än är. 
Tänd ett ljus. Titta på lågan och andas lugnt. Tänk på din andning, så att den blir lugn och långsam. Känn hur hela kroppen känns avslappnad och lugn.

Tänk att du tar in ett gyllene ljus ovanifrån. Låt strålen komma in via ditt huvud, ditt så kallade kronchakra. Låt ljuset stråla in i kroppen till ditt hjärta, ditt hjärtchakra.
Ljuset har med sig en liten, liten stjärna till dig, som nu finns i ditt hjärta. Stjärnan strålar och sprider ett speciellt ljus i hela din kropp. Känn hur ljuset ger dig en känsla av välbehag. Sitt en stund och ta del av den nya känslan inombords.
Låt den här känslan öppna upp ditt inre och ge dig en förståelse om din väg. Din sanning på ett nytt sätt. Låt det här ljuset vägleda dig in på en ny väg. En ny känsla om dig själv. 
Låt den inre känslan få komma fram, och ge dig de svar som du just nu behöver i ditt liv.
Låt din allra högsta önskan få ta sig en form i ditt liv. Så som det en gång var menat.
Din egen väg och önskan ger dig din fortsättning. Ditt undermedvetna kan få stå fram och ge dig en känsla av trygghet i de val och beslut du behöver ta. Som alltid så sker allting i rätt tid, för dig. Du behöver bara lyssna, på dig själv. Låt din inre röst ge dig den styrka du behöver. Ha tillit och var modig. Det är din tid nu. Stå fram för den du är.

BILDER FRÅN ALLA EVENT 2019

Nedan ett urval av bilder från alla Event under 2019. Det började med Vårens Event i början av april på 7A Strandvägen, som var Release Eventet för GC Network, för speciellt inbjudna. Vidare bilder från Sommar Eventet i juni vid vackra Rosendals Wärdshus på Djurgården. Vid Augusti Eventet var vi vid Piperska Muren på Kungsholmen, med den fantastiska lilla Kungliga trädgården mitt i centrala Stockholm. Och nu senast, i december från vårt Jul Event, då vi var åter vid Rosendals Wärdshus, den här gången i Adventstid.

Ett brev

Av Maria Mattsson

 

Ge det här brevet till mig, när du tycker att jag behöver påminna mig. När jag glömmer bort mig …

Ett barn vet alltid vad en mamma och pappa tänker, tycker och säger indirekt.
Det är starka band mellan barn och föräldrar, och det ska vara så. Den första tiden och under uppväxten. Konsten är att successivt släppa, så att barnet själv får upptäcka, lära sig själv; lyckas och misslyckas, som en del i lärandet. Att få barnen att ’flyga’, vara redo att helt och hållet klara sig själva. Men att hela tiden finnas där. Speciellt i början, och i varje utvecklingssteg, i varje lärande, av något nytt under uppväxten.

För varje generation har sina utmaningar och får sina lärdomar. Om man väljer att arbeta med sig själv, också sitt personliga växande. Det är inget som kommer av sig själv. Det är, precis som allt annat i livet, ett arbete. Många gånger ett hårt arbete. Och det är ofta jobbigt, känslomässigt. För meningen är att varje generation ska växa vidare, utveckla sig, som människor. Men varje länk är viktig. Utan den tidigare generationen, det som var då, och det som skedde då. Allt det som hände eller inte hände, var kanske meningen för att nästa generation ska kunna komma vidare in på ett nytt spår, och kunna göra nya saker. Om man vill.
För det bygger på val. Alla människor har ett val, att göra någonting. Eller att inte göra någonting, för det är också ett val. Det är ur det lilla, i varje litet steg som någonting nytt, fräscht och modernt, dvs i tiden, kan få komma fram och skapas.

Konsten som förälder, i övergången till vuxenlivet, när barnen har flyttat ut, är att etablera en relation, eller snarare vidareutveckla den fina relation man förhoppningsvis har. Till att bara finnas, i samtal lyssna och ställa öppna frågor. Frågor som inte styr eller leder åt ett håll dit man själv vill. Som leder dit man som förälder kanske ser, tror eller förstår. I värsta fall vill, utifrån sig själv eller sin egen omgivnings påverkan, om vad som kan uppfattas rätt och fint. Men som kan bli helt fel, för dem. Den nya generationen, i deras liv, just här och nu, där och då. För det är kanske inte nästa steg för dem, nu. Det kan möjligtvis, om de vill, bli nästa steg senare. Eller kanske inte alls. För dem har antagligen en ny väg att vandra. Så som det ska vara, i varje familj och generation.

Man får inte, och ska inte, hålla fast och hålla i. Man får inte, ge råd och förslag, till någon! Om man någon gång ger någon annan människa ett råd. Så bygger det först på att någon ber om det. Och innan man kan ge ett råd måste man först ställa några frågor, öppna frågor. Sedan måste man lyssna – noga. Fundera och känna in.
Det råd man sedan ger kan ibland vara ett råd som är ställt som en fråga tillbaka.
För ofta, när den du har framför dig formulerar sin fråga och berättar sin bakgrund, sitt nuläge, och vad man verkligen vill och kanske drömmer om. I det samtalet, finner de ofta själva svaret. Vi kan aldrig, ingen människa kan och får ta på sig ett så stort ansvar, att utifrån sin egen livsresa, sitt eget liv och erfarenhet – som ju är väldigt begränsad, även oavsett ålder, även om man har hunnit bli 90 år. Tala om, ge råd till någon som inte ber om det. Att tro att man är förmer, än den människa man har framför sig. För ingen människa kan ha en aning om vad en annan medmänniska, har gått igenom och vad den personen behöver göra för att fortsätta. Och inte minst, vad den personen har för livsuppgift, som ska gå samman med vägval och arbeten samt alla personliga områden i livet.

Det är viktigt att förstå att allt som sägs och görs, människor emellan, har och får en konsekvens; ‘orsak och verkan’. Alltså effekten av ett möte och ett samtal. Vi läser och tolkar, också mellan raderna. Det är därför endast det äkta, genuina och autentiska mötet och samtalet som har något värde. Fasader av olika de slag, det ’iklädda’, har inget värde alls.  Det ser man igenom, och är man tränad så går det snabbt.

Att döma en annan människa, handlar alltid om dig själv. Så sluta!
Luta dig tillbaka. Känn dig nöjd med dig själva och ditt liv. Känn dig nöjd med dina prestationer. Även alla de gånger när saker inte gick som du tänkt dig. Eller när du gjorde direkta fel. Eller var arg eller besviken på din barndom, det som skedde eller det som inte skedde. Vad människor sa eller inte sa, eller gjorde. För utan de felen och utan alla jobbiga erfarenheter hade du inte varit den du är, och kunnat göra och skapa dig det liv du nu lever. Samt att kunna ge vidare, till dem du har i ditt liv.
Förstå och känn att du är tillräcklig för precis den du är. Bara genom att vara, precis som du är, är gott nog. Det behövs ingen fasad. Att bara vara, tillsammans, här och nu, varje gång. Det är det finaste man kan ge en annan människa. Jag känner så.

Med min farmor och farfar var man bara tillsammans. På landet, i köket, i tv-soffan … I ett samtal. Inga rätt eller fel. Inget ‘tyckande och tänkande’, inget dömande. Om mig.
Hur mår du? Hur har du det? Vad har du gjort? Hur kändes det?
Att lyssna och bara vara, tillsammans. Och att få lyssna på hur det var förr. En helt annan tid. Och det var en fin och värdefull tid, för mig. Och som nu, i mitt liv som vuxen, ger mig perspektiv. Även på livet nu. För vad är det som är viktigt?

Ju äldre man blir desto mer förstår man, att man inte förstår. Att man inte vet, och att man när som helst kan dö. Och med den känslan infinner sig en större känsla, och kärlek till livet självt. Och till alla de människor som betyder mest. Att varje dag leva som om det vore den sista, när det gäller möten och samtal med nära och kära.

Så släpp det indirekta dömandet, för det är effekten det kan få. Släpp misstänksamhet på grund av att du själv inte ser och förstår, min väg just nu. För du har ingen aning. Du har bara gått en helt annan väg, och har en helt annan livsresa än vad jag har haft. Det innebär inte att det är bättre eller sämre. Bara olika.
Du behöver inte bevisa för någon, inte heller dig själv. För du duger, precis som du är. Klä av dig alla lager av måsten och krav. Dem har du skapat själv. Rätt och fint, det finns inte. Och omgivningen klarar inte av mer. För effekten det får på oss, runt omkring är mer än vad vi orkar med. Så njut av dig, precis som du är. För när du visar respekt, mot dig själv. Det är först då som omvärlden känner detsamma.

Det spelar ingen roll vad du tycker och tänker. Det påverkar inte längre mitt vägval eller min livsresa. Men jag kan fortfarande bli sårad och ledsen. Då drar jag mig undan. Det är viktigt att du förstår effekten och konsekvensen av vad du håller på med.
Jag säger och skriver det här med kärlek. Och av respekt till dig, men som du förstår även till mig själv.

Det behöver sägas, för jag tror att vi alla behöver påminna oss om vad det får för effekt på oss och våra liv. När vi inte tänker oss för, utan blandar in alla våra egna åsikter. Vi behöver förstå att sluta i tid, med att döma varandra. Istället bara finnas för varandra. Och börja ett samtal med att säga, Hej! Hur har du det? Jag tänker på dig. Berätta lite mer …”

 

Det här brevet

Är skrivet med kärlek, till oss alla. För varför skulle jag annars skriva och ta upp det här. Om det inte vore för att vi är många som behöver påminna oss, om just det här. Brevet är skrivet utifrån flera samtal och möten sista tiden. Det är ju så det fungerar, vi delar och ger av livets resa, av våra erfarenheter och insikter. För vi är alla innerst inne lika. I allas vår livsresa så är de här frågorna ofta grunden till utmaningar och frågor vi kan tampas med. För det som borde vara en självklarhet, är ju många gånger det som utmanar oss mest, i livet. Det kan hålla tillbaka en familj, en släkt och en hel generation. Och är ofta en enskild människas största utmaning för att bryta sig loss. Att känna sig fri att få leva sitt eget liv. Som är varje människas rätt. Jag känner så.
Det här brevet kan man alltså sätta i händerna på sina barn, släkt och vänner.

En resa

Av Maria Mattsson

 

Har varit på en resa, återigen med mig själv. En resa där lugnet och stillheten har varit viktig. Den här gången på en ny plats, för att prova något nytt. Det är tillfällena som skapas som kan leda vidare. Och det behöver inte nödvändigtvis vara tillfället där och då, som det egentligen handlar om. Utan effekten som det får. Alltså vad det ger mig och vad som händer inom mig. Många gånger i form av insikter och förståelse, nya perspektiv. Så vad gav då den här resan, den här gången. För det har blivit några resor nu. De sista åren har jag rest med mig själv.
Men innan jag berättar mer. Har du någon resa, som varit speciell för dig? Ett tillfälle att resa med dig själv. En resa bara för dig.

För det är effekten som det får. Perspektivet på livet träder fram när man ger sig själv tid att liksom zooma ut från vardagen. Det är en konst att själv finna sitt sätt. För det är så lätt att fastna i ett spår. Vara fast i att hantera problem eller bara extremt många saker som ska falla på plats. Det är ju ofta så i livet.
Fascineras varje gång av hur jag i efterhand kan se hur väl det passade in, på något sätt. Det var med nöd och näppe, eller på håret. För varje resa har kommit i rätt tid. En tid då jag verkligen behövde stanna upp och reflektera. En tid att bara vara, med mig själv. Ihop med alla andra, för man är ju egentligen aldrig ensam. Hela världen är full av medmänniskor. När man reser så är ju alla på väg någonstans, det är som om man möts i farten. Ett vänligt leende, som ibland kan vara en hälsning utan ord. Hej! Till en ny vän, men vi möts kanske inte igen. Men mötet där och då får ändå en betydelse, för det var ett hej, ett kort möte och ett samtal som betydde något extra för mig, just där och då. När jag inte pratat med någon på en stund, fint. Brukar tänka på hur viktigt det har blivit för mig att faktiskt stanna till, om ibland bara i 2 extra sekunder för att fånga stunden. Den som jag tidigare sprang ifrån. För länge sen när jag jagade, och försökte hinna i tid. Med andan i halsen kom in på ett möte, eller på dagis eller bara för att man var så mycket i farten att det nästan blev som mitt sätt att ’färdas’, att vara. Ja, vad vet jag. Det var lite galet då, med livets alla delar som skulle hinnas med och bli bra, så jag slog knut på mig själv, min egen tid, och ’sprang ofta’. Så med den insikten så känns det skönt att ibland stanna till, att prata med någon som man aldrig tidigare mött. Men det lilla samtalet där och då, gav mig ett nytt perspektiv, ibland också på livet. Tänk vad det lilla, kan ge. När man tar sig tid att lyssna.
Pratade med min ena son om att resa, och om att resa med sig själv. Vi pratade om att 99% av alla människor vi möter är goda, vill väl och hjälper dessutom gärna till. Det är ett fint förhållningssätt. Hela världen består av medmänniskor som vill bli sedda och bekräftade. Och lika många människor som det finns i världen, lika många unika livs historier finns det att ta del av. Om man vill. Om inte annat är det ett skönt perspektiv på livet, jag känner så. Livet går ut på att vi alla ska blomma och träda fram. Jag tror det.

Ibland kan livet kännas helt omöjligt, för hur ska man kunna ta sig upp och vidare som uteliggare med inga skyddsnät kvar. Lyssnade på en man för några år sedan i USA, som berättade att han varit uteliggare och varit helt utanför alla sociala skyddsnät. Han förlorade fotfästet och livet utmanade på det mest grymma sätt. Han berättade att det som blev vändningen, var att en dag när han satt i ett gathörn i New York så fick han en bok.
Den man som gav den boken sa: ”Jag ger dig inte pengar, men jag ger dig den här boken. Läs den, om du vill”. För att göra historien kort, så blev det vändpunkten för den här mannen. Som genom att läsa boken, började känna hopp och en vilja att förändra. Han fick genom boken hjälp att byta perspektiv, att börja se möjligheter igen. Att bryta ett mönster. Möjligheter började dyka upp, som blev en vändning. Boken han fick handlade om tankens kraft och hur man kan förändra sitt liv och skapa det liv man vill leva. Men det börjar alltid med ett första litet steg, och det behöver man alltid ta själv.

Träffade en taxichaufför, vi satt tysta stor del av resan, men på slutet började vi prata. Han berättade att hans fru gick bort i cancer för två år sedan. Att han inte kunde sova på nätterna och tänkte mycket på att hon fortfarande hade kunnat leva, om man upptäckt cancern tidigare. Om bara han hade … Vi pratade vidare i 10 minuter efter att han stannat bilen.
Och varför skriver jag om just det här mötet. Jo, för hur många är vi inte som går omkring och funderar på vad som skulle kunnat vara annorlunda om det ena eller det andra hade skett, eller inte skett. Det vill säga om vi hade gjort andra val …
Men tänk om det inte var meningen. Tänk om det var menat att det skulle vara just så, och tänk om det handlar om hur man går vidare, vad man gör av livet efteråt. För det är ju det enda som vi egentligen kan påverka, nu.
Det är ditt och mitt val att fortsätta. Ställa oss upp och göra så gott vi kan. Lära oss av det som skett, få de insikter om livet som vi behöver, för att sedan kunna gå vidare, och börja leva igen. Oavsett vad vi hittills har gjort eller inte gjort, som har fått en effekt på livet som vi kanske inte är helt nöjda med. Men gör någonting nytt nu då! Vi kan sluta att döma oss själva för vad vi inte har gjort eller vad vi borde ha gjort istället, eller att döma någon som du kände att du var tvungen att lyssna på, då, för länge sen. Även om man ibland inte känner att man hade något val. Men det var ju ändå vårt val då.

Oavsett vad man tror på eller hur det blir, så blir man ju påmind om att det, många gånger handlar om att bara finnas till och lyssna. Att människor har ett behov att bara prata av sig. Att bli lyssnade på. Det är ju inte förrän man sätter ord på det som man känner, innerst inne, som man riktigt själv kan förstå, varför man känner som man gör, och vilken effekt som det har fått. Men det behöver alltid komma i rätt tid. För man behöver tid. Tid att älta och må dåligt ett tag. Som är en del av processen till att resa sig och gå vidare. Börja leva igen.

Effekten av att man ibland är med om jobbiga saker, eller bara inte längre accepterar att inte bli behandlad med respekt längre. För det finns nog inget mått på vad som är jobbigast och vad som utmanar mest. Ju äldre och klokare vi (förhoppningsvis) blir. Av de insikter vi får längs vägen, så förstår man att man aldrig är färdig. Att man aldrig kan sitta på någon annan människas svar. För vi har ju ingen aning om vad som har hänt, eller vad som inte har hänt i en medmänniskas liv. Inte ens med sina närmaste. För det har kanske passerat många år och det enda man förstår är att man inte förstår, det som man själv inte har upplevt eller fått erfarenhet av. För man kan inte sätta sig in i det som man inte själv varit med om i livet.

Ödmjukheten som förhoppningsvis infinner sig, till livet. Ger en skön känsla om att vi alla har precis lika stort värde. Att det inte finns några rätt och fel, bara olika. Och med en förlåtande inställning kommer man långt mycket längre i sin egen utveckling. För ödmjukheten till livet självt, kan bara infinna sig när man förstår att man inte förstår, och att livet har så mycket i sin linda för dig och för mig, när vi på något sätt ger upp all form av dömande. Som ett resultat av att man tror sig sitta på andra människors svar. Det borde vi alla förstå. Att de svar som man vill ge till sin omvärld, det är svaren som vi borde lyssna till själva.

Så vad hör du? Dig själv säga?

 

Five ways to find time to Pause

 

Det här är en artikel från ”Mindful Magazine”. Som är mer aktuell än någonsin, om något vi ständigt behöver påminna oss om. Nämligen att ta en ”Purposeful Pause”. Artikeln bjuder oss på 5 enkla sätt, som vi kan integrera i vår vardag, utan att boka in i kalendern.
(Mindful Magazine – August 29, 2016, av Janice Marturano)

 

Feeling overwhelmed? Too busy to function? Here are five opportunities to pause, recharge your batteries, and stay on top of your game.

We all live tense, stress-filled lives packed with back-to-back meetings, appointments, and tasks. Perpetual busyness, which used to be intermittent enough that we could see contrast between chock-full days and the others, seems like it might be the new norm in the 21stcentury. Socked in with activity; no break in our schedules.

So what can we do to clean the air? To function with competence calls for perspective that’s hard to find when we’ve got our heads down, forging through a neverending to-do list, hoping things will work out. The kind of perspective that brings focus and clarity comes from space. And while we may not always have a choice about clearing our calendars, we can make the choice to clear our minds of the habitual momentum that blocks creativity and compassion. And, at times, we may find that access to creativity and compassion can lead to a little more space in the day. In any event, we can always begin to be more mindful of our busyness and how we are choosing to meet the moments of our daily lives.

If we are able to take a break, a vacation, a retreat, or just spend some time in nature, we notice that we return replenished and ready to make a positive difference. But that feeling doesn’t last. And that kind of break is not usually on our schedules. What, then, can we do? One powerful tool is taking Purposeful Pauses, mini-breaks in the momentum and speed of our mind and our days. They give us the space to reset and re-center, and when we do, we’re more likely to make conscious choices about our work and our activities that are productive, creative, and compassionate. And, most importantly, they take hardly any time at all.

A Purposeful Pause interrupts the fog that gathers when we’re on autopilot, pushing our way through the day. It’s not all that hard to bring about a break in the clouds and when we do, we can gain new perspective on each moment. Try experimenting with these five ideas, and see if your days begin to feel a little different.

The training isn’t difficult; it’s remembering to take a pause that’s the hard part. Little by little, you will begin to more quickly notice when you are not present. And little by little, as your meditation practice grows and you become more familiar with your body sensations and the activity of your mind, you’ll find your own ways to experiment with Purposeful Pauses to support you during even the most chaotic days.

Be gentle and patient with yourself. Most of us have lived lives of such constant distraction that learning how to be more present takes some time. Like fitness for the body, however, the reward for training your mind and opening your heart is the potential to live your best life. Mindfulness practices like the Purposeful Pause can teach you how to bring some sunshine to those gray busy days.

 

1. Start your day with a drink

The first Purposeful Pause of the day could be a mindful cup of coffee or tea.

What to do:

 • Begin with the intention to notice the experience. Weather you make your own coffee or tea, or buy it, you start by paying attention to its preparation. Notice what your body senses as you prepare for, and drink, your beverage: the sounds in the room, the aroma of the coffee, the warmth of the cup in your hand, the taste as you take that first sip, and the feelings of warmth as the coffee is swallowed.
 • Don’t multitask: no phones, laptops, newspapers, etc. Just meet the moment with your drink in hand, and when your mind takes you away, for example, to review your morning to-do list, redirect your attention back to the experience of drinking your coffee.
 • When we begin our day with this Purposeful Pause, we are intentionally engaging in a mini-training of our mind to be present. And, rather than letting the coffee get cold while we are distracted by texts or to-do lists, or missing the experience completely so that we wonder if we actually had a cup of coffee, when we finnish and turn to the next task at hand, our attention is rested and ready to engage.

 

 2. Use the door

Workday mornings can be pretty hectic. Even if the alarm goes off on time and we’ve had our mindful morning drink, there’s always something: a sick child or one with lost homework, a car that won’t start, an unexpected phone call. Even without family or domestic crises filling our mornings, there’s still no predicting how traffic will be or what mass transit delays we may encounter. Such unexpected life challenges can mean we arrive at our workplace feeling stressed. This is the perfect time to use the door.

 • As you approach the door, check in with yourself. Bring your mind to where your body is, about to transition into a new situation. Let the door handle, if there is one, be your cue. It’s a natural place to pause for a brief moment before you open the door. This time, when your start to reach for the handle, let it remind you to do a quick check: notice whether you are present for this moment of your life.
 • Bring your attention to the sensations in your body: the feel of the door handle, muscles tensing to push the door open, the temperature differences between outside and inside, the sounds in the street or the lobby, the feeling of your breath in your body. If it’s an automatic door, or a revolving door, adapt the exercise by watching for the moment when you trigger the opening mechanism, or paying attention to timing your entry as it revolves.
 • These few moments of deliberately paying attention to your experience of arriving at work, of deliberately noticing whatever is there for you to notice, can help you feel more centered as you begin your day.

 

3. Resist becoming a Monday-morning quarterback

A Monday-morning quarterback is someone whose critique depends on hindsight. How often, after a string of meeting-filled days, do we Monday-morning-quarterback ourselves, wondering how time slipped away while we attended to the loudest screamers and never managed to get around to what’s really important? In each play, a good quarterback needs to see the big picture and know the best way to allocate resources, using foresight more than hindsight. For us to be good quarterbacks in our lives, we need to become “every-morning quarterbacks in our lives, we have to take a closer look at what’s happening day by day, and keep the big picture in mind. An every-morning quarterback makes conscious choices about the way each day is met.

What to do:

 • Begin with a Purposeful Pause before you head off to that first appointment or meeting. Take a few moment to look – really look – at your calendar for the day. Is there room in your day to attend to what is important? Have you allotted time for taking care of yourself physically and emotionally? Are you attending some meetings simply out of habit? Are there other meetings that serve no real purpose?
 • When we spend most of our time putting out fires, we can’t attend to what is important – strategically or personally. It’s depleting and ultimately not sustainable. Besides, many fires burn themselves out harmlessly without any intervention at all.
  So, if you haven’t been making time in your schedule for what’s important to you and to your work, or if you have been mindlessly attending meetings with little or no purpose, experiment with making one small change to your calendar each day. This may take some courageous leadership because in the short term, it is easiest to just go along with the craziness. But if there is no catalyst, nothing transforms. And remember, it need not to be a big change, just a small step.
 • Be disciplined about this practice until it becomes a habit. And never underestimate the ripple effect of those small changes.

 

” Tip:  Don’t just slavishly follow what your calendar tells you to do. Carefully look at the whole week or month. Does the shape of it make sense? Adjust accordingly. ”

 

4. Power lunch, anyone?

The words “power lunch” used to conjure up an image of men in expensive business suits gathering in an upscale restaurant to have a drink, eat lunch and make a deal. But having a different king of power lunch is an important part of cultivating your capacity to lead your life in a more focused, clear, and compassionate way. In this lunch, the power is about taking Purposeful Pause to actually set aside time to nourish your body, connect with some colleagues or friends, and punch a hole in the constant busyness of the day. In today’s power lunch, the idea is to make a conscious choice that powers your body, mind, and heart.

What to do:

 • First, take a look at your calendar and block out time to eat lunch every day. This can be the most difficult step. We often forgo lunch because we are too busy or because someone else has booked meetings over lunch. Take charge of making the time to fuel your body. You can’t have power if there is no fuel.
 • Next, invite some colleagues of friends to join you. Spending time cultivating connections with people fuels us in a different way: It fuels our mind and our heart. When we engage in conversation and feel the connections we have with others, it helps us get out of our overly busy, thinking mind. We can take this Purposeful Pause over lunch to mindfully eat our food – taking in the tastes, smells, colors, and textures. And we will have the space in our day to step off the treadmill and perhaps remember how powerful it is to connect to ourselves and to those around us.

 

5. Walk it off

The day is well underway when you notice that a familiar tightness in your neck and shoulders has returned, or you feel your heart racing as our mind fills with judgements, worries, and planning. This is a great time to do what athletes do, and walk it off. Only in this case, instead of walking the sidelines waiting for physical pain to subside, you make the simple act of walking – to the break room or the bathroom or even to your next meeting – a Purposeful Pause. Take the time to engage in a mini-practice, to explore once again, as you did over your morning coffee, what it’s like to nourish your body and mind using a routine, simple act as a promt for mindfulness.

What to do:

 • As you begin to walk, put away your phone and just walk. Notice your feet touching the floor, how the air feels against your skin, the sounds of voices or machinery, the expressions on the faces of the people that you pass, etc.
 • Any time you begin to see your mind replying something that was said in the last meeting, or imagining something terrible that might happen, or planning what you are going to say in the next meeting, simply notice the thinking and redirect your attention back to your body’s experience of walking down the hall.
 • Anchoring ourselves to the present experience of walking down the hall can break the cycle of the incessant thinking and worrying that wears us out.

GC FORUM KONCEPTET 

 

Det finns möjlighet att delta i en eller flera GC Forum, att i mindre grupp mötas för inspiration, erfarenhetsutbyte och diskussion.
Varje GC Forum Grupp har maximalt 7 deltagare, för att få den lilla gruppens styrka i samtalen. Varje grupp följs åt under ett medlemsår och träffas vid 8 tillfällen. Samtalen sker i förtroende och under sekretess.

GC Forum Konceptet är kärnan i Nätverket. Förutom de stora Eventen så möts de som vill i mindre grupper, sk GC Forum. Oavsett hur stora vi blir, kommer vi alltid att gruppera oss. Varje grupp följs åt under ett medlemsår, och varje medlem utvecklas i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. I mitten av året möts alla grupper för erfarenhetsutbyte under en halvdag, en sk GC Forum Dag. Här delar grupperna med sig till varandra av det som givit insikter, perspektiv och växande. Därmed får alla grupperna ny energi, med nya perspektiv att ta med i sin fortsättning, resten av medlemsåret. 

Det finns nu två olika Forumgrupper inom Konceptet, den ena ‘GC Forum Freedom’, som bygger på det Fria samtalet, den andra heter ‘GC Forum Spiritual’ och är samtal med Andliga Teman.

GC FORUM FREEDOM

Grundidén är att dialogen är öppen. Man pratar om det som är aktuellt, och har samtal utifrån den specifika individen och dess behov. Därmed vet man aldrig vad varje möte har i sin linda. Det är ju det som är det fina och kraftfulla. För det handlar om var och ens personliga utveckling, som är avgörande för var och ens fortsättning. Genom att dela med dig av just dina erfarenheter och insikter, och samtidigt vara lyhörd för andras, skapas ett samtal och en vid, öppen diskussion. Samtalet är fritt och kan beröra alla områden inom det personliga området.

GC FORUM SPIRITUAL

Inför varje möte så väljer Gruppledaren Andliga teman för mötet. Dessa teman leder in till djupa och unika samtal. Det är varje individ och gruppen tillsammans som skapar samtalet och det är det som är poängen. Men till skillnad från Freedom grupperna så presenteras teman, likt ett smörgåsbord inom det andliga området. Vissa gånger kan det vara ett område som du vid första anblick inte tror att du är intresserad av, men som kan visa sig ge dig ett nytt perspektiv och ny information som du kan använda på nytt sätt, i ditt liv och arbete.

Det som är gemensamt för både ’Freedom’ och ’Spiritual’ Grupperna, är att du plockar upp det du vill och det du behöver. Du behöver inte tro, tycka och känna som någon annan. Det är ju ändå inte det som är poängen. Men genom att ta in och inspireras av någon annans historia, erfarenhet och kunskap kan det leda in på ett nytt spår, ett nytt område, och ge utveckling där du just nu befinner dig. Det kan ge en fin stund till eftertanke och reflektion. Med nytt perspektiv in i ett område, som du kanske redan vet mycket om, rent av är expert inom, kan ge utveckling, för vi är aldrig färdiga.

Tack för all fin feedback och för ert intresse, det här känns så spännande. Att leda grupper är bland det bästa jag vet, har lett grupper i många år nu. Så här till en början leder jag själv grupperna, samtidigt som jag nu utbildar Gruppledare i GC Forum Konceptet, som kommer att leda nya grupper framöver.

Så varmt välkomna ni som känner att det vore spännande att vara med i en Grupp. Och eftersom det nu är så fint intresse, så är det redan nu fler dagar än de redan inbokade i kalendern, då varje grupp anpassar sina egna tider.

Nedan, din inbjudan till nästa grupp som startas upp den 15 april.
Anmäl ditt intresse direkt om du vill vara med – Kontakta Maria: maria@gcnetwork.se

INBJUDAN

GC Sommar Event – Vi firar 1 år!

 

Rosendals Wärdshus

8 juni kl 17.30 – 21.00

 

Kvällens Gästföreläsare:

The Nordic Couple: Charlotte och Jörgen Ringman och Inger ”Pling” Olsson.

 

Varmt välkomna till en inspirerande kväll!

 

MER INFO, PROGRAM & ANMÄLAN – KLICKA HÄR

 

Kvällens Gästföreläsare

 

CHARLOTTE & JÖRGEN RINGMAN
’The Nordic Couple’
Rubrik: Naturligtvis!

Charlotte och Jörgen Ringman är entreprenörsparet som berättar om hur de uppnådde samhällets yttre framgång för att snart inse att lyckan fanns på ett helt annat ställe. I Naturligtvis följer du med på ett äventyr över hela jorden som landar i ett recept på inre lycka baserat på naturens egen visdom.

Charlotte Ringman: En humanitär i hjärtat och en naturlig storyteller med passion för att brygga kulturer genom att förespråka holistisk hälsa. Använder naturen som medel för att bidra till en medveten förändring på jorden. Charlottes uppväxt i två vitt skilda kulturer och i en entreprenörsfamilj ledde till ett nomadiskt liv för att upptäcka världen. Charlotte har en 10-årig erfarenhet inom marknad och kommunikation inom mode- och lifestyle världen. Läkandet av hennes autoimmuna sjukdom i Argentina väckte hennes intresse för mat vilket ledde till att hon medgrundade en snabbväxande matkedja i Sydamerika. Aktuellt just nu: holistisk hälsocoach och yogainstruktör med visionen att bli en N.M.D- Naturopathic Medical Doctor.

Jörgen Ringman: Med en akademisk karriär från Kungliga Tekniska Högskolan, Karolinska Institutet samt Handelshögskolan i Stockholm lades en grund för en praktisk erfarenhet som entreprenör och företagsledare.
Jörgen startade sitt första företag vid 20 års ålder och efter en specialistroll inom ögonkirurgi grundade Jörgen Memira Ögonkirurgi som snart blev en av Sveriges mest växande företag och marknadsledande i Norden. Som ledare och inspiratör i Memira väcktes Jörgens intresse för att hitta sanningen bakom personlig framgång som människa. Efter resor till världens alla hörn och kulturer i kombination med kurser och metoder inom personlig utveckling hittade Jörgen sitt recept på personlig framgång som idag tillämpas i Jörgens filantropiska engagemang. Aktuell just nu: föreläsare, företagscoach och författare med syftet att medvetandegöra vår inre naturliga visdom.

 

 

Inger ’PLING’ Olsson
Konstnär, Medium och Inspirationsföreläsare
Rubrik: The Seven Signs Of Origin 

 

 Ingrid Pling Olsson är konstnär i grunden. Hon är utbildad på Konstfack i Stockholm till skulptör och har arbetat som attributmakare, där hon har varit med och byggt upp många teaterscener, bibliotek och museum. Hennes verk har sedan länge kunnat upplevas på Junibacken på Djurgården. Under samma period började även hennes mediala disciplin att utvecklas och den mediala öppenhet och kunskap som hon föddes med, fick utlopp i det Arketypssystem som hon började att kanalisera ned år 1996 och som hon fortfarande arbetar med.

The Seven Signs Of Origin är ett oerhört komplext system som hela Universum är uppbyggt utifrån. Under hennes 30 år som inspirationsföreläsare och medium har hon tagit ut tusentals människors arketyper. Hennes personliga läsningar kan användas som en slags karaktärsanalys, där hon med hjälp av sina guider läser fram de olika arketyper som vi föddes med.
Innan vi valde att gå ner i den fysiska kroppen valde vi de arketyper vi ville ha med oss ner, som ett stöd till att förverkliga de intentioner vi hade med vårt liv. Ingrid Pling Olsson hjälper oss att förstå, både vilka vi är på ett själsligt plan men också vilka intentioner vi hade. Hon hjälper oss att minnas det som vi har glömt.
Det är en spännande tid vi lever i nu med det skifte som nyligen har skett. Ingrid tar oss med på en inspirerande resa, där hon beskriver skiftet och var jorden och vi människor, växter och djur som lever på jorden, befinner oss.

 

 

INBJUDAN

 

 Ge dig själv ett inspirerande år!

Ny GC Forum Grupp startar den 15 april!

Det finns möjlighet att delta i en eller flera GC Forum, att i mindre grupp mötas för inspiration, erfarenhetsutbyte
och diskussion. Varje GC Forum Grupp har maximalt 7 deltagare, för att få den lilla 
gruppens styrka i samtalen.
Detta sker i förtroende och under sekretess. 
Genom att dela med dig av just dina erfarenheter och insikter,
och samtidigt vara lyhörd för andras, skapas ett samtal och en vid, öppen diskussion.
Varje GC Forum Grupp leds av en Gruppledare som är utbildad i GC Forum Koncepet och som har den
erfarenhet som krävs att leda en grupp. 
Konceptet erbjuder nu två olika Grupper:

 

GC FORUM FREEDOM – Bygger på det Fria samtalet

GC FORUM SPIRITUAL – Samtal med Andliga Teman

 

MER INFORMATION & ANMÄLAN

ANMÄLAN PÅGÅR – Hör av dig direkt om du vill vara med i gruppen som startar den 15/4

Maila Maria: maria@gcnetwork.se
Du finner mer information om GC Forum Konceptet i artikeln ovan.

VARMT VÄLKOMMEN!

 VÄLKOMMEN SOM MEDLEM


Ett nätverk med fokus på personlig utveckling

Det här är nätverket för din personliga utveckling. För det är ett stort behov av att vi möts kring livets stora frågor nu. Ett forum att mötas i för att lära känna sig själv på ett djupare plan. På en mer avancerad nivå handlar personlig utveckling bland annat om vår andliga utveckling. Den andliga utvecklingen och att förstå livets stora frågor är avgörande för din fortsättning. 

Nätverket ger sina medlemmar möjlighet till personligt och andligt växande. Genom att tillhandahålla en bredd av inspiration och kunskap, utvecklas medlemmarna i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. Golden Circles Network är en mötesplats, ett medlemsnätverk med inriktning på just dessa frågor.

Det här sammanhanget kan ge dig ringar på vatten in i ditt liv på många sätt. Ibland behöver man prova något nytt, för att nya dörrar ska kunna öppnas. För du kommer att möta många fina och härliga människor. Som du annars kanske inte skulle mött.

Nedan, ett Specialerbjudande.

Varmt välkommen!

 Maria Mattsson
Grundare
Golden Circles Network

 

 

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

APRIL – DECEMBER 2020 – 6.800 kr

Specialpris (ord pris 1 år: 9.400 kr)

 • VÅRENS EVENT den 30 mars – Vi firar 1 år!
 • GC FORUM – Ny grupp startar den 15/4
 • GC SOMMAR EVENT den 8 Juni
 • GC FORUM DAG – 17 Augusti
 • GC AUGUSTI EVENT  – 31 augusti
 • GC JUL MÖTE – 7 December, 10.30-16.30
 • GC JUL EVENT – 7 December, 17.30-20.30
 • 6 Resterande GC FORUM Gruppmöten under året
 • Premiumgrupper introduceras i maj månad
 • Samt årets 8 nummer av GC MAGAZINE

Se även specifikationen nedan: ”I Medlemskapet ingår”.

I MEDLEMSKAPET INGÅR 

 • ALLA EVENT
  Med Nätverkande & Inspiration från inbjudna Gästföreläsare
 • GC FORUM MÖTEN
  Möjlighet att deltaga i en eller flera GC Forum Grupper
 • GC FORUM DAG
  Alla GC Forum grupper möts för erfarenhetsutbyte
 • GC MAGAZINE*
  Nyhetsbrevet som ges ut 8 ggr/år. Fortsättningsvis exklusivt för bara 
  medlemmar*
 • GCNETWORK.SE
  Varje medlem erhåller ett personligt inlogg till Nätverkets speciella Medlemssidor. Här finns en Medlemsblogg samt all ’gruppinformation rörande GC Forum Konceptet samt en speciell sida för Premium Grupperna (från februari 2020)
 • PREMIUM MEDLEMSKAP
  Premium medlemskap med extra förmåner, samt möjlighet att ingå i en Premiumgrupp introduceras i maj månad 2020.

 

Detta erbjudande gäller till och med den 15/4 2020

(Priserna är angivna inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag.)

Jag vill bli medlem!

Klicka här och fyll i formuläret

BILD med citat av vår Bildkrönikör Susanne Båvner 

KALENDER 2020

2020


15 JANUARI

GC FORUM

Ny Grupp startar!

STOCKHOLM

2020


20 JANUARI

GC FORUM DAG

Alla Forum Grupper samlas för erfarenhetsutbyte

KL 12.30 – 17.00

STOCKHOLM

2020

30 MARS

VÅRENS EVENT

VI FIRAR 1 ÅR!

KL 17.30 – 21.00
ROSENDALS WÄRDHUS  DJURGÅRDEN 
STOCKHOLM

2020

JANUARI –

MAJ

GC FORUM GRUPPMÖTEN

Alla Forum Grupper bestämmer sina egna dagar. 4 möten per grupp under våren.

Ny Grupp startar 15/4!

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

2020

MAJ

PREMIUM

Premium Medlemskap
&
Premium Grupper

Introduceras

 

 

STOCKHOLM

2020

8 JUNI

SOMMAR EVENT

med Gästföreläsare

KL 17.30 – 20.30
STOCKHOLM

2020

17 AUGUSTI


GC FORUM DAG

Alla Forum Grupper samlas för erfarenhetsutbyte

KL 10.30 – 16.30
STOCKHOLM

2020

31 AUGUSTI

AUGUSTI EVENT

KL 17.30 – 20.30
STOCKHOLM

2020

SEPTEMBER –

DECEMBER

GC FORUM

GRUPPMÖTEN

Alla Forum Grupper bestämmer sina egna dagar, 4 möten per grupp under hösten

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

2020

7 DECEMBER

Inspirerande

JULMÖTE

med program

KL 10.30-16.00
STOCKHOLM

2020

7 DECEMBER

JUL EVENT

med Gästföreläsare

KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

KALENDER FRÅN 2019

2019


8 APRIL 

VÅRENS EVENT

KL 18.00 – 20.00
STRANDVÄGEN 7A
STOCKHOM

2019


11 NOVEMBER

GC FORUM
Ny Grupp startar

STOCKHOM

2019

10 JUNI 

GC SOMMAR EVENT

KL 18.00 – 20.30
ROSENDALS WÄRDSHUS
STOCKHOM

2019


9 DECEMBER

GC JULEVENT

ROSENDALS WÄRDSHUS

DJURGÅRDEN
KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

2019


26 AUGUSTI

GC AUGUSTI EVENT

KL 17.45 – 20.00
PIPERSKA MUREN
STOCKHOM

2019


17 SEPTEMBER

GC FORUM MÖTEN

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

 

 

KALENDER VÅREN 2020

JANUARI

15 januari
Ny GC FORUM Grupp startar

20 januari
GC FORUM DAG

Januari
GC FORUM GRUPP MÖTEN
Alla grupper bestämmer sina egna tider

MARS

30 mars
VÅRENS EVENT – Vi firar 1 år!
Rosendals Wärdshus
Djurgården
Stockholm

Mars
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna dagar.

APRIL
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna tider

MAJ

Maj
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna tider.

Maj
Premium Medlemskap och
Premium Grupper introduceras

JUNI

8 juni
SOMMAR EVENT
Rosendals Wärdshus
Djurgården, Stockholm

AUGUSTI

17 Augusti
GC FORUM DAG
Alla Grupper samlas för erfarenhetsutbyte
kl 10.30-16.30
Stockholm

31 Augusti
’GC AUGUSTI EVENT’
Kl 17.30-20.30
Stockholm

UTGIVNING 2020

 

8 NUMMER

Februari/Mars

April

Maj

Juni/Juli

Augusti/September

Oktober

November

December/Januari