#105

DECEMBER/JANUARI

2020


 

NYHETSMAGASINET EXKLUSIVT FÖR MEDLEMMAR I
GOLDEN CIRCLES NETWORK

 

VÄLKOMMEN

 

Välkommen till den femte utgåvan av GC Magazine. Nyhetsmagasinet inom Golden Circles Network.

Tack för senast, för en fantastiskt fin kväll tillsammans på vårt Julevent vid Rosendals Wärdshus på Djurgården. Nedan kan du se bilderna från kvällen. Varmt tack till kvällens inspirerande gästföreläsare. Tack till dig Anders Nilsson, vetenskapsmannen, professorn och den andliga författaren och till er Jimmy och Filippa Tjärnlund, Holistiska Livscoacherna, och inte minst tack Charlotte Hagelin, som debuterande författare gav ’Kvällens Porträtt’. Anders och Charlotte delar med sig av var sin Gästkrönika. Anders skriver om: Vad är vår verklighet och har det någon betydelse? Och Charlotte delar med sig av konkreta tips från sin bok ”Mindful Home – Fyll ditt hem och liv med ny energi”. 

Välkommen till ett nummer fyllt av inspiration. Jag har själv skrivit fyra krönikor, varav den andra är min Nyårskrönika.

Låt dig inspireras – Gott Nytt År!

/Maria


Maria Mattsson

Grundare GC Network

KRÖNIKA

TID

Av Maria Mattsson

 

Vad är egentligen tid?

Det kan vara klocktid som vi har här på jorden. Den delas in i olika tidszoner och är en typ av tid. Beroende på var vi bor så har vi olika tid. Reser vi söderut på klotet, från Sverige till Sydafrika så är vi fortfarande i samma tidszon, även om det är en lång resa i tid. Reser vi västerut, från Sverige till USA, är en resa genom flera tidszoner och vi hamnar till slut i en tid som ger en skillnad på 6 timmar om jag stannar i New York och 9 timmar om vi fortsätter till San Fransisco, jämfört vår tid här.

Tid kan ju också vara att komma i tid. I tid till jobbet, till ett möte, i tid att hämta upp barnen eller att planera för en högtid vid ett visst datum. Den tiden kan infalla vid olika veckodagar och ibland i olika månad, beroende på vilket år det är. Julafton kan ena året vara på en tisdag, som i år, förra året inföll den på en måndag och nästa år är den på en torsdag. Påsken är högtiden som vissa år infaller i mars och nästa gång i april månad.

 Tid till eftertanke, en tid jag själv planerar. Men jag behöver avsätta den tiden, tid till mig själv i min kalender, och helst innan det är för sent.

 Att hinna i tid bygger ibland på min egen tidsuppfattning, den jag har inom mig. Känslan av att hinna med, bara en sak till, innan jag behöver lämna kontoret för att hinna i tid till …. Eller om fem sekunder är slaget 00.00, midnatt, och starten på den nya dagen, månaden eller året. De sista sekunderna innan dygnet vänder blad, till ett nytt. Inför det nya, året följer vi varje liten sekund innan slaget tolv. En annan gång noterar vi knappt en enskild dag. När vi värdesätter tiden gör det en skillnad, för i närvaron av varje tid; i varje sekund och ögonblick är nu, egentligen all tid vi behöver. När vi föds klockar vi din och min tid. En tid, en början, av ett nytt liv. Din och min tid. Vår tid på jorden är lika viktig.

 Men hur fungerar det egentligen med tid, klocktid och vår tid på jorden? I universum finns inte tid på det sättet som vi mäter den. Klocktid är något vi har skapat här, och på andra planeter mäts tiden kanske med helt andra mått. Det är ju självklart eftersom alla planeter är olika stora och roterar med olika hastighet och har olika omloppsbanor och därmed andra årstider än vad vi har. Därute, däruppe, runt omkring oss, inom oss – det beror på ditt perspektiv, finns en annan form av tid. Mest spännande är att vi har en inre klocka och även en helt egen värdering av vad tid är och hur den verkar i våra liv.

 Tid har sin början och man är mitt uppe i den eller i slutet av en tid och om en stund börjar en ny tid och era. En tid jag inte vet någonting om, men som jag har en förhoppning om. Ett nytt år av möjligheter, om jag vill. Mitt perspektiv avgör utgången. Möjligheterna skapas för mig, när jag bestämmer mig. Det är mitt val att förstå och tyda alla de signaler och tecken som ges till mig, i varje stund och som jag ger till mig själv, i tid. Kontakten med mig själv är avgörande för mitt liv, för min tid här.

Jag tror att det fungerar just så, det är min känsla och erfarenhet så här långt. Utan den insikten skulle jag inte vara där jag är idag, och kunna göra det jag gör, det är helt klart. Livet har genom min tid här presenterat sig för mig på ett sätt som känns lite som ett mirakel. När jag släpper mig själv fri, släpper fram mitt sanna jag, fullt ut. Ges möjligheter bortom tid och rum. Vad känner du?

 Tack för vår första tid tillsammans alla ni som är med och läser och alla som följt med det här första året av Golden Circles Network. Oavsett om du valt att bli medlem eller kommit med som gäst några gånger, även till dig som läser och följer med genom nyhetsbreven under året. Det här femte Tema Magasinet får summera den första tiden. Nästa tid kommer nu. Tiden är inne för fortsättningen så som det är menat. För när man går med i sin egen rörelse framåt, och lyckas förena den med människor som också gör det och känner så. Som är med i de sammanhang som känns rätt, just nu, var och en i sin tid.

Det är dags att stå fram och stå ut från mängden igen, och med det menat, göra tiden till sin egen tid. Det är dags att formulera fortsättningen. Den tiden som ingen kan ta ifrån dig är ditt eget förhållningssätt till ditt liv, din tid här. Din egen känsla och din egen tro på någonting, vad som helst, så länge det är gott och kärleksfullt leder dig framåt.

När du släpper in och öppnar upp för det villkorslösa livet utan dömande och yta, för det är vi innerligt trött på, allt det som vårt materialistiska samhälle ger, som till mångt och mycket utmanar oss. Den tiden lägger vi åt sidan i det här nätverket. Här kan du komma som du är, för att ge dig själv tid. Det är för din egen skull du är med. Du inspireras av de du möter och lyssnar till, men du behöver inte hålla med om allt. Du får tro och tycka vad du vill. Det är det som är poängen. Du är unik och speciell, så ge dig själv ett år i villkorslös kärlek till dig själv. Om inte förr så nu, för det är dags nu. Det behöver börja här. Den känslan som du har om dig själv ger dig ditt liv, din fortsättning.

 Tack för den här första tiden. Känner mig så otroligt tacksam för det här första året. Gott Nytt År!

 

NYÅRSKRÖNIKA

Av Maria Mattsson

 

Tänk vad vissa år ger större avtryck än andra. Och ibland känns det som om åren bara passerar förbi. Jag kände så under många år, åren var liksom desamma. Jag gjorde olika saker, och händelser gav erfarenheter som ledde mig vidare, som alltid. Men jag menar att åren under ganska många år innehöll i stort sett samma ingredienser, som gav ett visst liv att leva. Det känns så när jag tänker tillbaka. För även om det var år som såg lika ut, som liksom rullade på med arbete och karriär, familjeliv med barn, dagis, skola, födelsedagar, kalas, träning, barnens aktiviteter som fotboll, innebandy och sen hockey, hockey och ännu mera hockey. Ett pusslande för att få livet att fungera och gå ihop. Det känns så såhär efteråt. Det var också en lycklig tid mitt i allt. Men när man är inne i just den delen av livet, så springer man på, lever och upplever så mycket man bara hinner och förmår, för det var mycket som ett ’schema’. Ett inrutat, planerat in i minsta detalj liv, för att hinna med och få allt att fungera, också med arbete och karriär. Jag tog mycket för givet, som att det liksom skulle fortsätta på samma sätt, för alltid.

Den här krönikan ska inte handla om just det här, men vill ge en bakgrund hur det kan vara, hur det var för mig. Hur har du haft det? Hur ser din inledning ut på den här krönikan, din krönika. Den vill jag lyssna på. Ta del av din reflektion, kanske inte av detaljerna, utan de större penseldragen, de som du har summerat efter att ha tagit tid för dig själv. Kanske på din favoritplats, din plats, med dig själv.

 Önskar att jag hade bokat in tid bara för mig, när jag var mitt inne i allt, där och då, som nu känns som för länge sen. För dem är stora nu, mina finaste två, de är vuxna och lever sina liv, så som det ska vara. De är nu båda där jag var för länge sen, där egentligen min krönika börjar, i början av livet som vuxen. Fint hur livet flödar och hur livet formas på något sätt. Det innebär ju inte att det är enkelt. För det kan ju låta så, näst intill som lite av en romantisk bild, för det var också en fin och lycklig tid, mitt i allt arbete och pusslande, under alla dessa år. Men som nu nästan känns som ett annat liv.

Men kanske är det så för oss alla, att när vi ser tillbaka och reflekterar över åren som gått, även de för länge sen, så ser vi många avsnitt och episoder, alla med olika ingredienser. De som inte smakar så bra, de tuffaste, gav ändå erfarenheter, som vid närmare eftertanke är så viktiga att du och jag inte hade varit dem vi är idag utan den erfarenheten. Det vet vi, men jag tycker om att påminna mig. Speciellt så här i slutet av året. Att titta tillbaka, reflektera och summera, inte bara året som gått utan även längre tillbaka. För det var ju då som ’resan’ började. Det jag då inte förstod så mycket om, är idag en självklarhet. Det som inte hände blev sen ett avgörande skede, som ledde in till ett annat val, än vad jag egentligen önskade och trodde var rätt, innan. Likaså de val som kändes fel, men som jag gjorde ändå, fick en avgörande betydelse lite senare. Även att vara kvar, att inte göra någonting åt det, det som inte känns rätt längre. Är också ett val. Och det är alltid lättare att se och förstå efteråt.

”Min största gåva så här långt,
är att jag nu förstår det jag tidigare inte förstått.
Och att jag därmed inte gör om det jag förr gjorde fel.
Om jag inte hade tagit tag i det som jag förstod var fel,
så hade jag inte kunnat göra det jag gör nu.
Det känns som en gåva att jag nu förstått.
För min fortsättning. Min egen känsla. Avgörs nu.”

Ibland har jag tänkt: ”- Jag skulle ha tagit tag i det här långt tidigare.” Hur många är vi inte som säger det till oss själva, efteråt. När det har gått en tid, efter kanske ett jobbigt uppbrott, efter till exempel ett ’helt liv tillsammans’. Det kan ju kännas så. Man har haft allt tillsammans, delat allt. Den personen vet också precis allt om mig, vi har varit bästa vänner och har barn tillsammans. Tänk att den som man har haft allra närmast, som man varit ’helt avskalat naken’ tillsammans med, plötsligt en dag så är man inte längre rätt för varandra. Energin finns inte kvar längre. Det kan kännas som att det händer över en natt, men vid närmare eftertanke så har ju energin avtagit under en ganska lång period. Det är ju bara det att man har försökt. Att på alla sätt få allt att gå ihop, mitt i allt och i livets vardag. Men så en dag kommer den stunden, den som ibland liknas med ’bägaren’. Den sista droppen som får den att rinna över, då det är för sent, egentligen för länge sen. Och istället för att båda förstår att det fungerar just så, att bara släppa taget, för att man är färdig. Att våga gå med i den energin och säga: ”- Tack för vår tid, tack för alla fina år, vi haft tillsammans. Jag älskar dig, men jag älskar dig nu som min vän. Vi har det finaste man kan ha tillsammans, vi har våra älskade barn. Men det innebär ju inte att vi kan vara kvar, bara för deras skull. För vad är vi då för förebilder för dem?” För om man är kvar: Vilka val kommer dem att göra baserat på att vara del av en familj som inte bygger på kärlek längre? Där kärleken inte flödar längre, utan har blivit något slags ’Aktiebolaget Familjen’, som saknar den viktigaste ingrediensen – villkorslös kärlek och respekt. Vi kan inte vara kvar för deras skull.

Det viktigaste vi gav våra barn när vi tog beslutet efter ett förhållande på 23 år, var att vi indirekt sa: ”Det är viktigt att vara sann mot sig själv. Om något i ditt liv inte känns rätt längre, om energin avtar och du inte känner att du kommer till din rätt, om du får kämpa så hårt att du blir dränerad på energi och upplever att du inte längre får tillbaka det du ger. Känner dig färdig och börjar längta ut, vill gå vidare.’ Så är det viktigt att lyssna på sig själv och sitt hjärta.

 Det kändes som att ta ett steg ut i det okända, eller som att stänga en dörr till ett helt liv och samtidigt öppna en ny, men att inte veta vad som fanns på andra sidan, hur det skulle gå. Det kan ju kännas så, när det är som jobbigast. Det enda man vet är att om man är kvar så kommer inte livet att kunna ge mening och lycka, kärlek längre. Men att vara kvar, ’bara för att’, ger ett annat liv än det som kanske är menat. Konsten är att förstå, tyda sina egna signaler. Och sen ställa sig upp, våga vara sann mot sig själv och ha modet att gå vidare. Av kärlek, för bådas skull, vi är alla värda villkorslös kärlek. Det gäller oavsett relation och sammanhang i livet.

 Det är nu exakt 10 år sedan och det är det svåraste jag gjort. Och varför väljer jag att skriva om det här nu? Jo, för jag har haft många samtal den sista tiden som handlat om det här. Människor jag mött som just nu står inför val och är inne i en tid av förändring. Det gäller både kärleksrelationer, arbeten och även andra livsavgörande val. Val som handlar om att vara kvar eller att fortsätta och gå vidare.

 2019 är ett år då jag har reflekterat, summerat och skapat på något sätt samtidigt. För det har byggt på det, det här första året av GC Network. Det har varit ett år av skapande, för när vi har mötts i event och möten, har jag samtidigt skrivit och producerat. Har inte alltid vetat vad nästa steg ska vara såsom: Vad är temat på min nästa krönika? Vem är nästa gästföreläsare? Var ska vi vara på nästa event? Ibland behöver man kasta sig ut utan att veta. Det har varit en process. Jag förstod där i december för ett år sedan att det skulle bli ett andligt nätverk, men jag visste inte hur och jag visste inte vad det här året skulle innehålla, det har växt fram. Tillit och mod har varit helt avgörande. Att nu se tillbaka på ett år som fyllts med alla de ingredienser som du kan läsa om på hemsidan: gcnetwork.se och som har publicerats i GC Magazines fem första nummer. De detaljerna hade jag ingen aning om för 12 månader sen. Det har varit en fantastisk resa bara fram till nu. Det är mer än spännande att få åka med, för jag vet att det bara har börjat. Jag kan både se och känna vad som är på gång, inför nästa år och åren som kommer. Inte bara här, för de gyllene cirklarna kommer också finnas på många andra platser och sprida sig ut i världen. Den viktigaste cirkeln är här och nu, den vi har tillsammans, alla ni som redan är med. För det är här, precis just nu, som framtiden skapas. Att känna tillit och ha mod att måla upp de stora penseldragen får bara liv utifrån ’här och nu’. Livet slutar aldrig att fascinera mig.

 Tack för ett fantastiskt första år! För jag räknar året från januari. Det var då de första orden på ett papper skrevs ner. ’Golden Circles’ och ’Golden Circles Network’ började i drömmen. Jag fick till mig namnen och förstod med ens vad det var. Men jag hade ingen aning om hur allt skulle kunna falla på plats. Jag bara började, ett ord på ett papper ledde till nästa. Att vara ’uppkopplad och lyssna’ i varje stund ledde till nästa, sida för sida skapades hemsidan, som nu är navet i nätverket. Varje event ledde till nästa, en gästföreläsare ledde till nästa, som ledde till nästa gästkrönika och Nyhetsmagasin. Fascineras av hur det fungerar.

 Det här första året har det varit avgörande att ha några få nära mig. Men från och med nu släpper jag in fler, som vill arbeta tillsammans med mig i den fortsatta utvecklingen. Precis som jag talade om på det senaste eventet så kan man se cirklarna på olika sätt. Mitt perspektiv har varit att jag är i mitten och att cirklarna representerar olika delar i nätverket. De representerar människor, som har givit ringar på vattnet till nya kontakter och möten, som lett mig vidare till nya event och föreläsningar. Vi kan alla översätta de gyllene cirklarna in i våra respektive liv, på olika sätt. Så vad har du för cirklar som har givit dig möjligheter, som har öppnat upp för möten som öppnat upp nya dörrar och lett dig vidare? Utan ett visst möte så hade du inte kunnat göra det du gör, eller vara där du är, i livet.

 Min önskan för fortsättningen är att de gyllene cirklarna fortsätter och ger liv till allas våra önskningar och drömmar. Att vi vågar ha tillit till nu, och mod att klara av att ha det. Sen ordnar sig resten när vi fortsätter att arbeta målmedvetet och fokuserat. Mening och lycka ger kärleken liv. Det är avgörande ingredienser för att åstadkomma vad vi vill och drömmer om, innerst inne. Så gör vad som krävs för att se till att vara lycklig. Livet har så mycket i sin linda, för dig och för mig. Vi behöver bara skapa förutsättningar att släppa fram dem, möjligheterna som leder oss vidare. Det är en konst att tyda och förstå, och var sak har sin tid. Alla möten bär på budskap och ger livet mening. Det är ett skönt förhållningssätt, och det är mitt val och perspektiv. Livet är verkligen en spännande resa, slutar aldrig att fascineras av all skönhet som det kan ge.

 

Reflektioner – vad har jag lärt mig

Nyckelorden har varit mod och tillit under det här året. Att inte titta för mycket bakåt eller åt sidan. Man möter alltid människor som ställer frågor om ’hur’, eller som känner sig hotade, för att de ser någon göra något nytt och annorlunda och de som känner konkurrens. Så onödigt.

Man behöver vara själv, när man är mitt inne i en skapande process, när man försöker göra sin egen grej. För lyssnar man för mycket på alla röster runt omkring så når man aldrig dit man har förutsättningar att nå. Jag tror det. Jag behöver förstå vilka röster som är goda och som leder mig framåt. Röster som är fria, ger mig energi. Energi till min egen resa och process. Det är ju ofta såhär, när man är mitt inne i en förändring. Kanske sätter vi olika ord på vad vi har upplevt eller kanske just nu upplever, men principen är den samma. De röster som finns runt dig, de som vill dig väl, förstår att inte tala om för dig vad du ska göra eller hur du ska tänka, utan förstår att svaren finns inom dig.

När du möter någon som försöker tala om för dig vad du ska göra eller inte göra. Le, tacka för omtanken, men gå därifrån och gå till en plats och ta en stund för dig själv. För att återfå balansen igen. Borsta bort det ’hur’ som någon försöker ge dig svar på, utan att du har bett om det. Det handlar oftast om den personen du har framför dig. De som hela tiden ska ge råd till andra, borde istället lyssna på sig själva, ”en pil framåt, två tillbaka”.

Det är en konst att få fortsätta att vara fri. Fri också i tanken, för att kunna släppa fram det som kommer inifrån, att lyssna på sin egen röst.

Vi förstår och tänker alla olika, det är meningen och själva poängen med livet, jag tror det. Vi upplever och tolkar livets alla stunder utifrån oss själva. ’Livet är en spegel’, det som speglas upp för mig, handlar ofta om mig själv. Det jag upplever i möten och samtal med andra är budskap till mig själv. Genom andra får jag hjälp att förstå mig själv och det ger mig vägledning i vilka beslut jag behöver ta, för att finna nästa steg, min fortsättning. Finurligt hur det fungerar, livet. Spelet livet utan slut, för vi är aldrig färdiga.

 

Affirmation

 Idag är en bra dag för mig.
Jag är stark och kraftfull.
Jag är uppskattad och älskad.
Jag klarar av allt vad jag vill.
Jag fyller min dag med glädje.

”- Med en positiv attityd klarar du av det.”

(Solöga från boken Djurens Språk)

 

MEDITATION INFÖR 2020

Av CC

 

Börja med att tända ett ljus. Tänk dig att ljuset skall representera det nya året 2020.

Tänk noga ut en önskan eller dröm som du har inför året 2020.

Sitt nu ner invid ljuset och slut ögonen. Slappna av och andas lugnt, låt alla andra vardagstankar tystna.

I tanken låt nu vår sols och alla himlens stjärneljus komma till dig från ovan. Ta in ljuset i kroppen, låt det liksom flöda in på toppen av huvudet. Försök att föreställa dig att ljuset även omger dig, ger dig med ljus, värme och hopp. Tänk dig sedan att du kan samla ihop lite av ljuset, till en boll framför dig, som en liten mini sol.

Tänk nu på siffrorna 2020 i luften framför dig. Låt ljuset från den lilla solen lysa upp 2020 bakifrån, och stråla mot dig. Titta sedan på en siffra i taget.
Tänk intensivt på din önskan inför det nya året, när ljuset lyser upp den första tvåans konturer. När ljuset lyser upp och igenom den första nollans cirkel, tänk att du är full av hopp och att du nu kan manifestera din önskan på Jorden.

Tänk återigen på din önskan, när ljuset lyser upp den andra tvåans konturer. Känn hur du är nöjd och glad för du vet att din önskan kommer att slå in. När ljuset lyser upp och igenom den andra nollans cirkel, känn att du verkligen kan känna att din önskan har slagit in och att du är så tacksam för att det hänt.

Öppna ögonen långsamt och se på ditt 2020 ljus.

 

Närhelst du vill arbeta med din önskan, om att förverkliga din 2020 dröm, så tänd ditt ljus och gör om samma meditation igen.

TACK FÖR SENAST

 

Tusen tack till er alla som kom – för en fantastisk kväll!
Den 9 december var vårt Julevent. Vi var återigen vid Rosendals Wärdshus, denna underbara plats i adventstid med öppen spis mitt i Glashuset där vi var 50 medlemmar och gäster som samlades för att mingla och inspireras av kvällens fyra gästföreläsare. Känner mig så glad och tacksam att vi fick en så härlig kväll tillsammans.

 Varmt tack till kvällens inspirerande gästföreläsare: Professorn, Vetenskapsmannen och Andliga författaren Anders Nilsson som talade om ”En Vetenskapsmans resa in i livets mysterier. De Holistiska Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund, som talade om vikten av att ta tag i sina blockeringar för att kunna skapa det liv man vill leva och drömmer om. Kvällens Porträtt gavs av debuterande Författaren Charlotte Hagelin med boken ’Mindful Home’. Hon delade med sig av hur vi kan fylla vårt hem och liv med ny energi.

Tack till vår fotograf Viktoria Davidsson för alla härliga bilder, och till Jeanette på Rosendals Wärdshus för att du ordnade så fint åt oss.

 

GÄSTKRÖNIKA

Vad är vår verklighet och har det någon betydelse?

 

Av ANDERS NILSSON Ph.D

 

Upplevelsen av den yttre världen är ofta den som vi betraktar som mest verklig eftersom vi kan se den, röra vid den, höra den, smaka och lukta den. Vi skapar en bild inom oss om vår omvärld. Vissa djur har andra mer utvecklade sinnen. Jag har ofta simmat med vilda delfiner och de använder ekolokalisering som ett extra sinne för att titta in i mig. Jag har undrat vilken bild de skapar av mig? Andra djur, t.ex hundar, använder lukt för att orientera sig med hjälp av ett otroligt känsligt luktsinne. Vi kan inte föreställa oss eller ens förstå den tolkning de bildar av sin omgivning. Det har visat sig att blinda människor kan utveckla en intuitiv ekolokaliseringskänsla för att orientera sig runt den yttre världen på liknande sätt som delfiner.

Frågan som detta leder till är om det finns en verklig objektiv värld där ute som vi kan sanningsenligt beskriva? Kan vi lita på våra sinnen? Har det någon betydelse om vad som finns utanför oss för vårt inre varande?

Cirka 400 f.Kr. tog den grekiska filosofen Platon tog upp frågan om hur vi ser verkligheten. Han beskrev en scen där människor bara ser skuggorna av ett objekt utan kunskap om det faktiska objektet. Skuggorna kastas av en eld mot en vägg inuti en grotta, och fångar som har varit kedjade där under hela sitt liv tror att dessa skuggor är verkliga saker. Sedan lyckas fångarna, enligt Platons berättelse, bryta sina kedjor en dag och upptäcka att deras verklighet inte var vad de trodde att den var.

Liksom i Platons berättelse skapar vår hjärna en mental bild av något som finns i den fysiska världen, men det vi ser är den mentala bilden, inte objektet självt, liknande skuggorna i Platons berättelse.

Vi tror oss uppleva det ögonblick som vi kallar ”nu.” Vetenskapen har nyligen visat att hjärnan inte representerar verkligheten i den absoluta tiden. När vi eller andra objekt rör sig är vi blinda under en kort period, men vi upplever inte denna blindhet eftersom hjärnan uppfinner innehåll och fyller i luckorna. När ett objekt rör sig finns det olika tider som hjärnan behöver bearbeta informationen för den hinner inte ta in allt på en gång. Färg kommer först som en oskarp bild, nästa är att följa objektets rörelse, vilket ger oss en suddig bild med små tidsintervaller, och sist, i tidssekvensen, uppkommer en bild där varje detalj blir tydlig vilket tar mest tid. Vi ser inte alla bilder när de förekommer; istället omskriver hjärnan historien efteråt när den har bearbetat informationen och planterar in upplevelsen med full klarhet som innehåller färg, rörelse och form. Bilden av vår omvärld är med andra ord inte exakt. Hjärnan förutspår var ett objekt kommer att vara i framtiden genom att beräkna banan, så vi kan förflytta oss för att svara på vad som kan hända. Ibland är framtiden oförutsägbar, till exempel, där en fluga kommer att vara i nästa ögonblick när den rör sig, varför det är nästan omöjligt att fånga ett oregelbundet rörligt objekt. Det vi ser har vanligtvis redan hänt några bråkdelar av en sekund innan, men i vissa fall kan denna tidsfördröjning vara längre. Vi upplever aldrig riktigt det vi kallar ögonblicket av ”nu” baserat på en korrekt uppfattning om den yttre världen.

Kan vi ha illusioner från andra sinnen än synen?

Jag deltog under min tid på Stanford Universitet i ett experiment utfört av psykologavdelningen. Vi fick se flera projicerade bilder av olika objekt med ordet för det skrivet ovanför medan samtidigt ljudet från det stavade ordet spelades högt. Hastigheten när objekten förändrades ökade. Efter ett tag bytte de så att det visuella och ljudet inte längre var detsamma. Min hjärna ändrade min hörsel för att registrera, inte det ord som spelades ut, utan det ord jag läste på skärmen. Min hjärna hade åsidosatt min hörsel! Det imaginära ljudet är relaterat till det faktum att visuella bilder har prioritet framför att höra, och eftersom min hjärna hade tränats några ögonblick tidigare att både visuellt och ljud var detsamma, korrigerade det nu vad det tyckte var ett fel. Det finns inte bara optiska illusioner utan också ljudillusioner som vår hjärna kan uppfinna. Vi kanske inte bara ser men också inte hör verkligheten.

Det betyder att vi skapar vår verklighet i vårt inre. Vi kan aldrig ta ett steg ut ifrån oss själva och observera, inte bara vår egen kropp, utan hela den omgivande verkligheten. Frågan är vad som är verkligen sant?

Vi häpnar ofta över våra nattliga drömmar när vi förlorar oss totalt och upplever drömvärlden som verklig. Märkligt nog kan en dröm innehålla oss själva, de människor vi umgås med, varenda detalj i vår omgivning med dess fysiska föremål som rör sig helt korrekt. Dessutom kan vi ibland minnas en hel livshistoria tillsammans med en vän i drömmen som inte finns i vårt vanliga liv. I vissa fall kan vi bli medvetna om att vi drömmer, så kallade klardrömmar, och då känns det som om vi vaknar upp i drömmen och låter den fortsätta. Vi har en upplevelse av drömmen men vi är inte personen i drömmen utan drömmaren. Skulle det kunna vara så att vi i vårt dagliga liv just nu upplever en dröm med högre verklighetsgrad än våra drömmar på natten?

Det enda som är sant är vårt medvetande. Vi vet att vi existerar. Allt annat är något som vi bara upplever, den yttre världen, tankar och känslor. Precis som när vi går på bio och ser en film har vi en upplevelse. Om filmen är mycket realistisk förlorar vi oss i berättelsen men när filmen är slut befinner vi oss i biografsalongen och har haft en upplevelse. Vi i salongen representerar vårt medvetande.

Precis som vi kan vakna upp och bli medvetna om våra nattliga drömmar kan vi också vakna upp och bli medvetna om vår livsdröm. Detta händer när vi är helt närvarande i stunden, inte som den är sedd i den yttre världen utan istället helt fokuserade i vårt medvetande. Vi är då fullständigt varseblivna om alla händelser runt oss i omvärlden samtidigt som vi har den inre upplevelsen av att vi existerar och känner en värme av välbefinnande som vi kan kalla för kärlek. Det är det som kallas att vi har ”vaknat upp”. Vi tar inte vår upplevelse så personligt längre utan accepterar det som händer utan att behöva etikettera alla händelser som bra eller dåliga. Det är bara händelser!

Detta synsätt är inte för att göra världen ytligare och få oss att analysera den i medvetandet utan tvärtom för att få oss att i ännu högre grad ge oss hän åt upplevelsen. Vi kan vandra omkring utomhus, känna vinden, röra vid buskar eller träd och verkligen uppleva hur det känns, förnimma solen mot huden, se in i en främlings ögon och lägga märke till att i den här livsdrömmen är vi alla förenade. Känna den djupa kärleken och medkänslan i vårt inre när vi ser barn leka och skratta. När vi gör det använder vi vårt intellekt och har känslor i nuet som är rena och som inte är kontaminerade av obearbetade problem i det förflutna eller av rädsla inför framtiden. Vi har vaknat upp i livsdrömmen och vet att vi har en upplevelse i stunden av den här världen som vi just nu valt att erfara.

Nu går jag en balansgång när det gäller många moderna tankar om vår verklighet. Men detta är exakt vad Jesus lärde oss när han sa att det enda som räknas är anden och ingenting i den materiella världen. Han sa till sina lärjungar ”Ni tillhör inte världen, liksom inte heller jag tillhör världen.” Vi kan tolka det som att han menade att vi bara upplever världen. Och Buddha sa: ”Vi måste se bortom Maya– illusionen av den här världen – för att upptäcka den sanna verkligheten inom oss själva.”

Efter att ha studerat dessa upplysande traditioner under lång tid kom jag till slutsatsen att de är ofrånkomliga sanningar. De stora lärarna bekräftar att vi inte behöver ta någonting personligt, vi är inte identifierade med någon enda skådespelare i vår livsfilm. Vi är fria att njuta av vår livsupplevelse.

 

ANDERS NILSSON

Anders Nilsson, är forskare och professor vid Stockholms Universitet och tidigare professor vid Stanford University i 15 år, i området mellan fysik och kemi. Hans forskning är runt vattnets fysik, men också konstgjord fotosyntes och energifrågor. Han har skrivit 250 vetenskapliga artiklar. 2004 var hans arbete med vatten utvald av ”Science Magazine” som en av topp 10 vetenskapliga genombrotten under året. Samtidigt är han andlig lärare, och har skrivit boken ”The Gentle Way of the Heart” som var finalist i USA, Best Book Awards 2014.

Läs mer om Anders Nilsson: www.gentleway.me

GÄSTKRÖNIKA

 

Mindful HOME

Fyll ditt hem och liv med ny energi

 

Av CHARLOTTE HAGELIN

”Att få en ny medveten syn på sitt hem och sina saker ger ofta inspiration att vilja göra förändringar i hemmet, som i sin tur ofta skapar positiva förändringar även i andra delar av livet”

Vårt hem berättar en historia om vårt liv. Dessa historier har alltid fascinerat mig.

Genom åren har jag och min familj flyttat och bott i många olika hem, både i Sverige men även utomlands. Jag har också haft förmånen att få hjälpa många andra människor med deras hem och fått lyssnat till de tillhörande berättelserna.

Det här har väckt ett intresse hos mig och som drivit mig att prova mig fram, att lära mig mer om hem och hur det påverkar våra liv.

Hur skapar vi då ett hem som, inte bara är är fint på ytan utan som också stöttar oss, ökar vårt välmående, göder vår kreativitet, bär våra drömmar och hjälper oss att nå våra mål? Under åren har jag studerat och framförallt använt mig av feng Shui för att undersöka hur läran kan påverka både känslan i hemmet och den upplevda livskvaliteten. Detta har jag nu sammanställt i min nyutgivna bok – mindful HOME.

I boken beskriver jag bland annat grunderna inom feng shui men presenterar även ett par andra av de österländska vackra lärorna. Jag har också tagit fram en steg-för-steg modell som är baserad på mina egna erfarenheter av alla de intressanta uppdrag jag har haft. Mitt mål med modellen är den ska vara enkel och lätt att komma igång med. För det bygger på att vara aktiv, att göra. Det är oftast så positiva förändringar sker. I boken påminner jag också om vikten av att ge massor av kärlek, först och främst till dig själv. Även ditt hem och dina saker behöver kärleksfullt uppmärksammas – självklart de personer och djur du har i din närhet.

I varje kapitel presenteras en av mina 10 gyllene reglerna för ett mindful HOME som är både enkla och konkreta åtgärder som kan inspirera läraren att direkt komma igång med.

Nedan följer 3 exempel

 • Ställ klockan på morgonen så att du kan ta de första tio minuterna för dig själv att reflektera en stund. Hur känns kroppen? Hur vill du att denna dag ska se ut och kännas
 • Ta en minut innan du går hemifrån att se till att hallen är ren och fin. Det blir ett bra välkomnande för dig när du kommer hem igen.
 • Omge dig med saker du älskar. Det tingen genererar massor av positiv energi.

En del av innehållet i boken är kanske inte helt nytt för dig. Du kanske till och med har hört vissa saker många gånger tidigare. Faktum är att det mesta i boken är sådant vi alla innerst inne redan vet – att vi behöver en harmonisk hemmamiljö för att må bra. Jag påminner dig bara lite. Det kan kännas som när du har slumrat till och blir väckt av goda nyheter. Den känslan hoppas jag att du kommer att uppleva många gånger längst vägen när du läser boken. Det här är både en inre och yttre resa och du utgår alltid från nuläget i ditt liv och i ditt hem, här och nu. Det här är, som du nu säkert förstått, ingen traditionell inredningsbok. Med målmedvetenhet, handlingskraft och därtill en stor portion tillit kan du skapa stora positiva förändringar i livet. Min önskan med boken är att den ska ge inspiration till läsaren att skapa sitt nya medvetna hem och som i sin tur ökar den upplevda livskvalitet. Jag tror på att följa sitt hjärta och våga lyssna på sin intuition.

 • Det är viktigt att ta ansvar för sitt eget liv samt att bidra på olika sätt t ex. i vårt närområde. Vi mår bra av att hjälpa andra, då hjälper vi också oss själva.

NAMASTE!

Till våren startar en workshop kring boken samt kortare inspirationsföreläsningar.

För mer information besök gärna bokens hemsida  www.mindfulhome.se

CHARLOTTE HAGELIN

Charlotte Hagelin har studerat Feng Shui i USA och har länge arbetat med inredning med uppdrag för både privatpersoner och företag. Charlotte är också diplomerad holistisk hälsocoach och mindfulnessinstruktör, ledarskapscoach, träningsinstruktör och hud- och spaterapeut.

I sin debutbok Mindful Home vill Charlotte Hagelin medvetandegöra vilka energier som finns i vårt hem. Hon skriver om hur vi med hjälp av olika metoder kan skapa ett hem som ger oss mer energi, som stödjer oss i livet och som ger möjlighet att reflektera kring vad en ökad livskvalitet skulle innebära. Genom en steg-för-stegmetod får läsaren hjälp att skapa ett hem som rymmer kärlek och kreativitet, där själen får utrymme och har en självklar plats i det dagliga livet. Det handlar om att våga börja drömma och få syn på det som är viktigt för oss och medvetet, aktivt och stegvis börja röra oss mot det livet vi verkligen vill leva. Livet har större planer för oss än vi kan tänka ut själva. Bara vi vågar släppa taget och ha tillit!

Mindful Home – Fyll ditt hem och liv med ny energi är en aktiv guide som lyfter heminredning till en helt ny nivå, ger den inredningsintresserade nya kunskaper och mängder av verktyg att frigöra gamla energier, skapa sitt drömhem och se nya möjligheter komma in i livet.

 

 

 

 

KRÖNIKA

När man utvecklar sina andliga färdigheter

– Förtroende och respekt


Av Maria Mattsson

 

”I vanliga fall är det lätt att ta för givet att alla omkring oss ser, förstår och känner samma som vi. Känner och upplever samma sak. Men när man vuxit i sin utveckling och blivit en intuitiv och mer inkännande person så får man till sig, ser och förstår saker på ett helt nytt sätt.”

 Det jag nu vill ägna några rader om är vad det gör med oss, effekten det kan få på livet, och vilket förtroende det innebär. Har funderat över det här sista tiden, inte minst nu när GC Forum grupperna är igång. I alla grupper får varje gruppmedlem skriva under ett sekretess- och förtroende dokument och vi ägnar en stund till att prata om vad det innebär. Det är ju en sak att inte föra vidare information från gruppen och enskilda gruppmedlemmar, som berättar om sina innersta tankar, erfarenheter och insikter. Det är otroligt viktigt. Men lika viktigt är det att hantera den information som man får till sig när vi utvecklas. Jag tänker på den intuitiva förmågan som öppnas upp mer och mer för oss alla, när vi arbetar med oss själva. Den förmåga som också är en medial förmåga, där vi kan se, höra, känna och uppleva saker bortom vad vi kanske tidigare har kunnat ta in och förstå, i livet. Det innebär ju inte att man kan berätta om det för vem som helst, inte heller till den personen man har framför sig, den som det handlar om, för den människan kanske inte vill veta, vill inte få vägledning om vad som har hänt eller kommer att hända, eller vad informationen nu handlar om.

 Den typen av förtroende behöver vi också prata om, för det gäller oss alla. Perspektivet att fundera utifrån, som är det enkla självklara: Hur vill jag själv bli bemött? Hur vill jag själv bli behandlad och vad vill jag själv förstå och upptäcka, utan att någon annan talar om det för mig, innan. Vi måste alla respektera varandra även ur detta perspektiv. Det borde vara en självklarhet. Men det är inte bara enkelt. Vi behöver nog alla göra våra egna misstag för att finna vårt eget förhållningssätt att hantera informationen, den vi får till oss. För det är ju det som det handlar om. Jag vill själv inte att någon bara rakt ut talar om för mig vad jag behöver eller inte behöver göra, som en effekt av vad någon annan ser, hör, eller känner, om mig. Jag vill i sådana fall bli guidad och vägledd av någon som jag känner förtroende för, och någon jag litar på. Så att jag själv kommer fram till vad som är mitt nästa steg. Jag måste få göra mina egna misstag, som ett led i att verkligen förstå vad som är rätt för mig. Nästa steg i mitt liv kan ju vara grundat på att jag behöver ”ner i skiten”, kanske misslyckas eller göra fel, för att själv förstå att jag ska ta mig vidare. Om någon i ett för tidigt skede talar om för mig vad som håller på att hända, eller inte hända, så kan ju det förstöra min egen erfarenhet, som är helt nödvändig för min fortsättning.
Ja, det är inte lätt att sätta ord på det här, så som jag upplever det. Så återigen du har din upplevelse och dina tankar om det här. Det finns inga rätt och fel, vi måste återigen hitta våra egna sätt. Men jag tror att vi behöver prata om det här. För det handlar om respekten till en medmänniska. Har sett och upplevt olika exempel på hur det också kan bli lite tokigt. När människor reagerar för att det helt enkelt blir för jobbigt att få information om sig själv, mitt i den situation som dem just nu är inne i. Det är bättre att säga för lite, det är bättre att bara lyssna och finnas där. Det handlar om timing. Att vägleda en annan människa handlar verkligen om fingertoppskänsla. Man vägleder så att personen själv förstår. Det är verkligen en konst. Frågan är om man någonsin blir bra på det. Genom att vara medveten och att ständigt påminna mig själv om det, är en viktig början. Kunskap är förtroende, och ju mer kunskap jag har inom ett område, desto mindre vet jag. Och när det gäller andligheten, att komma i kontakt med sig själv, min intuitiva förmåga, och därmed få en större förståelse för helheten, livet, på flera plan, desto mer förstår man att man aldrig är färdig, utvecklingen fortsätter hela livet. Vi går aldrig i pension, inte i livet. Det är spännande att känna och uppleva det så. Det är med en stor ödmjukhet som jag ser fram emot fortsättningen. Livet har så mycket i sin linda, om jag vill. Men jag behöver själv förstå. Tyda alla de tecken som kommer till mig. Lyssna, både på mig själv och andra. Vara närvarande i stunden. För det krävs. I nu skapas sen. Idag leder till imorgon. I år leder till nästa år. Det är verkligen en konst, och ju mer jag förstår, desto mer spännande känns det att vara med på resan.

KRÖNIKA

Livets trappa

 

Av Maria Mattsson

 

Livets trappa innehåller livets hela utveckling för var och en av oss. För vi har alla en egen trappa. Den liknelsen gör det lättare att förstå hur det fungerar. Så om du nu tänker dig en trappa, du ser den framför dig, liksom från sidan, med trappsteg och avsatser mellan trappstegen. Men till skillnad från en vanlig trappa i ett hus, så har trappstegen olika höjd i olika trappsektioner av den totala trappan och avsatserna har olika längd. Allas våra trappor ser olika ut, för vi har alla personliga trappor då vi människor är olika och unika. Men trapporna fungerar på samma sätt. Så låt mig ägna några rader om hur jag upplever att det fungerar genom min liknelse med ’Livets trappa’. Men först det citat som har inspirerat mig:

”I den andliga trappan är linjen vertikalt upp när man lär sig, horisontalt när man praktiserar sin nya lärdom. Det finns även längre horisontala linjer där man tvivlar och ifrågasätter kunskapen, man utsätts även för andras ifrågasättande och gnäll. Denna avsats kommer alltid innan stora, nya och viktiga kunskaper kommer in i ens liv.” (Citat: CC)

Livets trappa är ett namn på den trappa som för mig symboliserar både vår personliga utveckling och vår andliga utveckling. Det känns naturligt för mig att integrera båda delarna i den här trappan, för de hänger alltid samman, jag känner så. Och vad vi än gör och var vi än befinner oss i livet så är det aldrig för sent.

Stora kliv, utvecklingsmässigt, föregås ofta av att stå inför ett val. Min upplevelse är att man behöver ta ett avgörande steg, ett beslut, innan det är möjligt att gå vidare. Att säga ja, till fortsättningen, kan först handla om ett nej tack, till det som varit. Som alltid, för att få till en förändring, behöver man göra någonting annorlunda, kanske något nytt, jämfört vad man tidigare har gjort. Ny energi behöver komma in och ibland behöver man frigöra energi. Avsluta något för att sen kunna fortsätta.  

Men väl däruppe, på nästa avsats kan ge en utdelning, en belöning, i form av förståelse och kunskap, om livet, dig själv och mycket mer. Ju äldre vi blir så har vi förhoppningsvis många trappsteg och avsatser bakom oss, vi har kommit en bit. Även om det under vissa perioder i livet känns som man står och stampar på samma avsats. Jag tycker att det ofta känns så, i efterhand. Men det var kanske det som var meningen, brukar jag tänka. Och med de val och de beslut som jag då tog, så är det inte så konstigt att det blev en sådan effekt.

 Innan det är dags att kliva upp på nästa avsats, kan det krävas ett rejält kliv upp på nästa trappsteg. Det känns som om vi behöver bevisa att vi har förstått, ha mod att gå vidare, trots att omgivningen ibland ifrågasätter vad som händer med dig, mitt i allt. Och då behöver du bevisa att du står stark i det nya, och har modet att fortsätta, att inte dras tillbaka till det gamla, till de som du tidigare kanske lyssnat till, som just nu ruskas om, inte förstår. För de börjar inse att de också skulle behöva göra något nytt, börjar se hur du blommar och står fram, mitt i allt, och klarar inte av den energin som du förmedlar. Och istället för att inspireras av din nya energi och ditt nya sanna jag, så kämpar de för att hålla fast i det gamla, det som alltid har varit, och väljer att döma det du gör och kanske till och med dig som person. För det är ju alltid enklare att vara kvar, sitta ner i soffan och fortsätta med det som man alltid har gjort. Ja, du förstår säkert och vi upplever ju alla det här ibland. Denna längre avsats kommer, som sagt, alltid innan stora, nya och viktiga kunskaper kommer in i ens liv.

För mitt i allt när man är sann mot sig själv, står upp för sin egen sanning, det man tror på och kanske väljer en ny väg för att man vill bli behandlad med respekt och ärlighet, så kan det ge en effekt också på omvärlden. Effekten av ditt nya kan behöva leda till att du säger nej till människor en stund eller helt avslutar en relation. För de beter sig just nu inte som vänner längre. De kanske till och med pratar vidare med andra om hur de upplever dig och det du gör. Och under en period så vet omvärlden inte vad de ska tycka eller tänka, utan dras med i tron att det är sant. Det är ju så det fungerar med ”skitsnack”. Det enda jag brukar tänka när människor väljer att prata illa om andra är att nästa gång så kommer de att prata om mig. Och allt som dem säger handlar om dem själva, just nu. Jag är genuint trött på människor som liksom försöker att stå fram och stå ut på andras bekostnad. Det är egentligen synd om dem, men det är aldrig rätt att bete sig så. Det kan ju få ofattbara effekter i den andra människans liv, de som de väljer att prata illa om. Hur skulle dem själva känna sig? Det borde dem fundera på, innan. Här får man inte näring och energi på sin fortsatta resa, sin utveckling. Vi behöver ibland stänga en dörr och sluta att möta den här typen av människor när de väljer att bete sig på det här sättet. Man känner sig dränerad på energi efter ett möte, och det kan ta tid att komma tillbaka i balans. Det har vi inte tid med.

Det är ibland lätt att hålla fast i en relation eller ett arbete, även om man är färdig. Det finns inte någon energi kvar. Det som en gång var, finns inte längre. Gränsen när man känner sig färdig kan visa sig från en stund till en annan, ’bägaren där den sista droppen får den att svämma över’. Visst kan det kännas så? Det är verkligen en konst att lära sig att förstå och tyda sina egna signaler.

Det är ju aldrig så att vi rakt av håller med; tycker och tänker på samma sätt. Det är ändå inte det som är meningen, för då försvinner poängen med livet. Vi är alla unika. Men genom att jag delar min upplevelse får du din. När du läser min krönika så leder det till att du själv känner efter hur du upplever det. Det är så det behöver fungera, och det är så all information behöver tas in.

För till exempel i våra olika utbildningar och i livets alla sammanhang behöver vi parallellt på något sätt se och förstå vår egen sanning. Den är alltid olika. Tänkte på det när vi satt på Juleventet och lyssnade till kvällens fyra gästföreläsare. Alla 50 medlemmar och gäster som satt i rummet, har sin egen upplevelse och gör egna tolkningar. Tolkningar som bygger på livets alla erfarenheter och insikter, var och ens bakgrund och historia. I den stunden som vi upplever; ser, hör och känner någonting baserat på vad någon annan säger, så är det ju min egen tolkning. Om det känns bra eller dåligt, inspirerande och härligt är min egen känsla. Det är något vi alla behöver påminna oss om.

Att lära känna sig själv även på ett djupare plan, ger en klarhet och känsla där perspektivet på livets alla delar höjs och helheten lättare träder fram. Det är min känsla och upplevelse. Allas vår livsresa kan symboliseras med Livets trappa där varje avsats kan ge oss en ny dimension. Genom erfarenheter och insikter klättrar du vidare, steg för steg, i din egen takt och med ditt eget flöde. Du ger dig själv ny kunskap och förståelse genom allt du upplever på vägen. Så ta ett stort kliv upp till nästa steg och se vad du kan få ut av det, inför ditt nya 2020.

GC FORUM KONCEPTET 

 

Det finns möjlighet att delta i en eller flera GC Forum, att i mindre grupp mötas för inspiration, erfarenhetsutbyte och diskussion.
Varje GC Forum Grupp har maximalt 7 deltagare, för att få den lilla gruppens styrka i samtalen. Varje grupp följs åt under ett medlemsår och träffas vid 8 tillfällen. Samtalen sker i förtroende och under sekretess.

GC Forum Konceptet är kärnan i Nätverket. Förutom de stora Eventen så möts de som vill i mindre grupper, sk GC Forum. Oavsett hur stora vi blir, kommer vi alltid att gruppera oss. Varje grupp följs åt under ett medlemsår, och varje medlem utvecklas i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. I mitten av året möts alla grupper för erfarenhetsutbyte under en halvdag, en sk GC Forum Dag. Här delar grupperna med sig till varandra av det som givit insikter, perspektiv och växande. Därmed får alla grupperna ny energi, med nya perspektiv att ta med i sin fortsättning, resten av medlemsåret. 

Det finns nu två olika Forumgrupper inom Konceptet, den ena ‘GC Forum Freedom’, som bygger på det Fria samtalet, den andra heter ‘GC Forum Spiritual’ och är samtal med Andliga Teman.

GC FORUM FREEDOM

Grundidén är att dialogen är öppen. Man pratar om det som är aktuellt, och har samtal utifrån den specifika individen och dess behov. Därmed vet man aldrig vad varje möte har i sin linda. Det är ju det som är det fina och kraftfulla. För det handlar om var och ens personliga utveckling, som är avgörande för var och ens fortsättning. Genom att dela med dig av just dina erfarenheter och insikter, och samtidigt vara lyhörd för andras, skapas ett samtal och en vid, öppen diskussion. Samtalet är fritt och kan beröra alla områden inom det personliga området.

GC FORUM SPIRITUAL

Inför varje möte så väljer Gruppledaren Andliga teman för mötet. Dessa teman leder in till djupa och unika samtal. Det är varje individ och gruppen tillsammans som skapar samtalet och det är det som är poängen. Men till skillnad från Freedom grupperna så presenteras teman, likt ett smörgåsbord inom det andliga området. Vissa gånger kan det vara ett område som du vid första anblick inte tror att du är intresserad av, men som kan visa sig ge dig ett nytt perspektiv och ny information som du kan använda på nytt sätt, i ditt liv och arbete.

Det som är gemensamt för både ’Freedom’ och ’Spiritual’ Grupperna, är att du plockar upp det du vill och det du behöver. Du behöver inte tro, tycka och känna som någon annan. Det är ju ändå inte det som är poängen. Men genom att ta in och inspireras av någon annans historia, erfarenhet och kunskap kan det leda in på ett nytt spår, ett nytt område, och ge utveckling där du just nu befinner dig. Det kan ge en fin stund till eftertanke och reflektion. Med nytt perspektiv in i ett område, som du kanske redan vet mycket om, rent av är expert inom, kan ge utveckling, för vi är aldrig färdiga.

Tack för all fin feedback och för ert intresse, det här känns så spännande. Att leda grupper är bland det bästa jag vet, har lett grupper i många år nu. Så här till en början leder jag själv grupperna, samtidigt som jag nu utbildar Gruppledare i GC Forum Konceptet, som kommer att leda nya grupper framöver.

Så varmt välkomna ni som känner att det vore spännande att vara med i en Grupp. Och eftersom det nu är så fint intresse, så är det redan nu fler dagar än de redan inbokade i kalendern, då varje grupp anpassar sina egna tider.

Nedan, din inbjudan till nästa grupp som startas upp den 15 januari.
Anmäl ditt intresse direkt om du vill vara med – Kontakta Maria: maria@gcnetwork.se

INBJUDAN

VÅRENS EVENT

Golden Circles Network – Firar 1 år!

Stockholm

30 mars 2020

 

Boka in kvällen – mer info inom kort

 

  

 

INBJUDAN

 

NY GC FORUM GRUPP STARTAR 15 JANUARI


Ge dig själv ett inspirerande år!

Det finns möjlighet att delta i en eller flera GC Forum, att i mindre grupp mötas för inspiration, erfarenhetsutbyte
och diskussion. Varje GC Forum Grupp har maximalt 7 deltagare, för att få den lilla 
gruppens styrka i samtalen.
Detta sker i förtroende och under sekretess. 
Genom att dela med dig av just dina erfarenheter och insikter,
och samtidigt vara lyhörd för andras, skapas ett samtal och en vid, öppen diskussion.
Varje GC Forum Grupp leds av en Gruppledare som är utbildad i GC Forum Koncepet och som har den
erfarenhet som krävs att leda en grupp. 
Konceptet erbjuder nu två olika Grupper:

 

GC FORUM FREEDOM – Bygger på det Fria samtalet

GC FORUM SPIRITUAL – Samtal med Andliga Teman

 

MER INFORMATION & ANMÄLAN

Hör av dig direkt om du vill vara med i gruppen som startar den 15/1

Maila Maria: maria@gcnetwork.se
Du finner mer information om GC Forum Konceptet i artikeln ovan.

VARMT VÄLKOMMEN!

 VÄLKOMMEN SOM MEDLEM


Ett nätverk med fokus på personlig utveckling

Det här är nätverket för din personliga utveckling. För det är ett stort behov av att vi möts kring livets stora frågor nu. Ett forum att mötas i för att lära känna sig själv på ett djupare plan. På en mer avancerad nivå handlar personlig utveckling bland annat om vår andliga utveckling. Den andliga utvecklingen och att förstå livets stora frågor är avgörande för din fortsättning. 

Nätverket ger sina medlemmar möjlighet till personligt och andligt växande. Genom att tillhandahålla en bredd av inspiration och kunskap, utvecklas medlemmarna i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. Golden Circles Network är en mötesplats, ett medlemsnätverk med inriktning på just dessa frågor.

Det här sammanhanget kan ge dig ringar på vatten in i ditt liv på många sätt. Ibland behöver man prova något nytt, för att nya dörrar ska kunna öppnas. För du kommer att möta många fina och härliga människor. Som du annars kanske inte skulle mött.

Nedan, ett Specialerbjudande med två olika paket.

Varmt välkommen!

 Maria Mattsson
Grundare
Golden Circles Network

 

 

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

PAKET 1 

1 JANUARI  – 30 JUNI 2020 – PRIS 3.200 kr

Specialpris för 6 månader (ord.pris: 5.400 kr)

I PAKET 1 FÅR DU:

 • GC FORUM den 15 januari – Ny grupp startas upp!
 • GC FORUM Dag Piperska Muren den 20 januari
 • SÅSTAHOLM den 9-10 mars (exkl logi & mat)
 • VÅRENS EVENT den 30 mars – Vi firar 1 år!
 • GC SOMMAR EVENT den 8 juni
 • 4 GC FORUM Gruppmöten under våren
 • Premiumgrupper introduceras i mars månad
 • Samt vårens 4 nummer av GC MAGAZINE

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

PAKET 2 

1 JANUARI – 31 DECEMBER 2020 – 7.800 kr

Specialpris för 1 år (ord pris 1 år: 9.400 kr)

I PAKET 2 FÅR DU

 • GC FORUM – Ny grupp startar den 15/1!
 • GC FORUM DAG den 20 januari
 • SÅSTAHOLM den 9-10 mars (exkl logi & mat)
 • VÅRENS EVENT den 30 mars – Vi firar 1 år!
 • 4 GC FORUM Gruppmöten under våren
 • GC SOMMAR EVENT den 8 Juni
 • GC FORUM DAG i Augusti
 • GC HÖST EVENT i Oktober
 • GC JUL MÖTE i December
 • 4 GC FORUM Gruppmöten under hösten
 • Premiumgrupper introduceras under mars månad
 • Samt årets 8 nummer av GC MAGAZINE

Se även specifikationen nedan: ”I Medlemskapet ingår”.

I MEDLEMSKAPET INGÅR 

 • ALLA EVENT
  Med Nätverkande & Inspiration från inbjudna Gästföreläsare
 • GC FORUM MÖTEN
  Möjlighet att deltaga i en eller flera GC Forum Grupper
 • GC FORUM DAG
  Alla GC Forum grupper möts för erfarenhetsutbyte
 • GC MAGAZINE*
  Nyhetsbrevet som ges ut 8 ggr/år. Fortsättningsvis exklusivt för bara 
  medlemmar*
 • GCNETWORK.SE
  Varje medlem erhåller ett personligt inlogg till Nätverkets speciella Medlemssidor. Här finns en Medlemsblogg samt all ’gruppinformation rörande GC Forum Konceptet samt en speciell sida för Premium Grupperna (från februari 2020)
 • PREMIUM MEDLEMSKAP
  Med extra förmåner, samt möjlighet att ingå i en Premium grupp. Ansökan att vara med i en Premium grupp öppnas upp i februari/ mars, med första Specialmöte i mars 2020.

 

Detta erbjudande gäller till och med den 15/1 2019

(Priserna är angivna inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag.)

Jag vill bli medlem!

Klicka här och fyll i formuläret

 

BILD med citat av vår Bildkrönikör Susanne Båvner 

KALENDER 2020

2020


15 JANUARI

GC FORUM
Ny Grupp startar!

Anmälan pågår!
Hör av dig direkt om du vill vara med


STOCKHOM

2020


20 JANUARI

GC FORUM DAG

Alla Forum Grupper samlas för erfarenhetsutbyte

KL 12.30 – 17.00

STOCKHOM

2020

9-10 MARS

SÅSTAHOLM

Inspirerande 2 dagar,
mer info inom kort


STOCKHOM

2020

30 MARS

VÅRENS EVENT

VI FIRAR 1 ÅR!

KL 17.30 – 21.00
STOCKHOM

2020

JANUARI –

MAJ

GC FORUM GRUPPMÖTEN

Alla Forum Grupper bestämmer sina egna tider. 4 möten per grupp under våren

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOM

2020

FEBRUARI/MARS

Premiumgrupper Introduceras

STOCKHOM

2020

8 JUNI

SOMMAR EVENT

KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

2020

AUGUSTI

GC FORUM DAG

Alla Forum Grupper samlas för erfarenhetsutbyte

KL 12.30 – 17.00
STOCKHOM

2020

SEPTEMBER –

DECEMBER

GC FORUM

GRUPPMÖTEN

 

Alla Forum Grupper bestämmer sina egna tider, 4 möten per grupp under hösten

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOM

2020

OKTOBER


HÖSTENS EVENT

 

KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

2020

7 DECEMBER


 JUL EVENT

 

KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

KALENDER FRÅN 2019

2019


8 APRIL 

VÅRENS EVENT

KL 18.00 – 20.00
STRANDVÄGEN 7A
STOCKHOM

2019


11 NOVEMBER

GC FORUM
Ny Grupp startar

STOCKHOM

2019

10 JUNI 

GC SOMMAR EVENT

KL 18.00 – 20.30
ROSENDALS WÄRDSHUS
STOCKHOM

2019


9 DECEMBER

GC JULEVENT

ROSENDALS WÄRDSHUS

DJURGÅRDEN
KL 17.30 – 20.30
STOCKHOM

2019


26 AUGUSTI

GC AUGUSTI EVENT

KL 17.45 – 20.00
PIPERSKA MUREN
STOCKHOM

2019


17 SEPTEMBER

GC FORUM MÖTEN

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOLM

 

 

KALENDER VÅREN 2020

JANUARI

15 januari
Ny GC FORUM Grupp startar

20 januari
GC FORUM DAG

Januari
GC FORUM GRUPP MÖTEN
Alla grupper bestämmer sina egna tider

MARS
9-10 mars
Inspirerande 2 dagar, mer info inom kort
SÅSTAHOLM

30 mars
VÅRENS EVENT – Vi firar 1 år!

Mars
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna tider

Under mars månad
Premium medlemskap och Premiumgrupper
introduceras under mars månad

APRIL
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna tider

MAJ
GC FORUM Gruppmöten
Alla grupper bestämmer sina egna tider

JUNI

8 juni
GC SOMMAR EVENT

UTGIVNING 2020

 

8 NUMMER

Februari

Mars

April/Maj

Juni/Juli

Augusti/September

Oktober

November

December/Januari