#103

AUGUSTI/SEPTEMBER
2019

 

NYHETSBREVET EXKLUSIVT FÖR MEDLEMMAR I
GOLDEN CIRCLES NETWORK

 

VÄLKOMMEN

Välkommen till denna tredje utgåva av GC Magazine. Nyhetsbrevet inom Golden Circles Network.

Tack för senast, till er alla som var med på Augusti Eventet, känner mig så glad och tacksam att vi fick en så fin kväll tillsammans. Extra varmt tack till kvällens Gästföreläsare Benny Rosenqvist, för att du så personligt delade med dig av ditt liv och dina erfarenheter. Även stort tack till Rasmus Schröder, kvällens andra föreläsare som gav oss ett ”Porträtt”. Mer om Eventet med bilder från kvällen nedan. Både Benny och Rasmus delar även med sig av var sin Gästkrönika. 

Den 17 september startar vi upp GC Forum Koncepet inom Nätverket. Det är diskussionsgrupper där man som medlem har möjlighet att vara med i en Grupp som följs åt under ett år. Mer information och anmälan nedan.

Den 7 oktober är Höstens Event vid Rosendals Wärdhus på Djurgården. Kvällens Gästföreläsare är Anders Nilsson, Ph.D. Anders är vetenskapsman och forskare numera vid Stockholms Universitet. Samtidigt är han Andlig lärare och har skrivit boken ”The Gentle Way of the Heart” som var finalist i USA, Best Book Awards 2014. Han kommer att tala om: ”En Vetenskapsmans Resa in i Livets Mysterier”. 

Det här Eventet är öppet för alla som har ett genuint intresse för sin personliga utveckling, och som vill inspireras och höra mer om Golden Circles Network. Din Inbjudan i slutet av Nyhetsbrevet. Varmt välkommen!

Låt dig inspireras!

/Maria


Maria Mattsson

Grundare GC Network

EN RESA MED SIG SJÄLV

Sommarkrönika av Maria Mattsson

 

Så var man då mitt i den. Den svenska sommaren när den är som bäst. Jordgubbar, solvarma hallon och blåbär, kaffe på trappan, ljusa kvällar, myggor och regn. Ja, alla ingredienser, för hur blir det annars? Förväntan, kanske vår värsta fiende. Alla gånger man redan innan, bestämmer sig för hur man vill att det ska bli. Planerar och tänker, hur man exakt vill att allt ska falla ut, på alla plan, som man tänkt sig. För det gör vi nog alla ibland. Konsten är att släppa sig själv fri, mitt i allt. Den korta stund på året, då man ändå inte “måste” någonting. Väckarklockan behöver inte ringa, för att man ska hinna i tid. Man måste inte äta lunch kl 12, man måste inte göra en viss sak som förväntas, man måste inte …. Det är mitt val att känna mig fri. Att göra vad jag vill och att inte göra, är kanske det svåraste. Att uppskatta det som “är”, och inte bara längta efter “sen”, hela tiden. 

Hjälp vilken konst det ändå är. Jag får nypa mig själv i armen, många gånger varje dag. För att behålla mitt fokus på “Nu”. Den stund jag är inne i. Kanske alldeles för mig själv. Att sluta snegla på andra. Att sluta längta till någonting som jag vet kommer in i mitt liv, när jag minst anar. För jag vet ju att det ändå fungerar just så. När livet är som skönast. När sommaren erbjuder sin skönaste stund av blommande grönska och ljumma kvällar. När man kan gå på en sommaräng med bara ben och barfota känna gräset eller sanden mellan tårna. Kunna springa ut i regnet, känna sig levande och fri. Tända ljus, lyssna på varandra utan krav och måsten. För visst kan det vara så?

Men mitt i allt så ska vi lyckas balansera alla livets delar, när vi svänger om till sommar och “semester mood”. Ett läge som är helt annorlunda från vårt vardagliga liv, kanske fyllt med måsten och krav, en hel del stress och press, som vi ofta lägger på oss själva, för att känna sig tillräcklig. Mitt i allt, det som ska vara så bra och fint. Kantat med en känsla om rätt och fel. Men som kan ta oss, mer och mer ifrån oss själva. Så som Du och Jag vill, innerst inne. Om vi ens kan få en liten stund, bara för oss själva. En stund att få vila i sin egen famn. En stund av stillhet och ro. För det handlar om det, att balansera livets alla delar. Livet består av motsatser, motpoler som: yin och yang – högt och lågt – krav/måsten och lugn/ro – glad och ledsen – lycka och sorg – kärlek … Men tänk om man inte lyckas behålla balansen mitt i allt ändå. I livets vardag, som ändå är allas vår mesta tid. Livet kan väl inte gå ut på att längta till ”sen”, hela tiden. För “sen” byggs ju upp av alla stunder av “här och nu”, eller hur? Här och nu är allting bra. Här och nu är allt som det ska vara. Utan dig nu, mitt framför mitt block och penna, mitt i skrivandes stund här på balkongen, tillbaka i staden, från det ena till det andra. Från tropiskt glittrande grönblått hav och ljuva nätter, till ett mulet sommar Stockholm, hem till törstiga blommor på balkongen. Att behålla stillheten och lugnet, av den resa jag precis har gjort, med mig själv. Resan som handlade om att finna lugnet, återigen. Komma i kontakt med mig själv, med mitt inre. På en ny plats, ny kultur, nya människor, på ett nytt sätt, för mig. Kastade jag mig ut för att se mig om. Och som alltid, det är min känsla att var gång reser man med sig själv. Det spelar ingen roll var jag är, vad jag gör. Jag är alltid tillsammans med mig själv.
Det den här resan gav mig, var återigen perspektiv. På livet, mitt liv, mig själv och alla dess delar. Den här gången vad det kul och lite spännande att resa till en ny plats, på ett nytt sätt. Utan något bokat, mer än flyget några dagar innan. Sen en vecka utan att veta vad som ska hända härnäst. Att uppleva och utmana mig själv, gav stunder där och då, som öppnade upp för nästa stund. Lokala bussar och tåg, ledde mig vidare, från plats till plats, som gav nya möten och samtal. Stunder av ensamhet, och stunder av sällskap, ledde till nya möten, samtal, kontakter och ny vänskap. Utan det ena hade det andra inte kunnat hända.
Tänker på alla de gånger man faktiskt hade tråkigt som barn, inte hade något att göra, där ute på landet. Man hittade till slut på något. Det var ingen som sa till oss vad vi skulle göra. När mina barn var “små”, och kom och sa: “- Vi har inget att göra! Så svarande jag ofta: ”- Men hitta på något då:) Så det har blivit mitt motto även nu, min påminnelse till mig själv. Och som min pappa brukar säga: ”- Man har inte roligare än vad man gör sig!”

Så njut av alla “inte”. För utan “inte”, skulle aldrig det som du drömmer om, eller just nu inte vet att du drömmer om, kanske kunna hända. För i frustrationen över allt som inte blev som du tänkt, eller inte blev av alls, eller inte har hänt. Fast du tror att om det skulle hända, så skulle allt bli mycket bättre. Ja, allt det som du saknar, och inte har fått eller uppnått, kan vara din största gåva. För tänk om allt det först måste hända, för att det du sen vill ska hända, ska kunna ske.  ”Inte” är kanske det som behövs där mitt i allt. Mitt i sommaren och livet med dig själv. När det är som allra bäst. För det som “inte” händer, är kanske din största gåva och lycka. Vem vet?

Det enda vi med säkerhet vet, är att om man är på semester i Turkiet, Italien, Grekland, Spanien, Lappland, Florida, Himalaya, Frankrike, Söderköping … På tåg, på flyg, vandrar till fots, på en strand, i en stuga, på en alptopp, i en dal, bland mygg, bland måsten, bland folk, bland släkt, för oss själva, eller inte alls, eller någon helt annanstans, vad vet jag? Men det spelar ingen roll! Det finns inga rätt eller fel, bättre eller finare, bara annorlunda. Den som gör mest, tjänar mest, har mest, kan vara den mest olyckliga, och bara längta efter “ingenting”. Den som just nu kämpar för att överleva, kan vara glad och lycklig för allt det som ändå är, för kärleken och det man ändå har. För vad är egentligen viktigt?

Perspektiv på alla livets delar, och att påminna sig om att vi alla är tillsammans. Det finns egentligen inga gränser för någonting. Dem har vi satt upp själva. Bara det är gott och kärleksfullt, så kan du göra nästan vad du vill. Du är Fri! Även om det ibland inte känns så. För vi känner ju alla så ibland. Men från den sekund som du bestämmer dig, påminner dig själv, återigen att allt är bra här och nu. Mitt liv ser ut precis som jag har skapat det. (Även om det kan kännas näst intill grymt att det faktiskt fungerar just så.) ’Det här är mitt liv just nu, och nu är det mitt val, att resa mig upp från min egen offerkofta och självömkan och göra någonting åt det. Sluta snegla på vad “alla andra” gör, eller inte gör. I tron om att det skulle vara rätt, för mig. Ruska om mig själv, i ett försök att få mig själv att förstå att jag har ett val att resa mig upp igen. Att sätta den ena foten framför den andra. Ett första steg till mitt nya. Där jag mår som allra bäst, är i mitt flöde igen, där jag är mig själv. Det enda som räknas och ger livet mening. Så här känner vi alla ibland. Att finnas för varandra, utan att döma eller vara kritisk, att lyssna, ge villkorslös kärlek. Vara en medmänniska. Den finaste gåva man kan ge någon. Den någon börjar med dig<3

“It is all about transformation and changing, we never know what is going to happen. Things change all the time, go into a flow with it.” 

SÅ HÄR EFTER SOMMAREN

Av Maria Mattsson

Visst blir sommaren alltid speciell på något sätt. Det blir sällan precis som man tänkt sig. Och med det menar jag inte att det blir sämre eller dåligt, det blir bara annorlunda mot ibland uppställda förväntningar. Det gäller egentligen allting i livet. Tänkte på det häromdagen när jag satt på bryggan och dinglade med benen. En av mina favoritplatser för att bara vara med mig själv en stund, tanka energi och återfå balansen igen. 

Såhär efter sommaren, med lite ledighet, så kan man stanna upp och se tillbaka. Jag menar att efter att man har lugnat ner sig lite igen, efter vårens och årets fulla fart framåt, som det verkligen blev för mig. Med starten av det här Nätverket. Det hade jag ingen aning om i slutet på förra året. Men så kom det till mig, namnet Golden Circles Network. Namnet som visar sig ha en koppling till Naturen, fantastiskt vacker natur på Island, heter just ’The Golden Circles’, när jag googlade för att se vad det betydde. Fint med kopplingen till naturen. Naturen är för mig helt avgörande, att bara stanna upp och njuta en stund. Var gång på en plats där och då, lyfta blicken, se mig omkring, och notera; en liten fågel, en blomma, en andfamilj, ett träd … Det är helt avgörande för mig med närvaron som naturen ger. Så känner nog de flesta av oss.
Så vart vill jag komma. Jo, när jag satt där på bryggan så funderade jag över hur saker inte blir som man tänkt sig. Att förväntan många gånger kan förstöra. Visst kan det kännas så? Förväntan om alldeles för många detaljer i vad man vill ska hända. Istället för att försöka att hålla sig fri, att vara kvar i det övergripande målet, utan att i för lång tid innan gå in och detaljplanera. Det är verkligen en konst. Och det var en av mina spaningar och en insikt där på bryggan: “Det blir inte alltid som man tänkt sig.”
Det hade nog aldrig blivit något Nätverk om jag hade tänkt och planerat för mycket. Konsten det här sista året har verligen varit att släppa mig själv fri, leva så mycket som jag bara kunnat i nuet, lyssnat inåt, försökt tyda och förstå, ta beslut och utföra. Så här är vi nu.

Det här Nätverket bygger på just det. Närvaro. Om konsten att vara i kontakt med sig själv. Att se till att inspireras av andra för att sedan lyckas göra det på sitt eget sätt. Precis som vi gjorde när vi var små; vi tittade, härmade, men gjorde sedan på vårt eget sätt. Så där finurligt som livet ska vara. Vi ska inte härma och ta efter för mycket. För vi ska inte bli lika, alltså efterlikna för mycket. Den rollen och platsen är ju redan tagen, som jag skrev om i förra Nyhetsbrevet. Konsten är att lyckas finna sig själv, sin egen väg och sanning. Mitt i allt och livet. Och livet behöver inte bli som man tänkt sig. Det kan bli något helt annat. Annorlunda från vad man först tänkte och bestämde. Men var det kanske det som var meningen, den här gången? Vad vet jag. Det vet bara du, vad du känner, innerst inne. Det är verkligen en konst att släppa sig själv fri, jag känner så. Men ju mer sann jag är mot mig själv. Ju mer jag vågar vara sann. För det krävs mycket mod. Och tillit inte minst. Tilliten till mig själv och livet, är helt avgörande. Det ger en skön känsla, på något sätt en ”äkthet” jag inte tidigare känt. Nu vågar jag stå stark, för den jag är, och för det jag tror på. Det som också kan göra skillnad för andra. För det handlar om att vi alla ska släppa oss själva fria, finna vår egen väg, kraft och styrka. Den där sanna, som kommer inifrån dig, och innifrån mig. Det är den vi vill dela med varandra. För vi får tro på precis vad vi vill. Det finns inga rätt eller fel. Så länge det är gott och kärleksfullt. Friheten är viktig. För du är fri, och jag är fri. Det är ett skönt förhållningssätt till livet.

Det är ju därför jag startar upp det här nätverket. Nätverket som jag själv behöver och vill vara en del av. Samlar nu människor som också vill fortsätta att utvecklas på det personliga området, där vår andliga utveckling är avgörande för helheten, och en viktig del. För vi går inte i pension, inte i livet. Vi kan göra det i ett arbete, men inte i fortsättningen. Det är inte så det fungerar. Så som det är menat, från början med livet självt. Det är vad jag tror på i alla fall. Vad tror du?

Jag frågade en vän till mig för en tid sedan. Vad är din största insikt hittills i livet? Hon funderade en stund och svarade sedan. “Att det inte blir som man tänkt sig.” Det var kanske det som fick mig att reflektera över just det, där på bryggan. För det är viktigt att påminna sig om. Vad har du reflekterat över under sommaren? Är det något som du vill dela med dig av?

Nu startar vi upp diskussionsgrupper, det vi kallar ’GC Forum Konceptet’ inom Nätverket. Möjlighet att vara med i en liten grupp med max 7 deltagare. Grupper som kommer att följas åt under året. Det är samtalet varje gång som leder vidare. Samtal om livet och livsfrågor, om andlighet och mycket mer. För vem vet vad varje möte leder. Det avgör gruppen. Jag berättade om det här GC Forum Koncepet på Eventet i måndags. Gav också exempel på olika teman för samtal. De presenterades av en vän till mig. Hon är den klokaste jag känner, med en enorm visdom att ösa ur. Hon har sammanställt olika teman att diskutera kring, utifrån sina erfarenheter och insikter genom livet. Jag som leder grupperna, för nu till en början är det jag själv som kommer att Moderera och leda grupperna. Inför varje möte väljer jag en eller två teman för varje möte. Dessa teman kommer att skapa djupa och unika samtal. För det är ju varje individ som är med och sätter tonen, genom sina egna insikter och erfarenheter. Samtalet som skapas bygger på var och ens bidrag och engagemang. I januari kommer sedan alla grupperna att träffas för erfarenhetsutbyte. Det kommer att ge ny energi, med nya perspektiv och insikter till varje grupp. Samtalen fortsätter sedan. Det är det här som också jag vill vara en del av. De olika teman blir mer och mer avancerade, men vi börjar på en nivå som passar alla, oavsett bakgrund. Sedan får alla växa tillsammans. Mot större insikter.

Som alltid kanske vissa av oss inte tänkt, känt eller reflekterat över livets djupare frågor tidigare. Men det är ju det som är poängen med det här nätverket. Att få en bredd av olika områden, ett smörgåsbord av information och kunskaper som presenteras av sakkunninga och experter inom sina områden. Vi behöver inte smaka på allt. Men om vi smakar och känner efter, så vet vi i alla fall hur det känns. Sen kan vi välja att ta mer, och kanske själva lära oss mer, kanske laga rätten själva, göra den på vårt eget sätt. Eller så blir det bara en smakupplevelse där och då, som kan väcka en ny tanke, som ger ett nytt perspektiv. Med ny information kan livet ledas i en ny riktning, om vi vill. För när vi tar in ny information så gör det något med oss, inte minst i vårt undermedvetna. Det startar en process som sedan kan leda vidare, om vi vill. Ofta räcker det ju med en ny infallsvinkel, ett perspektiv som ger en ny insikt, om något som man kanske redan vet mycket om. Kanske rentav är ett expertområde för dig. Vi behöver alla näring och utveckling på vår resa genom livet. Vi är aldrig färdiga.

TACK FÖR SENAST

Tusen tack till er alla! Vilken härlig kväll att samlas för vårt Augusti Event vid Piperska Muren i Stockholm. På denna vackra plats, mitt i centrala Stockholm, finner man denna lilla Kungliga trädgård från 1700-talet. Vi började kvällen med mingel, och det bjöds på dryck och snacks.

Maria hälsade välkommen och talade om sommarens reflektioner och insikter, och i hennes Sommarkrönika: ”Resa med sig själv” kan du bland annat läsa om den.

Jag är jätteglad och tacksam för din fina föreläsning, Benny Rosenqvist. För att du kom och gästade oss. Många av oss känner dig sedan tidigare. Har följt dig i sociala kanaler, på TV och i tidningen Nära. Benny arbetar som Medium, är författare till 17 böcker, reser runt i Sverige, och i världen och föreläser, möter och vägleder människor. Alla hans böcker kommer nu att ges ut som ljudböcker.
Bennys föreläsning gav oss inblick i fantastiska möten, med underbara berättelser om olika livsöden, och om effekten av hans arbete. Det blev personliga små porträtt, med axplock från hans liv som Medium, som sträcker sig tillbaka över 40 år i tiden. Tusen tack Benny för att du kom och gästade oss. Ni finner Bennys Gästkrönika nedan.

Kvällens andra föreläsare, kvällens ”Porträtt” var Rasmus Schröder. Han arbetar sedan 10 år med kroppsbehandlingar och är utbildad Osteopat. Han driver Changes Osteopati och har sin mottagning vid Maria Torget i Stockholm. Rasmus berättade om sin syn på kroppen som en helhet, och hur allt hänger samman. Vikten av flödet i livet, likt en flod som flyter fram i sin fulla potential. Läs Rasmus Gästkrönika nedan.

Vidare så introducerade Maria GC Forum Konceptet. Det finns nu möjlighet att vara med i en egen diskussionsgrupp. Första tillfället är den 17 september kl 18.00. Mer information hur det går till och vad det kan ge och hur du anmäler dig, i slutet av Nyhetsbrevet.

Till sist: Skriv gärna en hälsning i vår digitala Gästbok på hemsidan.

Tack till Fotograf Viktoria Davidsson för alla underbara bilder!
Nedan ett urval, fler bilder i Medlemsbloggen.

GÄSTKRÖNIKA

Av Mediet Benny Rosenqvist

Att ge insikt till någon annan, ger dig själv ett större växande för själen, ur varje nytt möte föds kärlek, när du har mod att kasta dig ut i något nytt du inte gjort tidigare, följer många ditt mod, den som tror på en bättre värld, får många att våga leva mer fullt ut, jag tror på mänskligheten, tror på Moder Jord, på en ny tid, den mjuka kvinnliga tiden.
Från Benny Rosenqvist på väg, kram

Läs mer om Benny Rosenqvist
www.bennyrosenqvist.se

 

GÄSTKRÖNIKA

Av Osteopat Rasmus Schröder

Har du någonsin undrat hur vi kan stå upp överhuvudtaget?

BINDVÄV ETT BORTGLÖMT ORGAN

Många tror att benen håller upp kroppen, därför att de sett skelettmodeller
där man skruvat ihop bendelar. Men människor är inte byggda som hus,
snarare är de byggda som spindelnät och spindelnätet kallas för bindväv
eller fascia. Som namnet avslöjar så ”binder” bindväven ihop alla delar av
kroppen till en enhet. Bindväv omsluter alla organ och vävnader i hela
kroppen. Det är ett självuppehållande globalt spänningsnätverk vari organ,
blodkärl, ben och nerver ”flyter”. Ja, de flyter i bindväven! (Till bindväv
räknar jag fascia, ledband, aponeuroser, organkapslar, benhinnor m.m.)

Bindväven är som det vita i en apelsin. Det bildar hela strukturen
som gör en apelsin, utan den skulle det bara vara apelsinjuice. Bindväv finns
som en del av hudlagret och strax därunder knyts den ihop med fascia som
omsluter varje muskel, sedan varje muskelbunt, varje muskelfiber och
slutligen in i varje enskild kontraktil enhet i muskelfibern. Med detta i
åtanke så är det inte så svårt att förstå hur bäckenet påverkar axlarna
eller ländryggen påverkar magen, men även hur en vrickad fot kan ge
menssmärtor. Den vrickade foten vrider om bindvävsnätverket, hållningen
förändras och vid gångrörelsen repeteras denna störning, om och om igen. En
latent svaghet eller spänning blir lätt påverkad av en sådan störning.
Foten kan påverka bäckenet och därmed även cirkulation och
nervkommunikation i bäckenorganen. Utan rätt förståelse så felbehandlas
personen. Hållning, cirkulation, spänning, nervkommunikation arbetar i
konsert, i hälsa och ohälsa. Hela kroppen är sammanvävd, ömsesidigt
beroende.

Bindväven lagrar nämligen energi från skador, stress, trauma och psykiska
upplevelser – Den formas om, och kan därför orsaka smärta, stelhet, nedsatt
cirkulation m.m. Om bindväven är spänd eller förkortad så påverkas
självklart blodkärl och lymfa som flyter i nätverket. När blod- och
lymfcirkulation begränsas så kan inte kroppens vävnader bibehålla hälsa
eller läka från skada.

Sen osteopatins begynnelse på slutet av 1800-talet har bindväven en av de
viktigaste fälten för behandling. Osteopater har utvecklat mycket effektiva
och unika tekniker för att behandla dess dysfunktioner. Genom att arbeta
med bindväven kan kroppens spänningsnätverk balanseras, gamla
spänningsmönster kan lösas upp och cirkulation kan återställas till den
delen av kroppen som varit påverkad. Enligt kinesisk medicin så är det
genom bindväven som qi, eller livsenergin strömmar. Därtill finns mycket som
pekar på att känslominnen också lagras i fascian. Det är dags att vi börjar
se helheten i kroppen och personen och bindväven kan visa oss vägen.

Rasmus Schröder är Osteopat, TRE-instruktör och meditationsvägledare,
verksam i Stockholm.

Läs mer om Rasmus och Osteopati
www.changesosteopati.se

EN ANDLIG VARDAG

Av CC

Delvis framfört av Maria

Hur kan vi integrera andligheten i vår vardag? I just ditt liv och yrke? Hur kan andligheten te sig, utan att man pratar högt om den eller visar den utåt? Att man ändå använder sig av den, kanske i form av ett öppet inkännande, intuition, medialitet, healing, eller vad ditt intresse är. 

En högt uppsatt affärsman eller affärskvinna har faktiskt mer nytta av sina andliga förmågor, än vad man först kan tro. Att kunna känna in och välja rätt medarbetare. Att göra rätt val, vara stark och öppen för förändringar. Att våga ta nya vägar och våga förändra. Man kan ta sin “kraft” ur ett andligt förhållningssätt, en andlig energi och styrka.

Nutidens samhälle är fyllt av stress och press på en ledare. Så en ledare behöver lugnet, till och med mer, än vad medarbetarna gör. Genom att finna sitt fokus, kanske genom att tillämpa en meditations teknik, kan ledaren till och med känna in och även se företagets framtid. Därefter är det enklare att göra passande och rätt val.

En läkare kan i tysthet heala inför en operation, dels för sitt eget fokus, men även för patientens lugn och hälsa, eller för minskad blödning vid operationen och en snabbare läkning efteråt. Healing kan även skapa lugn i ett stökigt klassrum. En sensitiv barnmorska kan redan innan förutse, om det blir problem vid en förlossning. Detta är bara några exempel på vad andligheten kan erbjuda i vardagen.

Genom en lång erfarenhet och många år av aktivt andligt arbete kan jag säga att: Man blir mer öppen inför förändring, och kan tydligare se sina möjligheter, när man till exempel använder sig av sin healing förmåga. Man kan finna sin inre kraft och sitt fokus via meditationer. 

FÅR VI HJÄLP?

Av CC

Jag är en person som numera har dragit mig undan, från nästan allt och alla. Ändå händer det ibland att jag känner mig ”kallad” och ”manad” att rycka in och hjälpa till. Det händer inte så ofta, men helt nyligen träffade jag en man som sökte upp mig och min något ovanliga ”expertis”.  

Mannen ifråga arbetade med en mycket avancerad teknik, som han lärt sig för många, många år sedan. Nu för tiden, kände han att han ville komma vidare och utveckla denna teknik. Han hade liksom ”fastnat”, så han berättade sitt livs historia för mig. Om hur han börjat arbeta med tekniken han använde och att han hade lärt sig denna av en känd och professionell lärare, som han hade ett mycket stort förtroende för. Något konfunderad blev den här mannen, när han till sist lyckades tjata sig till var och hur hans lärare själv hade lärt sig denna speciella teknik. Läraren talade, något diffust, om en kontakt med ”De Äldsta” som lärt upp honom. På den professionella och avancerade nivå som de båda arbetade, så var mannen tvungen att tro på vad hans lärare sa. Men han ville veta mer: Hur gamla var ”De Äldsta”? Var kom de ifrån? etc. till mannens stora förvåning sa läraren; De är inte hundra år, inte tusen eller tiotusen, utan mycket mer, kanske miljoner år gamla. Men inget mer blev sagt.

Så mannen, som satt framför mig, sökte fortfarande svar: Vilka var dessa ”De Äldsta”? Hur kunde han idag, få en kontakt med dem? Detta så att han kunde utveckla och förfina tekniken han arbetade med? 

Eftersom jag förstod vad det handlade om, och vilka de var, de där äldsta han talade om så hjälpte jag honom. Dessutom var det nu rätt tidpunkt, för honom att gå vidare. Så jag gav mannen några mycket lätta råd, ord och saker att tänka på. Lite likt nycklar, som man öppnar upp en kontakt med. Jag sa till honom att information och förändringar skulle komma snabbt, och de gjorde de inom bara några dagar. 

Innan mannen gick ville han veta vilka ”De Äldsta” var. Jag svarade; Bry dig inte om vilka de är, varifrån de kommer eller hur de ser ut. Var bara tacksam för kunskaps- och informationsgåvan du blir given.

Jag slutade med att, i stora drag berätta, om hur det fungerar. Jag sa: Människan har ett gruppmedvetande. Storslagna idéer, nya uppfinningar, kreativ inspiration med mera, ges in i gruppmedvetandet som helhet av ”De Äldsta”. Låt säga att det handlar om en ny revolutionerande uppfinning. Tanken på denna, en exakt beskrivning om hur den byggs med mera ges till fem, tio eller kanske tjugo personer på Jorden. En hel del av dessa människor faller genast bort, de glömmer eller struntar i idén. Andra fullföljer inte, eftersom de varken har finansen eller personalen att bygga uppfinningen. Låt oss nu säga att två fortsätter, de sätter igång att arbeta och bygga. En bor i Frankrike och den andra i USA. De fullföljer bygget och presenterar sina uppfinningar nästan exakt samtidigt. Nu blir det ett himla ståhej, och man pratar om industrispionage och icke lojala medarbetare. Alla är misstänkta, men egentligen har ingen varken spionerat eller läckt ut information. De var bara så att idén ”planterades” samtidigt hos båda två. Och de blev tidsmässigt klara, när det var ”rätt tidpunkt” för världen. 

Hela scenariot har hänt många, många gånger på Jorden. En del minns inte bara idén, utan även en kontakt, med något utanför sig själva. Einstein, Tesla med flera har alla upplevt en yttre påverkan och ”främmande” inspirationskälla. Även inom den klassiska musiken, har många av de stora mästarna haft ”kontakt” med något eller någon som inspirerat dem. Förr i världen kallade man ibland dem för inspirationens muser. I nutid, har jag dock lite svårt att tro att hårdrock är inspirerat av någon älvlik musa, eller ”De Äldsta”, men vem vet…

Helt nyligen firade man att det var 50 år sedan månlandningen. Idén till dessa raketer, deras raketsteg, bränsle etc. är med största sannolikhet information som blivit given till några få ”utifrån”. Men, likt mannen i början av min berättelse, så har vi fastnat och människan har inte utvecklat någon tillräckligt bra raket för en snabbare och längre resa i vårt solsystem. Jag tror att ”De Äldsta” inte tycker att tidpunkten är rätt ännu, för just sådana resor för människan.

Så vilka är då dessa ”De Äldsta”. Av erfarenhet har jag lärt mig att vara mycket vag och försiktig med att säga för mycket, eller avslöja vad och vilka som finns mer… Men de är inte som vi.

En del har ”kontakt” med sina guider, andliga ledare, skyddsänglar, andra varelser än människosläktet, kanske skall vi kalla dessa för ”De Äldsta”. Av egen erfarenhet vet jag dock att, det är helt klart är enklare att komma in i och etablera sig inom vetenskapen, forskningen etc. om man undviker att benämna ovan. Istället får man ge diffusa svar och luddiga förklaringar, eller kollra bort den frågande. För ingen vill vare sig forska eller tekniskt utveckla stora idéer med någon som påstår sig prata med änglar. Eller ännu värre säga det kontroversiella ordet utomjordingar. Ett ord som man bör undvika att uttala om man vill förbli sedd som seriös.

Inom det andliga området, finns det många som kanaliserar, tar ner texter ”uppifrån”. Detta oftast via deras egna ”kontakter”. Nu vill jag passa på att hålla upp en liten varningsflagga! Tro inte på allt du själv eller andra kanaliserar, inte förrän du helt klart vet vad källan för texten är. Dessutom var mycket noga med att inte falla för ditt eget Ego och dess ibland så kraftfulla röst. 

Kom ihåg att vara öppen och lyssna till det som ges till dig, ”utifrån”, och kanske blir du den nya Einstein. 

INBJUDAN

 

HÖSTENS EVENT 7/10

Vid Rosendals Wärdshus

Kvällens GÄSTFÖRELÄSARE är ANDERS NILSSON, Ph.D

”EN VETENSKAPSMANS RESA IN I LIVETS MYSTERIER”

Anders Nilsson, är forskare och professor vid Stockholms Universitet och tidigare professor vid
Stanford University i 15 år, i området mellan fysik och kemi. Hans forskning är runt vattnets fysik,
men också konstgjord fotosyntes och energifrågor. Han har skrivit 250 vetenskapliga artiklar.
2004 var hans arbete med vatten utvald av ”Science Magazine” som en av topp 10 vetenskapliga
genombrotten under året. Samtidigt är han andlig lärare, och har skrivit
boken ”The Gentle Way of the Heart” som var finalist i USA, Best Book Awards 2014.

Kvällens ”PORTRÄTT” kommer att presentera sig under kvällen

Det serveras Dryck och tilltugg från kl 17.30
Föreläsningarna börjar kl 18.00 och kvällen avslutas med Mingel kl 20.00

SPECIALERBJUDANDE
När du bokar senast den 18/9
Det är begränsat antal platser i Glaspaviljongen

BOKA & MER INFO
KLICKA 
HÄR


VARMT VÄLKOMMEN!

    

 

INBJUDAN

GC FORUM 17/9


VAR MED I EN DISKUSSIONSGRUPP –
Ge dig själv ett inspirerande år!

Det finns möjlighet att delta i en eller flera GC Forum, att i mindre grupp mötas för inspiration, erfarenhetsutbyte och diskussion. Varje GC Forum Grupp har maximalt 9 deltagare, för att få den lilla gruppens styrka i samtalen. Detta sker i förtroende och under sekretess.

Inför varje möte väljer jag en eller två teman. Dessa teman kommer att skapa djupa och unika samtal. För det är ju varje individ som är med och sätter tonen, genom sina egna insikter och erfarenheter. Samtalet som skapas bygger på var och ens bidrag och engagemang. I januari kommer sedan alla grupperna att träffas för erfarenhetsutbyte. Det kommer att ge ny energi, med nya perspektiv och insikter in till varje grupp. Samtalen fortsätter sedan.

Grundidén är att dialogen är öppen. Man pratar om det som är aktuellt. Därmed vet man aldrig vad varje möte har i sin linda. Det är ju det som är det fina och kraftfulla. För det handlar om var och ens personliga utveckling, som är avgörande för var och ens fortsättning.
Genom att dela med dig av just dina erfarenheter och insikter och samtidigt vara lyhörd för andras, skapas ett samtal och en vid, öppen diskussion. Varje GC Forum Grupp leds av en Grupp Moderator.

VARMT VÄLKOMMEN!

ANMÄLAN genom att maila Maria direkt: maria@gcnetwork.se
Du finner också mer information på hemsidan: www.gcnetwork.se

 VÄLKOMMEN SOM MEDLEM


Ett nätverk med fokus på personlig utveckling

Det här är nätverket för din personliga utveckling. För det är ett stort behov av att vi möts kring livets stora frågor nu. Ett forum att mötas i för att lära känna sig själv på ett djupare plan. På en mer avancerad nivå handlar personlig utveckling bland annat om vår andliga utveckling. Den andliga utvecklingen och att förstå livets stora frågor är avgörande för din fortsättning. 

Nätverket ger sina medlemmar möjlighet till personligt och andligt växande. Genom att tillhandahålla en bredd av inspiration och kunskap, utvecklas medlemmarna i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. Golden Circles Network är en mötesplats, ett medlemsnätverk med inriktning på just dessa frågor.

Det här sammanhanget kan ge dig ringar på vatten in i ditt liv på många sätt. Ibland behöver man prova något nytt, för att nya dörrar ska kunna öppnas. För du kommer att möta många fina och härliga människor. Som du annars kanske inte skulle mött.

Nedan, ett Specialerbjudande med två olika paket.

Varmt välkommen!

 Maria Mattsson
Grundare
Golden Circles Network

 

 

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

PAKET 1

1 SEPTEMBER – 31 JANUARI 2020   

Specialpris för 5 månader – Pris 2.300 kr (ord.pris 1 år: 9.400 kr)

 • GC Forum Möte den 17 september
 • Höstens Event den 7 oktober
 • GC Forum Möte den 11 november
 • GC Jul Möte den 9 december
 • GC Forum Dag den 20 januari
 • Samt  3 nummer av GC Magazine

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

PAKET 2 

SEPTEMBER 2019 – DECEMBER 2020  – Pris: 9.400 kr
Specialpris för 16 månader, här erhåller du 4 extra medlemsmånader
(ord pris 1 år: 9.400 kr)

DET HÄR FÅR DU I PAKET 2

 • GC Forum Möten den 17 september
 • Höstens Event den 7 oktober
 • GC Forum Möten den 11 november
 • GC Jul Möte den 9 december
 • Samt höstens 3 nummer av GC Magazine*

2020

 • GC Forum Dag den 20 januari
 • 2 Stora Event i Juni och Oktober
 • GC Jul Möte i December
 • 8 GC Forum Möten/Gruppmöten
 • Samt årets 8 nummer av GC Magazine*

Se även specifikationen nedan: ”I Medlemskapet ingår”.

 I MEDLEMSKAPET INGÅR

 • ALLA EVENT
  Med Nätverkande & Inspiration från inbjudna Gästföreläsare
 • GC FORUM MÖTEN
  Möjlighet att deltaga i en eller flera GC Forum Grupper
 • GC FORUM DAG
  Alla GC Forum grupper möts för erfarenhetsutbyte
 • GC MAGAZINE*
  Nyhetsbrevet som ges ut 8 ggr/år. Fortsättningsvis exklusivt för bara 
  medlemmar*
 • GCNETWORK.SE
  Varje medlem erhåller ett personligt inlogg till Nätverkets speciella Medlemssidor. Här finns en Medlemsblogg samt all ’gruppinformation rörande GC Forum Konceptet samt en speciell sida för Premium Grupperna (från februari 2020)
 • PREMIUM MEDLEMSKAP
  Med extra förmåner, samt möjlighet att ingå i en Premium grupp. Ansökan att vara med i en Premium grupp öppnas upp i december 2019, med första Specialmöte i februari 2020.

 

Dessa två Special ”PAKET” gäller till och med den 18/9 2019

Jag vill bli medlem!

Klicka här och fyll i formuläret

BILD med citat av vår
Bildkrönikör Susanne Båvner 

8 APRIL

VÅRENS EVENT

KL 18.00 – 20.00
STRANDVÄGEN 7A
STOCKHOM

10 JUNI

GC SOMMAR EVENT

KL 18.00 – 20.30
ROSENDALS WÄRDSHUS
STOCKHOM

26 AUGUSTI

GC AUGUSTI EVENT

KL 17.45 – 20.00
PIPERSKA MUREN
STOCKHOM

17 SEPTEMBER

GC FORUM MÖTEN

17.30 – 20.00

STOCKHOLM

7 OKTOBER

HÖSTENS
EVENT

Rosendals Wärdshus
DJURGÅRDEN

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOM

11 NOVEMBER

GC FORUM MÖTEN


STOCKHOM

9 DECEMBER

GC JULMÖTE

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOM

20 JANUARI

GC FORUM DAG

KL 12.00 – 17.00
STOCKHOM

UTGIVNINGSDAGAR

2019

April/Maj
8 maj

Juni/Juli
27 juni

Augusti/September
3 september

Oktober/November
11 oktober

December/Januari
20 december

UTGIVNING

2020

Februari
Mars
April/Maj
Juni/Juli
Augusti/September
Oktober
November
December/Januari