#102

JUNI/JULI
2019

 

NYHETSBREVET EXKLUSIVT FÖR MEDLEMMAR I
GOLDEN CIRCLES NETWORK

 

VÄLKOMMEN

Välkommen till andra utgåvan av GC Magazine. Nyhetsbrevet inom Golden Circles Network. I det här Nyhetsbrevet är temat Andlighet. Man skulle kunna säga att Andligheten är som en ”katalysator” in i livets alla delar, som kan öppna upp hela vår potential som människor. Men det handlar om det enkla självklara, det som vi alla har inom oss, men som vi har en tendens att tappa bort i vårt moderna samhälle. Vi behöver bara fokusera på den, och liksom aktivera den. Jag tycker att vi behöver prata mer om det. Det är så många som går omkring och är helt ovetandes om vilken effekt det kan få i livet.

Nedan kan du läsa en artikel om just det. Med rubriken ”Att kunna känna …” skriver jag om effekten av andligheten, och varför den kan ge ett helikopter perspektiv på livet, och just vilken nytta och potential det kan ge oss. Jag tror nämligen att vi behöver prata mer om ”nyttan”. Inom näringslivet är vi till exempel bra på att prata om ”Affärsnytta”, och alla vi som har erfarenhet av att arbeta med försäljning; här pratar vi om ”Kundnytta”. Så nu är det dags att ägna lite tid till att prata om ”Din Nytta”med andligheten. Även i detta nummer så tar jag upp mina egna tankar och erfarenheter.
Vidare en fin artikel skriven av en vän till mig, med rubriken: ”Att vara medverkande i livet”. I slutet en kraftfull Meditation, som kan ge en enorm effekt.

Tack för senast, till er alla som var med på Sommarens Event, känner mig så glad och tacksam att vi fick en så fin kväll tillsammans. Att så många hade möjlighet att komma trots alla vårens studenter och avslutningar, blev vi strax över 50 personer som samlades vid Rosendals Wärdshus. Extra varmt tack till kvällens Gästföreläsare Dr Sanna Ehdin för en inspirerande och fin föreläsning. Även stort tack till Sara Janson, kvällens andra föreläsare, som gav oss ett ”personligt porträtt” av sig själv och sitt liv. Både Sanna och Sara delar med sig av var sin Gästkrönika.

Den 26 augusti är det Augusti Eventet, uppstart efter sommaren, och vi träffas den här gången vid Piperska Muren i Stockholm. En av kvällens gästföreläsare är det kända Mediet Benny Rosenqvist, som kommer att bjuda på en spännande kväll. Det här Eventet är öppet för alla som har ett genuint intresse för sin egen personliga utveckling, som vill inspireras och höra mer om Golden Circles Network. Du finner länk till anmälan i din inbjudan i slutet av Nyhetsbrevet.

Låt dig inspireras!

/Maria

Maria Mattsson
Grundare GC Network

TACK FÖR SENAST

Tusen tack till er alla! Vilken härlig kväll att samlas för vårt Sommar Event vid Rosendals Wärdshus. Denna underbara plats, mitt i naturen med utsikt över Djurgårdsbrunnsviken. Här började kvällen med mingel, och det bjöds på äppelmust och tilltugg.

Maria hälsade välkommen och inledde med: ”Det är dags nu”, där hon talade om vikten av att släppa fram sin fulla potential. Hur kan vi integrera andligheten i vår vardag? I just ditt liv och yrke. Hur kan den te sig utan att man pratar högt om den, eller att man visar den utåt? Använda den i den form man kan. Kanske via ett inkännande, intuition, medialitet, healing, eller vad ditt intresse är.
Mer om detta i min artikel nedan.

Kvällens Gästföreläsare Dr Sanna Ehdin hälsades välkommen. Sanna är verksam som entreprenör, författare och hälsoinspiratör. Hon driver det börsnoterade företaget Dr Sannas AB och ger snart ut sin 16:e bok. Hon bjöd på en föreläsning med djup och hjärta, och gav oss konkreta råd för vår hälsa och livskvalitet, att använda i vår vardag. Hon pratade också om mindfulness, guidade oss i ’Happy Heart metoden’, och fick oss alla att kramas i 20 sekunder:) Tusen tack Sanna för att du kom och gästade oss. Du är en sann inspiratör och förebild. Ni kan följa Sanna på hennes blogg: www.ehdin.com samt i sociala medier. Läs Sannas Gästkrönika nedan, med rubriken: Näring bygger kroppen och hälsan.

Kvällens andra föreläsare, Sara Jansson arbetar sedan 15 år som Healer, med Energihälsovård, och använder sig av ’Reconnective healing’. Hon driver Helhjärtat Center i Vasastan, en mottagning för hälsa, välmående och personlig utveckling. Sara berättade på ett personligt sätt om sin livsresa. Från att ha arbetat i ansvarspositioner inom livsmedels- och restaurangbranschen och som produktionsledare för företagsevent, till att för 15 år sedan vara med om en otroligt stark upplevelse, som ledde in henne på en helt ny väg i livet. Läs mer om Sara och hennes arbete på hemsidan: www.helhjartat.nu. Sara är också medlem i GC Network. Nedan kan du läsa Saras Gästkrönika: Framtidens Hälsovård

Till sist: En digital Gästbok finns nu på hemsidan. En fin idé från en medlem. Skriv gärna en hälsning, när du vill.

/Maria

Tack till Fotograf Viktoria Davidsson för alla underbara bilder!
Nedan ett urval, fler bilder i Medlemsbloggen.

GÄSTKRÖNIKA

Av Dr Sanna Ehdin

NÄRING BYGGER KROPPEN OCH HÄLSAN

Visste du att vanliga kosttillskott kan motverka genetiska felaktigheter? Därför att de innehåller de ämnen som vår kropp behöver för att kunna fungera såsom våra uråldriga gener är designade att fungera. Folk verkar nämligen tro att det inte spelar någon roll om man tar kosttillskott eller inte – och att det till och med kan vara farligt. Det är en av de värsta missföreställningarna – med allvarliga konsekvenser.

Visste du att:

När du prioriterar matens kvalitet och näringsinnehåll samt tar kosttillskott, så stärks din hälsa och risken att få sjukdomar minskar drastiskt.

 • Den biologiska åldern minskade med i snitt 30 år efter endast två månaders multikosttillskott, visade en pilotstudie på 125 personer utförd av professor emeritus Per-Arne Öckerman.
 • Nittioåringar som börjar motionera och tar kosttillskott får en kondition som en sjuttioåring efter bara ett par månader.
 • En tioårig studie av kostvanorna hos 500 000 européer visade tydligt att frukt, kyckling och grönsaker kan skydda mot olika typer av cancer.
 • Barn får högre IQ och presterar bättre i skolan medan både mobbing och kriminellt beteende minskar när skräpmaten byts ut mot näringsrik mat eller barn får kosttillskott, visar studier i Kalifornien och New York. (Referens i min bok: Den Självläkande människan.)

Därför är det viktigt att äta en näringstät mat som ger ett bredspektrum av alla dessa potentiella näringsämnen och antioxidanter som bygger en frisk och stark kropp. Samt även ta tillskott då näringsinnehållet i maten har sjunkit drastiskt de senaste 100 åren, och ännu mer i industriprocessad mat (ref. i slutet av krönikan).

 

Högt intag kosttillskott motverkar sjukdom

Läs vad professor Mikael Björnstedt vid Karolinska Institutet säger: Professorn därför behöver vi kosttillskott (www.ehdin.com/professorn-darfor-behover-vi-kosttillskott). Forskning under de senaste decennierna har visat att extra stora intag av vitaminer och mineraler som vitamin B6, B12, folsyra, zink och C-vitamin kan kompensera för felaktiga genetiska signaler som gör att människor annars lättare eller tidigare utvecklar sjukdomar. Det är viktig information som behöver nå ut.

Varför har då så många anammat missföreställningen att kosttillskott är onödigt? Det beror nog mycket på att läkare i snitt endast har 12,5 h utbildning inom kost och näringslära … Alltså vet de allra flesta läkare ytterst lite eller ingenting alls om modern kost- och näringslära. Därför ger de flesta läkare inte kostråd typ: ta bort socker och gluten, minska på all skräpmat, ta tillskott av C-vitamin, D-vitamin, fiskolja och en multivitamin och multimineraltablett. De skriver ut en symtomdämpare – istället för att åtgärda orsaken: näringsbrister och rätta till obalanser i kroppen. Detta sysslar modern Funktionsmedicin med.

Här behövs ordentlig folkupplysning, eftersom inget statligt organ eller sjukvården bryr sig om detta idag. Det är uselt och oansvarigt.

Hög status på vitaminer

Så var det inte förr, första hälften av 1900-talet hade vitaminer och mineraler hög status eftersom man visste att de direkt korrelerade till ett starkare immunförsvar och en bättre hälsa och psykiskt välmående.

Till exempel är D-vitamin viktigt för kalciumomsättningen i kroppen. Vid brister uppstår skelettförändringar som kallas för rakitis eller engelska sjukan. Denna var särskilt vanlig bland de fattiga under koleldningens tid i England. Brist på D-vitamin kan öka risk för cancer med 40-60 procent.

Brist på A-vitamin kan leda till nattblindhet, vilket man kände till redan för 3500 år sedan då egyptierna rekommenderades att äta tupplever för att se bättre i svagt ljus. Brist på betakaroten och A-vitamin ökar risken för olika typer av cancer med upp till 800 procent.

C-vitamin behövs för att höja motståndskraften mot infektioner. Under historiens gång har många människor dött av skörbjugg, som beror på C-vitaminbrist. I det amerikanska inbördeskriget dog 30 000 soldater av denna orsak.

E-vitamin motverkar blodpropp och ärrbildning och är därför viktigt i samband med operation. Det är också viktigt för fertiliteten eftersom E-vitamin reglerar balansen mellan progesteron och östrogen. Vitamin E behövs också för kroppens virusbekämpning.

Lindrig brist på B-vitaminer kan ge huvudvärk, trötthet, dålig aptit, ångest, depression, förstoppning och minskad vitalitet. Men allvarligare brist på vitamin B3 och B6 leder till förändringar i verklighetsuppfattningen, vanligen illusioner, som ofta utvecklas till hallucinationer. Schizofrena personer har som regel brist på vitamin B6 och zink (samt att det är vanligt med svåra födoämnesallergier – blogg kommer om det, med alldeles ny forskning (ehdin.com). Underskott på vitamin B12 kan ge tvångsföreställningar och tvångsmässigt beteende.

Vad få läkare och psykiatrier vet om är att en vanlig orsak till neuroser är undernäring, orsakad av för stor konsumtion av industriellt framställd och raffinerad mat – vilket leder till flera B-vitaminbrister.

Det är dags att totalt revolutionera sjukvården – enbart genom att lägga in ett friskperspektiv. Varför inte börja här och nu – du kan göra det själv genom det du stoppar i din mun varje dag.

 • Det är en glädje att se människor läka och bli friska från svåra besvär med enkla livsstilsändringar och kosttillskott! Här är ett exempel Gunnel Saric som blev av med tarminflammation. Uppdatering: Så här blev Gunnel fri från smärta – genom att lägga om kosten (www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/artiklar/medicin/20171011/sa-har-blev-gunnel-fri-fran-smarta-genom-att-lagga-om-kosten/).
 • Här får du inspiration om antiinflammatorisk mat i min hälsoklassiker Boken: Mat som läker (drsannas/shop).
 • En svensk forskare som arbetat länge för att höja kunskapen om näringens betydelse för hälsan är prof. em Karl Arfors, (se hans hemsida: karlarfors.se).
 • En annan svensk pionjär är prof em Stig Bengmark (se hans hemsida: bengmark.com).
 • Referenser till fakta finns i respektive länk eller i min bok: Nya Självläkande människan (drsannas.se/shop/nya-sjalvlakande-manniskan).   
 • Läs mer om Storkonsumenter av kosttillskott är friskast (ehdin.com).
 • Näringsinnehållet i maten har sjunkit drastiskt (ehdin.com/naringsbrist-i-mat).
 • Tecken på näringsbrister (ehdin.com/tecken-pa-naringsbrister).

OM SANNA EHDIN
Sanna Ehdin var först i Sverige med att sätta fokus på vår naturliga självläkning när hennes bok ”Den självläkande männskan” kom ut år 1999. Den blev en internationell succé och hon har sedan dess skrivit 15 böcker om självläkning, kost, helhetshälsa och livsstilsändringar. Dr Sanna Ehdin har föreläst för över 100.000 personer och är en av de stora hälsopionjärerna i Sverige.

Hon startade med 12 års biomedicinsk forskning vid Lunds universitet och en av världens främsta forskningsinstitut, Scripps Research Institute i La Jolla, Kalifornien. Därefter har hon studerat självläkningen och helhetshälsa (Integrerad medicin) i 25 år. Att informera om en hälsosam livsstil med goda tankar, kärlek, relationer, träning, meditation och näringsrik, ekologisk mat är hennes passion.

Idag är Dr Sanna Ehdin verksam som entreprenör, författare och hälsoinspiratör. Hon driver det börsnoterade företaget Dr Sannas AB och ger snart ut sin 16:e bok.

 

Läs mer om Dr Sanna Ehdin
www.ehdin.com och www.drsannas.se

GÄSTKRÖNIKA

Av Sara Jansson

FRAMTIDENS HÄLSOVÅRD


Det finns forskare inom cellbiologi och biofysik som menar att Healing inte är vidskepelse utan naturvetenskap. Som menar att vi är mycket mer än biokemiska maskiner. Som i stället beskriver att vi i grunden är virvlande fält av energi och information, och att energi och information har ett stort inflytande på våra celler, på vår organism och på vår hälsa.

Jag önskar så att jag hade en enkel förklaringsmodell för hur allt detta fungerar, det har jag inte. Jag kan inte ens förklara hur en glödlampa fungerar! I naturämnena i skolan hade jag både kryss, streck och minus i betyg … I grunden är jag ingen ”Healing människa” utan har varit väldigt kritisk under resans gång. Kritisk men nyfiken, förundrad! Jag har fått ge mig, har blivit slagen på fingrarna gång på gång. Att beskriva funktionen eller vad som händer då man arbetar med alternativa metoder, som till exempel Healing, är inte lätt. Oftast beskrivs det med hjälp av metaforer. Metaforer blir lätt till floskler och flum, och flum är inte accepterat i alla läger. När jag uttrycker att ”The Reconnection” återställer din känsla av tillhörighet till ”allt som är” så är det väldigt lätt att det blir just flum och floskler. Det är svårt att hitta en godtagbar förklaringsmodell. Trots att mitt intresse för alternativmedicin startade med en egen ”upplevelse” eller ”uppenbarelse” eller kanske ”epiphany”, så kan jag inte bättre beskriva det än med just ”en känsla av tillhörighet till allt som är”. Jag har vänt mig “ut och in” för att kunna förklara känslan, sökt i litteratur, frågat de som kan…

Så, vad eller hur det än händer, så händer det och det finns en väldig kraft i ”energierna” runt om oss, och i oss. Det är helt enkelt förunderligt och något som jag vill dela med mig av till andra. Jag vågar mig på att säga att: Healing återupprättar, restaurerar kroppens självläkande egenskaper.

Reconnective Healing® är ett fenomen som både i praktiken och genom vetenskapliga studier visat sig leda människor, (djur och natur) till balans och därigenom läkning, ofta av storslagen karaktär. Det var genom de många fallen av spektakulära former av läkning som det först blev uppmärksammat. Sen har det också visat sig att det ÄR något verkligt. Det är påtagligt och mätbart och helt enastående. Det expanderar vårt medvetande och ger oss ett ökat perspektiv, därigenom kan en rad förändringar komma till stånd.

Är det möjligt att nå inte bara fysisk läkning utan även ett ökat medvetande, som leder till en rad förändringar på alla plan, genom healing?

Vi gör fantastiska förflyttningar just nu i vår förståelse för hur människokroppen fungerar. När flertalet människor nu ser ut att ha nått förståelse för att vi kan förändra upplevelsen av vårt liv genom olika strategier, tekniker och metoder, så presenteras här kanske en del av nästa nivå. Reconnective Healing öppnar upp för nya möjligheter genom att teknik och diagnos transcenderas. Det ger oss möjlighet att uppleva läkande och utveckling på flera nivåer, fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt.
Reconnective Healing är ett fenomen som manar många av oss att sträcka oss ytterligare lite till i undersökandet av hur läkning och personlig utveckling uppstår.

Upphovsmannen till Reconnective Healing® och The Personal Reconnection® är Dr Eric Pearl. I boken ”Heal Others Heal Your self” (Väck din inre Healer, svensk titel) berättar han sin historia och förklarar mer om Reconnective Healing® och The Personal Reconnection®

Reconnective Healing har, som sagt, väckt stort intresse hos läkare och medicinforskare från sjukhus och universitet världen över, och får starkt stöd av de senaste teorierna på det nukleära och kvantfysiska områdena, där allt som vi människor hittills hållit för sanning vänds upp och ner.

SARA JANSSON
Sara driver Helhjärtat & Helhjärtat Center. Sedan våren 2009 arbetar hon som utövare av Reconnective Healing och The Reconnection, och tar emot klienter både på sin mottagning i Vasastan i Stockholm och på Distans. Hon arbetar även som Mentor till andra utövare, är Lärarassistent vid The Reconnections utbildningar och håller presentationer i ämnet. Hon är van och bekväm med att arbeta på Distans.

“- Från att jag arbetat med produktion av företagsevent skiftade min bana i livet fullkomligt, efter en omvälvande upplevelse av läkning som inte följde några som helst principer, som jag tidigare kände till”, berättar Sara. Hon utbildade sig till Kinesiolog med vidareutbildning i Akupunktur, men lämnade de verktygen när hon introducerades för Reconnective Healing. “- Eftersom jag idag vet vilken resurs det är för balans, läkning och personlig utveckling. De klienter i alla åldrar som kommer visar också att allmänhetens intresse och förståelse växer för vilken effekt det kan ge”, avslutar Sara.

Läs mer om Sara och Reconnective Healing
www.helhjartat.nu

ATT KUNNA KÄNNA …

Av Maria Mattsson

 

Att kunna känna in, att vara intuitiv, kanske rentav medial. En del människor är mer känsliga än andra, har en inkännande förmåga. En intuitiv förmåga har egentligen alla människor. Men i ett modernt samhälle så nonchalerar många sin inkännande förmåga. Att kunna känna och vara sensitiv är en gåva som är mer eller mindre utvecklad, beroende på vem det handlar om. Men även var man lever. Ett naturfolk har förmåga att känna fara, ett smygande rovdjur på jakt, känner man av och undviker. Det sitter i ryggmärgen, den där känslan att ens inre varnar en.
Det behövs en förståelse, en insikt, men sedan handlar det mycket om, och är beroende av hur mycket man övar upp sin färdighet.
Det börjar alltid med en förståelse. Många av oss har redan utvecklat och använder sig av sin förmåga. Kanske bara i det undermedvetna, och man tar det för givet. Förmågan att till exempel känna vad som är rätt och fel. Hela kroppen signalerar ibland, att man ska säga: Nej, fast man hör sig själv säga: Ja. Vi har ju alla en inre vägvisare, en röst, när vi är i kontakt med oss själva, och verkligen lyssnar. Insikter ger en skön känsla i livet. Man bara vet, inom sig när någonting är rätt. När man ska säga: Ja, och med vilka människor man vill spendera sin tid med. För det är ju avgörande för hur vi mår och hur vi utvecklas vidare som människor. 
Precis som allt i livet, så bygger det på att det vi fokuserar på, får vi mer av. Ju mer tid vi lägger på att träna och fokusera på det vi vill utveckla i livet, desto bättre blir vi. Det är en av livets nycklar, en självklarhet. Alla kan, alla har en förmåga att lära sig egentligen allting. Alla människor har en större talang och förmåga, och vi är bra på olika saker.


Vad betyder det egentligen?

Att vara andlig. Vad betyder det egentligen? En del människor är, som sagts tidigare, mer inkännande, sensitiva och rent av intuitiva än andra. En del har en klar medial förmåga. Har en förmåga och känsla att kunna känna in saker. Detta är en otrolig gåva. Som vi i vårt samhälle inte förstår att ta tillvara, men en gåva som vi alla har förutsättningar att utveckla. 
Vi har olika förutsättningar, för vi är alla olika. Så vi blir bra på olika saker, som vi sedan drar nytta av i livet, inom de områden vi väljer att leva och verka.
Tänk om det är det som är själva poängen med livet?
Det här handlar om det enkla och självklara, det som vi inte lär oss att utveckla i skolan.
Min andliga utveckling har tagit fart de senaste 11 åren. När jag givit mig själv förutsättningar att släppa fram min egen känsla. När jag lugnar ner mig så släpper jag fram min intuitiva förmåga. Förmågan att känna in, den vi alla har inom oss. Det är lätt att inte förstå, eller lyssna till den inre rösten. Men den finns där när vi stillar våra tankar.

Inom allas vår personliga utveckling så är andligheten en avgörande katalysator och nyckel. Andligheten är den sista, eller första “pusselbiten”, utan den blir inte “Livspusslet” komplett. Detta “Pussel” är en förutsättning i livet, för att kunna leva fullt ut.

När man förstår effekten av andligheten så finns det ingen begränsning längre. Hela livet är egentligen gränslöst. När man tittar ner på jorden ovanifrån, så ser man inga gränser. Dem har vi satt upp själva. Jag tycker att vi ska leva livet varje dag, och försöka tänka bort alla gränser. 
Min egen upplevelse är att gränserna suddas ut, mer och mer, med ett andligt förhållningssätt. Det finns inte längre någon eller någonting som kan begränsa våra liv.

Andligheten är tillåtande. Det är lättare att förstå, att vi alla hör samman som en enhet. Detta är en av effekterna av andlighet. Den är avgörande eftersom allt hänger samman.

Min upplevelse var att när jag började känna saker, se och höra mig själv, på ett djupare plan. Så var det något helt nytt för mig. Det finstämda och känsliga framträdde, det som jag tidigare inte noterat eller släppt fram, fick utrymme och uppenbarade sig. En känsla och en upplevelse som ger en frekvens. Ibland har jag både tänkt och känt, något i stil med: “inbillar jag mig … det var säkert något utanför mig själv som …”
Tänk på att i ditt personliga växande mot andlighet ingår att du ibland även tvekar och ifrågasätter, det är en del av livet. Det är ju ofta i frågorna man finner svaret. I “mellanrummen”, pågår livet.
Stillheten är viktig, att skapa tid och utrymme för sitt eget växande. Meditationen ger en stillhet och ett lugn som för mig varit avgörande för min utveckling. Det skrev jag om i förra Nyhetsbrevet.

Vi vet alla innerst inne

Det gäller att ta tillvara de små stunderna i vardagen, som ger och skapar förutsättning för vardandet, i nu. I stillheten kommer svaren till mig, och troligen även till er. Det är ju därför det är så viktigt att se till att ställa rätt frågor, för hur blir det annars? Det är även viktigt att fokusera på det man vill ska hända. Det man vill förstärka i livet. För hur blir det annars? Alla våra tankar påverkar oss, och ger en direkt inverkan på livet. Det är ju därför det är så viktig att “filtrera”, styra och väja. Att tillåta vilka tankar som vi vill ska påverka oss och ge avtryck.

Att vara känslig och känna in saker, ja, egentligen pratas det inte så mycket om vad andligheten ger. Den som har börjat öppna upp sig och bli medveten.
Som jag skrev tidigare så tror jag att de flesta inte förstår effekten av att vara i kontakt med sig själv. De som förstår gör något, är nyfikna och söker vidare. Det är min känsla och erfarenhet. Man märker ganska snabbt när man möter människor, det finns på något sätt ett samförstånd om livet. Inte för att vi sitter på varandras svar eller egentligen på några svar alls. Men empati inför livet, och en större acceptans av varandra. Dömandet försvinner alltmer, i och med att man lär känna sig själv och är sann mot sig själv. Och även sann mot andra. Känslan är att vi på något sätt höjer oss över allt dömande och alla negativa röster. Jag hör dem, jag ser vem som pratar och agerar, men på något sätt så når det mig inte längre. Jag kan bli sårad eller ledsen. Det får inte längre en påverkan på mitt liv, en påverkan på livsval eller andra val som jag behöver göra i livet. Tidigare var det så lätt att lyssna på vad någon annan tyckte eller tänkte. På något sätt manövrera och anpassa mig, försöka passa in, det tog mig mer och mer bort ifrån mitt liv. Vad jag önskade och drömde om var inte viktigt för andra, men avgörande för mig. Det var som om mina egna drömmar inte fick plats. Med min nya livsfilosofi och infallsvinkel, har jag nu möjlighet att välja själv. Andras röster tystnar, och får därmed inte lika stor plats.

Allt det här är otroligt svårt att sätta ord på. Att försöka förklara hur jag upplever det, min egen erfarenhet och känsla. Men jag tror att det behövs. Vi är ju många som försöker att bryta oss loss från en tid eller ett liv som varit på ett visst sätt. Med uppsatta strukturer om sätt att leva livet, ett facit för vad som är rätt för “Alla”. Alla dessa krav och ibland måsten, för det kan ju kännas så. Som om man måste leva livet på ett visst sätt. Fler och fler jag möter går igenom liknande upplevelser, och vill … ?

Det finns egentligen inga rätt eller fel. Så länge som det är gott och kärleksfullt. Vi kan alla leva livet lite som vi vill. Man kan leva och skapa det vi vill. När vi är sanna mot oss själva, är man också sann mot sin omvärld. För det är en förutsättning. I den stunden man börjar hitta på argument för att leva livet på ett visst sätt, så är man ofta färdig. Det är min erfarenhet. Så ta tillbaka “taktpinnen”, igen. Vi har kanske bara tappat bort oss en liten stund. Det gäller att komma tillbaka i den känsla, som bara är din egen, när du mår som allra bäst. Gör det som krävs för att ta tillbaka din lust att leva, för att bli lycklig igen. Som är grunden till fortsättningen, eller hur man nu skulle kunna beskriva det.
Vi kan inte längre slösa bort våra liv, genom att leva efter någon annans förväntningar eller planer. Eller utifrån vad man tror att någon annan tycker eller tänker. Det är Din tid nu!
Andligheten handlar om just det här. Så med andra ord, att känna efter och att känna in och känna av, vad som är rätt för Dig.
Att komma i kontakt med dina egna känslor och ditt eget liv, ditt inre, fullt ut. Den känslan som vi är födda med, och som vi har använt oss av delar av livet, men som vi kanske har tappat bort, för att vi inte har blivit uppmuntrade. Vi kanske har omgett oss med människor som inte själva har förstått och kanske själv tappat bort sig, mitt i allt. Men det spelar ingen roll, den är ingen fara. Du hittar tillbaka, och det var kanske det som var meningen. Vem vet?

För i den stunden som man börjar öppna upp, vara nyfiken igen, börjar söka information. När man omger sig med människor som också förstår att det finns mer där bakom allt, väcks en nyfikenhet. Ju mer man söker, desto mer förstår man vad livet går ut på, och då förstår man också sig själv på ett djupare plan. Det är en viktig nyckel till att förstå resten. För allt börjar med Dig. Vi vet alla innerst inne.

Jag har börjat att umgås med människor som ser på livet på det här nya sättet och det är helt underbart. Det är det som verkligen intresserar mig numera. Det är också därför jag startat upp det här nätverket. 
Golden Circles Network är goda cirklar, där vi hör ihop som cirklarna gör, och hjälps åt för att vi alla ska lyckas. Vi ser till att förverkliga oss själva, och vi gör det tillsammans. Vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Inspirerar varandra för att vi ska må bra.
Det är i utvecklingen, i rörelsen framåt som vi mår som allra bäst. Det är här som vi finner vårt eget sätt, vår mening och lycka. Det är avgörande för allas vår fortsättning.

Det börjar med ett första litet steg

Visdom och kunskap kan vi inspireras av, men vi kan inte kopiera någon annans sätt, någon annans drömmar och mål – för det handlar ju om dem. Vi kan ha förebilder och idoler, men vi kan aldrig bli som dem. För den rollen som dem spelar idag, eller har haft, är redan tagen. Detta gäller både inom andlighet och i det vanliga livet. Vi kan inte bli någon ny Buddha, och vi kan inte operera om oss att bli en ny Jennifer Lopez eller träna halvt ihjäl sig och bli en exakt kopia av Zlatan.
I grunden vill de flesta människor väl, och har goda avsikter. Deras drömmar och tankens kraft, styrkan i att leda sig själv genom affirmation och manifestation, kan leda till rätt val varje dag. De kan spela med i “spelet”, som livet egentligen är.
Samhällets förväntningar om vad som är kutym, rätt och fel, missleder oss ofta. Det är det också viktigt att påminna sig om. Egots negativa röst är stark. Så släpp dig själv fri. Förstå att Egots röst ofta också styr de som befinner sig i din omgivning.
 Skapa stunder för dig själv, varje dag. Var uppmärksam på de små tecknen som livet ger till dig. De till synes små subtila tecknen ger dig dina riktigt stora penseldrag, på livets färgskimrande pannå.
 Så vad vill du förstärka? Vad tycker du om? Det är en skön början på att justera livet i en ny riktning. Det har varit och är mitt sätt att leva livet.
Som alltid, det börjar med ett första litet steg.
Det gäller att vi känner efter vad vi vill och vad vi tycker är kul. Det är då det kan kännas enkelt och man går med en lätthet, fast livet ibland kan vara ganska komplicerat.

Du kan höja ditt IQ

Så vad har allt det här, och hela livet, med andlighet och vår intuitiva förmåga att göra? Andligheten har vi alla inom oss. Det är därifrån vi kommer och på något sätt är det vårt ursprung. För vi är mycket komplexa. Trots det använder vi människor bara cirka 4% av vår hjärnkapacitet. Så om nu hjärnkapaciteten och potentialen bara är 4%, ibland hos vissa kanske upp till 5-6%, så behöver resten av hjärnan en annan typ av träning och stimulans, för att blomstra. Man kan på så sätt utnyttja sin hjärna effektivare totalt sätt, samt då även utveckla och höja sitt IQ.
Det där med högt IQ fokuserar vi mycket på i vår värld. Man skulle ju kunna säga att hela vårt skolsystem är uppbyggt på att träna just den 4%-delen av hjärnan. Det är många som får kämpa hårt för att kunna lära sig allt, på det sättet som vårt skolsystem är uppbyggt. Vi är olika och vi lär oss på så många olika sätt. Det är ju det som är poängen med livet. Ett vidare och öppnare inlärningssätt skulle befrämja fler.
Det är viktigt att påminna oss om att alla är unika. En del av oss har redan en grundtalang inom andligheten och kanske kan de använda sin hjärna på ett annat sätt, än vad som krävs för att få ett högt betyg. Andliga talanger och gåvor kan många gånger vara värda mer, än att kunna säga när en kung var född, eller vilka städer som finns i vissa länder mm. Vi har alla en unik talang som kanske ingen annan människa har. Allt det här skulle jag vilja gå ut med i skolorna och påminna alla barn om. För det tror jag behövs. Idag känner och tycker en del barn att de inte passar in i skolan, eftersom det tänker utanför gängse ramar.

Så åter till andligheten, den spirituella delen av oss. Jag tycker egentligen bättre om det  engelska ordet: “Spiritual”. Som sagt, den spirituella delen av oss och kanske de återstående 95%’en. Den där delen som kan ge oss förmågor och förutsättningar långt större, än vad de flesta av oss förstår. Det känns viktigt att vi även fokuserar på vår andra del. Den som är så ofantligt mycket större, som kan ge oss en större känsla av livet, och om livet i helhet. Hur ska man kunna sätta ord på något så stort, som de där 95%’en, som ändå är det mest självklara som vi alla har inom oss. 

Det gäller bara att sätta igång och att locka fram det. Att finna sitt eget sätt och locka fram det på. För tänk om det är det som det går ut på? Men vad händer om vi missar den delen? Den delen som förstärker alla livets andra delar. Då sitter vi fast med våra 4%, istället för att utveckla oss vidare.

“Förr i världen brände man häxor och folk på bål, och även idag är det många som förkastar de gåvor som en del bär på. Gåvor som alla skulle kunna utveckla, och använda sig av, varje dag. Förr brände man folk på bål, men nu har vi ju Internet som i princip gör samma sak. Människor blir uthängda eller förlöjligade, och skadan blir svår att reparera …” – CC

Det handlar om effekten …

Det är långt fler kvinnor än män som är inne på, och förstår helheten och effekten av andligheten. Fler kvinnor håller på med meditation, yoga och andra alternativa behandlingar än män. De finner stillheten och lugnet, förutsättningen för att komma i kontakt med sig själv och sitt inre, på ett annat och högre plan. Fler och fler kvinnor försöker hitta sitt sätt att ta hand om sig själva. Men nu håller det på att skifta, för fler och fler män vågar prova sig på “det där okända” som kan verka lite ovant och kanske skrämmande. Fler män börjar också förstå effekten, och känner sig inspirerade att fortsätta framåt inom andligheten.

Det handlar ju egentligen inte om det som man väljer att utöva, utan om effekten av det man gör och vad det ger, till exempel den lugnande effekten av meditationen och yogan. Eller om man väljer att vistas ute i naturen, eller vad man nu väljer att göra för att finna lugnet inom sig. Effekten av lugnet och stillheten kan bli enormt avgörande. 

Andligheten ger oss en stor och ny kapacitet, som kan ge en positiv effekt in i livets alla skeden. Precis allt du gör med stillheten du finner påverkar dig och din andlighet. 

Det handlar om en förstärkt kontakt med sig själv. Ens egen förmåga att se, höra, känna sig själv. För din förmåga att känna efter, att bli sensitiv, förstärks. Ju mer du tränar dig själv, desto större talang utvecklar du. Enda sättet att träna är att först vara medveten om att det fungerar just så här. Sedan handlar det om att finna sitt eget sätt att öva och träna på. Allt för att nå dig själv, ditt inre, som ger dig dina egna svar på dina livsfrågor om ditt liv. Allt det som du bestämmer dig för kan du göra, och du får en förstärkt effekt av det. Du får en större träffsäkerhet. Du vet med vem eller i vilka sammanhang du ska vara. Du vet direkt när du kommer in på fel spår, och förstår att vända om, tacka nej och gå vidare. För det är inte bra för någon, att vara kvar i sammanhang där man inte ska vara längre. Det som inte känns helt bra. Ibland behöver man också förstå att det blir bättre, för alla parter att säga; nej tack. Men vänta inte för länge med att vända om och gå vidare.

Vi kan alla välja ett spår som är bra och rätt för var och en av oss. Genom samtal och att dela med sig till varandra, kan vi komplettera varandra. Ge varandra svar. Då blir det lättare för alla parter. Och ett; nej tack kan bli din största gåva, och ett; ja tack till något mycket bättre. Eftersom vi alla besitter olika förmågor och kunskaper, samt förutsättningar att utveckla vissa delar, så bygger allt på att vi ska dela med oss till varandra. 

Det finns ingen begränsning

Ju mer vi delar och inspirerar varandra, desto större blir behållningen för alla. Det är meningen att vi alla får och ska lyckas. Att vi alla ska må bra och komma till vår fulla rätt. Det är så enkelt och självklart att ett barn förstår det. Och när vi tänker efter, hur det var när vi själva var barn. Då var vi ju både öppna och inkännande. Vi var fria. Det fanns egentligen ingen begränsning för någonting. För i våra drömmar och i vår fantasi kunde vi som barn skapa precis vad som helst. Det fanns ingen begränsning, utan precis allt var möjligt. Det är det vi ska ta tillvara nu och börja uppmuntra igen. Det är en del av andligheten.


“De flesta människor vill bli bekräftade och älskade, och ibland väljer man att följa det som är kutym, och följa det som är samhällets uppbyggda normer, för att passa in. Det är lätt att säga nej till andlighet och spirituella tankegångar, istället för att uppmuntra sin egen utveckling. Vi behöver förstå att andligheten kan finnas där, lite dold, men ändå verksam, via intuitiva förmågor, medialitet eller bara känslan att veta, före …” – CC

Helikopter perspektiv

Anledningen till att jag vill skriva och ta upp effekterna av andligheten nu, handlar om att, när man söker och mer går in på djupet och inom sig själv finner man nya och större perspektiv på livet. Jag själv har börjat se livet på ett nytt sätt, mer utifrån ett helikopterperspektiv. Ett perspektiv där jag ser och förstår samverkan i livets olika skeden. Jag förstår, och min önskan är att andra ska förstå i ännu större utsträckning. Jag tror att det är viktigt med en större förståelse, för den är verkligen guld värd, livets största gåva. Den är naturlig och självklar, vi bär alla gåvan inom oss. När man kan förutse saker i livet, så blir man tryggare, eftersom man vet vad som ska ske.

Våga stå för den du är, stå stark och var sann mot dig själv. För det är ditt liv.

Så återigen till din mediala förmåga, kanske har du den redan, eller också kan du lära dig att öppna upp, lära dig läsa av och känna in människor omkring dig. Och på så sätt förstå din omgivning bättre, i arbetet, men även i livet i övrigt. Kanske är det just din unika gåva och talang inom andligheten som helhet att känna in. Det är något som du kan ha en enorm nytta av.

ATT VARA MEDVERKANDE I LIVET

Av CC

 

Ett av grundkoncepten inom andlighet är Tillit. Att ha en tro på något högre än oss själva. Vad detta högre är, spelar ingen större roll. Huvudsaken är att vi ibland överlämnar oss själva till någonting högre. Något som kan hjälpa oss genom livets alla skeden. Hjälpa och stödja, men även trösta oss, i våra timmar av hjälplöshet och nöd, men även le tillsammans med oss, när livet är lättsamt och leker.

Tillit öppnar vägen till sann tro. Tro handlar om att vara delaktig. Att ta ansvar. Att ha ett öppet hjärta och sinne. Att överlämna sig också till högre makter, än de som vi förstår och kan ta på. Det osynliga blir mer påtagligt. Vi kan be, hoppas, önska och drömma, och ibland slår det in, med lite hjälp från ovan. Det viktiga med att drömma är att, vi själva verkligen vet vad vi drömmer om. För hur skall annars någon annan, kunna uppfylla våra drömmar.

Detta leder oss till nästa grundkoncept som är Tacksamhet. För de som i tanke och handling visar sin tacksamhet, och är ödmjuka nog att inse att vi, ensamma inte bär på alla svar, får ut mer av livet. Insikten om att vi inte kan klara av allt själva, utan att vi behöver söka och är villiga att ta emot hjälp och svar. Detta även om vi inte alltid kan se och förstår varifrån svaren kommer, och även om handlingens källa är okänd för oss. Det är inte alltid uppenbart vem eller vad som hjälpt oss. Vi har bara accepterat och förlitat oss på en högre makt och det var det som hjälpte oss i slutändan.

Tacksamheten kan vända sig till en Gud, änglar, guider, ens Högre Jag eller vad man vill och känner sig okej med. Grunden för tacksamhet är, att ju mer sann och äkta tacksamhet man visar, desto mer får man. Alla vet att en tacksam mottagare får mer gåvor, dessutom är det alltid mycket trevligare att ge något till någon som uttrycker sin tacksamhet, än till en helt likgiltig person.

Allting inom andlighet handlar om att öppna sitt hjärta och sinne. Att öppet vilja se det osedda. Att acceptera att vi inte vet allt och att överlämna oss till en tro på det högre, kanske som en högre makt. Det där högre, som vi inte kan se och ta på, men som ändå leder oss varsamt fram genom livet och positivt påverkar oss varje dag, under hela våra liv.

Andlighet är inget mystiskt eller konstigt, det handlar bara om att inse och öppna sig till insikt, om de verkligt stora sanningarna i livet. Vi är aldrig utlämnade, övergivna eller ensamma. Det finns alltid någon annan där, måhända helt dold i bakgrunden, men ändå fylld med omtanke om oss, kraftfullt beskyddande, milt kärleksfull och fylld av varmt ljus.

Ha ett öppet sinne och tillåt dig att söka… här följer en liten meditation.

 

Meditation

Börja med att sitta ner i lugn och ro. Tänd gärna ett ljus. Titta på ljuset, medan du andas lugnt och slappnar av. Blunda sedan. Släpp all vardagsstress och låt dina tankar sakta in, tills de till sist tystnar helt. Du blir lugn och stilla inombords. Tänk dig nu att du tar emot ett strålande starkt, men ändå milt ljus uppifrån. Ljuset omfamnar dig, hela ditt väsen. Du känner dig trygg, rofylld och omhändertagen i ljuset.

Nästa steg, är att du tänker att du vill komma i kontakt med din egen högre tro eller tanke. Tänk så här: ”Jag söker kontakt med den, dem eller det som beskyddar och vakar över mig, och som hjälper mig fram genom livet.”

Sitt stilla och vänta på en känsla. De handlar mer om en känsla, än att ta emot bilder eller höra ord. Ha inga krav på dig, eller stora förväntningar. Bara vänta och känn… Gå sedan in i känslan du får. Bry dig inte om att föröka att analysera eller observera den. Bara var i Nuet.

Var öppen i sinnet, till allt det där tysta, osagda och bakomliggande. Det som du inte vetat om tidigare, men som nu tillåts att bli mer öppet och självklart för dig.

Avsluta din lilla meditation, genom att åter tänka på ljuset, som du tog ner i början. Bevara det ljuset runt dig och låt det omfamna dig under resten av dagen.

PÅ KVÄLLEN

När du går och lägger dig på kvällen, ta med dig en fråga du söker svar på, ett bekymmer eller problem och be om svar under natten.

PÅ MORGONEN

Om du vaknar med svaret på natten, eller har ditt svar på morgonen, eller vet precis vad du skall göra för att lösa ditt problem, så visa din tacksamhet.

Man kan visa tacksamhet på många sätt, välj ditt eget sätt. Det kan vara allt från ett gåtfullt och förnöjt litet leende, en stilla bön, blicken upp med tummen uppåt, visad vänlighet mot andra under dagen, med mera. Ja, vad och hur du vill kan du tacka, det är bara viktigt att tanken är med. Tanken om vad du insett, vad du fått hjälp med och vad du är tacksam över.

INBJUDAN

GC AUGUSTI EVENT

Kvällens Gästföreläsare är det kända Mediet Benny Rosenqvist,
som bjuder oss på en spännande kväll.
Vi får även lyssna till Osteopat Rasmus Schröder

GC Forum Konceptet presenteras närmare, och nya grupper startas nu upp.
Varje grupp består av maximalt 9 medlemmar och leds av en Grupp Moderator, som är tränad i GC Forum Konceptet,
och har den erfarenhet som krävs för att leda den här typen av samtal. I slutet av Eventet samlas alla som vill vara med, ett förberedande samtal inför den 17 september.

Eventet är vid Piperska Muren, en liten oas mitt i Stockholm.
Dörrarna öppnas kl 17.45 och Eventet börjar kl 18.00.

SOMMAR ERBJUDANDE
 Bjud med en vän – Gå 2 betala för 1
När du bokar senast den 8/8

Ange koden: SOMMAR

BOKA DIN PLATS
KLICKA 
HÄR

Varmt välkomna!

 

 

Välkommen som Medlem

Ett nätverk med fokus på personlig utveckling

Det här är nätverket för din personliga utveckling. För det är ett stort behov av att vi möts kring livets stora frågor nu. Ett forum att mötas i för att lära känna sig själv på ett djupare plan. På en mer avancerad nivå handlar personlig utveckling bland annat om vår andliga utveckling. Den andliga utvecklingen och att förstå livets stora frågor är avgörande för din fortsättning. 

Nätverket ger sina medlemmar möjlighet till personligt och andligt växande. Genom att tillhandahålla en bredd av inspiration och kunskap, utvecklas medlemmarna i sin egen riktning, i den takt som passar för varje individs mål och drömmar. Golden Circles Network är en mötesplats, ett medlemsnätverk med inriktning på just dessa frågor.

Det här sammanhanget kan ge dig ringar på vatten in i ditt liv på många sätt. Ibland behöver man prova något nytt, för att nya dörrar ska kunna öppnas. För du kommer att möta många fina och härliga människor. Som du annars kanske inte skulle mött.

Nedan, ett Specialerbjudande med två olika paket.

Varmt välkommen!

 Maria Mattsson
Grundare
Golden Circles Network

 

 

 

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

PAKET 1


AUGUSTI – DECEMBER 2019
 – Pris 3.500 kr
Specialpris för 5 månader 2019 

DET HÄR FÅR DU I PAKET 1

 • Augusti Event den 26 augusti
 • GC Forum Möten den 17 september
 • Höstens Stora Event – 7 oktober
 • GC Forum Möten den 11 november
 • GC Jul Möte den 9 december
 • Samt 3 nummer av GC Magazine*

Se även specifikationen nedan: ”I Medlemskapet ingår”.

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

PAKET 2 

AUGUSTI 2019 – DECEMBER 2020  – Pris: 9.400 kr
Specialpris för 1.5 år, här erhåller du 5 extra medlemsmånader
(ord pris 1 år: 9.400 kr)

DET HÄR FÅR DU I PAKET 2

 • Augusti Eventet den 26 augusti
 • GC Forum Möten den 17 september
 • Höstens Stora Event den 7 oktober
 • GC Forum Möten den 11 november
 • GC Jul Möte den 9 december
 • Samt höstens 3 nummer av GC Magazine*

2020

 • GC Forum Dag den 20 januari
 • 2 Stora Event i Juni och Oktober
 • GC Jul Möte i December
 • 8 GC Forum Möten/Gruppmöten
 • Samt årets 8 nummer av GC Magazine*

Se även specifikationen nedan: ”I Medlemskapet ingår”.

 

I MEDLEMSKAPET INGÅR

 • ALLA EVENT
  Med Nätverkande & Inspiration från inbjudna Gästföreläsare
 • GC FORUM MÖTEN
  Möjlighet att deltaga i en eller flera GC Forum Grupper
 • GC FORUM DAG
  Alla GC Forum grupper möts för erfarenhetsutbyte
 • GC MAGAZINE*
  Nyhetsbrevet som ges ut 8 ggr/år. Fortsättningsvis exklusivt för bara 
  medlemmar*
 • GCNETWORK.SE
  Varje medlem erhåller ett personligt inlogg till Nätverkets speciella Medlemssidor. Här finns en Medlemsblogg samt all ’gruppinformation rörande GC Forum Konceptet samt en speciell sida för Premium Grupperna (från februari 2020)
 • PREMIUM MEDLEMSKAP
  Med extra förmåner, samt möjlighet att ingå i en Premium grupp. Ansökan att vara med i en Premium grupp öppnas upp i december 2019, med första Specialmöte i februari 2020.

 

Dessa två Special ”PAKET” gäller till och med den 8/8 2019

Jag vill bli medlem!

Klicka här och fyll i formuläret

 

 


BILD: Susanne Båvner

Susanne Båvner är vår ”Bildkrönikör”
Det började för några år sedan, hennes intresse att dela med sig av de bilder som hon
själv inspireras av. Hon bär med sig sin kamera och fångar de små ögonblicken.
Fler och fler följer henne och inspireras av hennes bilder med tänkvärda citat,
som dyker upp när man som mest behöver. Bilderna som kan få oss att stanna upp
och tänka till i vår stressade vardag. Ger oss perspektiv och ro.
Hon inspirerar många, har gjort det i flera år nu. Hennes konto på Facebook har
nu över 88.500 följare. Susanne är också medlem i GC Network.

Bilden på Susanne är ’fångad’ av
Margaretha Zandrén Wigren

Vid Augusti Eventet vid
Rosendals Wärdshus den 10 juni

8 APRIL

VÅRENS EVENT

KL 18.00 – 20.00
STRANDVÄGEN 7A
STOCKHOM

10 JUNI

GC SOMMAR EVENT

KL 18.00 – 20.30
ROSENDALS WÄRDSHUS
STOCKHOM

26 AUGUSTI

GC AUGUSTI EVENT

KL 17.45 – 20.00

PIPERSKA MUREN
Schelegatan 14
STOCKHOM

17 SEPTEMBER

GC FORUM MÖTEN

STOCKHOLM

7 OKTOBER

HÖSTENS
STORA EVENT

 

KL 17.00 – 20.00
STOCKHOM

11 NOVEMBER

GC FORUM MÖTEN


STOCKHOM

9 DECEMBER

GC JULMÖTE

KL 17.30 – 20.00
STOCKHOM

20 JANUARI

GC FORUM DAG

KL 12.00 – 17.00
STOCKHOM

UTGIVNINGSDAGAR

2019

April/Maj
8 maj

Juni/Juli 
27 juni

Augusti/September
30 augusti

Oktober/November
11 oktober

December/Januari
20 december

UTGIVNING

2020

Februari
Mars
April/Maj
Juni/Juli
Augusti/September
Oktober
November
December/Januari