MoneyHoney

Leni Ekendahl – Eva Lunderquist – Emine Lundkvist

 

Gästkrönika

När ska vi kvinnor bli mer intresserade av att äga?

Trista och tyvärr, sanna fakta, är att vi kvinnor fortfarande har lägre lön, lägre pension och framförallt äger mindre, mycket mindre!! Lägg till sämre självförtroende, så förstår man att det går ut över ekonomin.  Detta försöker vi tre författare till boken ”Money Honey – din ekonomiska och juridiska guide genom livet” ändra på genom att sätta fingret på problemet och föreslå lösningar till. Lösningar som bara du själv kan ta till dig och inspireras av.
Ska man vara riktigt spetsig kan man påstå att; när kärleken slår till lägger sig förnuftet platt . Och varför det påståendet passar som liknelse beror på att det visat sig att det är just när vi blir förälskade eller skaffar barn som vi börjar fatta beslut som senare kommer visa sig påverka vår framtida ekonomiska styrka.
Jämställdhet handlat om makt och frihet. Och makt och frihet beror till sist på pengar.
Men vad är det då som gör att vi kvinnor äger mindre?
Är det på grund av historien, där vi inte fick rösträtt förrän så sent som 1922? På vår kultur och uppfostran? Ointresse?
Eller vad sägs om följande sanna historia från boken:
En uppsatt statlig tjänsteman rattar miljarder men i en stor intervju i Di säger hon  att privatekonomi är så svårt att hon ber mannen ta hand om den…
Ännu tydligare blir det nu när räntan varit superlåg och börsen skenat. Klyftorna mellan män och kvinnor bara ökar. Männen är riskkapitalister och kvinnorna lydiga chefer.
Detta handlar inte om feminism utan om val vi gör. Fällor vi går i upprepade gånger! Lönen är en, pensionen en annan, att vi inte köper saker med ett andra hands värde – utan väljer konsumtionsvaror är en tredje. Att kvinnor startar enskild firma och inte aktiebolag som männen gör – varför då? Tror vi att vi tar mindre risk när det i själva verket är en betydligt större risk när vi blandar vårt företags ekonomi med vår privata?  Listan kan göras lång.
Det här kan vi ändra på tillsammans, till vår och våra döttrars vinning. Därför behövs boken Money Honey  – en konkret väg till förändring. Handfast och fylld med kvinnors olika livsberättelser som kan inspirera till förändring för alltid!

 

Gå tillbaka och läs vidare!
solöga biografi

Författarna till boken:
“Money Honey – din ekonomiska och juridiska guide genom livet”

EMINE LUNDKVIST är advokat och har över trettio års erfarenhet av juridiskt arbete med inriktning på skatterätt, familjerätt och andra allmänna juridiska frågor. Efter flera års arbete inom större organisationer driver hon nu en egen advokatbyrå som heter Erlegal Advokat KB.

EVA LUNDERQUIST är VD och delägare i ett fondbolag och har några styrelseuppdrag vid sidan om. Hon är ekonom och har en bakgrund som entreprenör och investerare.

LENI EKENDAHL är författare och journalist med en bakgrund inom såväl TV-produktion som välgörenhetsarbete. Leni har arbetat med organisationen Hand in Hand som utbildar fattiga kvinnor, främst i Indien och Afrika, i entreprenörskap. Leni är särskilt intresserad av kvinnohälsa och sitter i styrelsen i ett par noterade bolag verksamma inom medicinsk teknik.

‘Money Honey – din ekonomiska och juridiska guide genom livet’

Vad har du för förhållande till pengar? Gillar du pengar? Att tjäna pengar, att spara pengar eller mår du dåligt när du tänker på dem?
Money Honey är en inspirationsbok och din ekonomiska och juridiska guide genom livets alla händelser, när du flyttar hemifrån, blir sambo, byter bostad, skiljer dig eller vill börja spara och kanske investera. Boken följer tre deviser: det är aldrig försent att börja, det finns aldrig för lite pengar och det är bara ditt ansvar.


Du får ta del av sanna berättelser om situationer som har gått snett eller rätt, och lära dig vad du kan göra åt dem likväl som du kan bli inspirerad av någon som har lyckats. Du lär dig också hur du säkrar en trygg pension redan nu och hur du undviker de största kvinnofällorna. Det finns en hel del sådana! Berättelserna fungerar som väckarklockor och kan ge värdefulla insikter för nya och bättre vägval.
Se boken som din husbibel och ta med hjälp av den kontrollen över ditt liv och din ekonomi. Den kan läsas från pärm till pärm eller användas som en uppslagsbok beroende på var i livet du befinner dig för stunden. Ekonomi är kul, stimulerande och skapar trygghet om du har kontroll över den. För det är väl så du vill se på dig själv? Stark, smart och självständig

Beställ gärna boken på www.adlibris.se

Och följ oss :
Instagram : moneyhoney_din ekonomi
Websida: Moneyhoney.se